İddia: AMD Ryzen 5 3500 6 Çekirdeğe Sahip Olacak

Bir Twitter kullanıcısı, AMD’nin düşük bütçeli pazarı etkileyebilecek bir işlemci çıkaracağını iddia etti. İddiaya göre çıkacak olan Ryzen 5 3500 işlemcisi 6 çekirdek ve 6 thread’e sahip olacak.


Ülkemizde güncel oyunların oynanabileceği bir bilgisayar toplamak hayli yüksek paraların cüzdanımızdan çıkmasına yol açmaya başladı. Dolayısıyla insanlar artık güncel oyunları o kadar da düşünememeye ve daha düşük seviyede bilgisayarlar toplamaya başladılar.

Son günlerde ortaya çıkan dedikodulara göre AMD, düşük bütçeli pazar için yeni bir ürün hazırlığı yapıyor. Bugün bir Twitter kullanıcısı tarafından ortaya atılan bir tweette AMD’nin düşük bütçeli pazar için çıkaracağı yeni işlemcisi Ryzen 5 3500’e ait detaylar yer alıyor. Yeni çıkan işlemcinin dedikodusu bile düşük bütçe ile bilgisayar toplayanlara ilaç gibi gelecektir.

amd ryzen 5

Twitter’da TUM_APISAK kullanıcısı daha önce de ürünler çıkmadan önce iddialar atmış ve paylaştığı iddialar büyük oranda gerçeğe dönüşmüştü. Kullanıcının attığı tweet’e göre Ryzen 5 3500 6 çekirdek, 6 thread ve 3.6 GHz temel hız ile maksimum 4.1 GHz hıza sahip olacak. Bu sebepten ötürü Ryzen 5 3500, Ryzen’ın üçüncü nesil işlemcileri arasından ‘Simultaneous Multi-Threading’ desteğine sahip olmayan ilk işlemci olacak.

Altı çekirdekli ve 12 thread’e sahip Ryzen 5 3600’ün ülkemizdeki güncel fiyatı 1.400 TL civarında. Dolayısıyla Ryzen 5 3500’ün 1.000 - 1200 TL civarında fiyat etiketine sahip olması beklenebilir. Gittikçe pahalı hale gelen bilgisayar toplama işine de önemli ölçüde katkı sağlayacaktır.

amd ryzen

Eğer Ryzen 5 3500 hakkında atılan söylentiler doğruysa AMD düşük bütçeli pazarda oldukça önemli avantaja sahip olacaktır. Özellikle ülkemizde bilgisayar toplamak isteyen kişiler için de güzel bir seçenek olacaktır.




Varsayılan Ağ Geçidi Kullanılamıyor Hatası Nasıl Çözülür?
Varsayılan Ağ Geçidi Kullanılamıyor Hatası Nasıl Çözülür?

Windows kullanıcılarının internete bağlanırken en sık karşılaştıkları hatalardan bir tanesi varsayılan ağ geçidi kullanılamıyor hatasıdır. Böyle bir hata ile...

Bu Saçma Uygulama, Osuruğunuzu Analiz Edip Puan Veriyor
Bu Saçma Uygulama, Osuruğunuzu Analiz Edip Puan Veriyor

Fartr adlı tuhaf bir uygulama, osuruğunuzun sesini analiz ederek 'kalitesine' puan veriyor. ...

Meteorlardaki yeni keşif bilim dünyasını şaşkına çevirdi!
Meteorlardaki yeni keşif bilim dünyasını şaşkına çevirdi!

Zaman zaman dünyanın farklı bölgelerine düşen ve dev kraterlerin oluşmasına neden olan meteorların yapısında şekZaman zaman dünyanın farklı bölgelerine düşen ve dev kraterlerin...