Bir Ekrana Gömülü Kamera da Xiaomi’den Geldi (Video)

Çinli akıllı telefon üreticileri birer birer ekrana gömülü akıllı kamera teknolojilerini tanıtıyor. Xiaomi de kendi ekrana gömülü kamerasını tanıttı.


Akıllı telefonların olmazsa olmazları arasında yer alan ön kameralar, genellikle ekranlar ile çakışıyor. Ekran alanını büyütmeyi ve çerçevesini inceltmeyi amaçlayan firmalar, şimdiye kadar farklı alternatifler ortaya koydu. Bu alternatifler arasında açılabilen kameralar, ekranda bir deliğe ya da bir çentiğe oturtulmuş kameralar gibi çözümler vardı.

Çinli üreticilerden ise peş peşe ekrana gömülü ön kamera haberleri geliyor. Oppo’nun hemen kuyruğunda olan Xiaomi, yayınladığı bir videoda standart Mi 9 ile ekrana gömülü kameraya sahip prototip Mi 9’u yan yana sergiledi.

“Geleceğe bir bakış atmak ister misiniz? İşte karşınızda… Ekrana gömülü kamera teknolojisi ile tanışın! #Xiaomi #innovationForEveryone”

Xiaomi daha önce ekrana gömülü kamera sistemi için patent almıştı. Ana panelin altında ikinci bir panelin yer aldığı bir sistemle çözüm üreten firma, ön tarafın tamamen ekrandan oluşacağı yeni Mi Mix serisinde bu kameraları kullanmak isteyecektir.




Fiyatları Cep Yakan Apple MacBook’lara 7 Sağlam Alternatif
Fiyatları Cep Yakan Apple MacBook’lara 7 Sağlam Alternatif

Son zamanlarda fiyatları tavan yapan MacBook’lar, kullanıcıları diğer bilgisayar çözümlerine itiyor. Peki elimizde hangi seçenekler var? ...

EA: Oyun Sektöründeki ‘Kötü Adam’ Neden Biziz Bilmiyoruz
EA: Oyun Sektöründeki ‘Kötü Adam’ Neden Biziz Bilmiyoruz

Birçok oyuncuya göre Electronic Arts şirketi, oyun sektörünün kötü karakteri. İncelediğiniz zaman bunun sebeplerini kolayca bulabilirsiniz ancak görünüşe göre EA, bunun sebebini...

Death Stranding 2'nin İpucu Geldi
Death Stranding 2'nin İpucu Geldi

Metal Gear Solid'in yaratıcısı Hideo Kojima, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla Death Stranding 2'yi bekleyenleri heyecanlandırdı. Öte yandan henüz yeni oyuna dair resmi bir...