Google, Yeni Görsel Arama Teknolojisini Tanıttı

Google I/O 2019 etkinliğine her zaman olduğu gibi yine arama teknolojilerini tanıtarak başladı. Arttırılmış gerçekliği Google Görsel Arama sonuçlarına getiren yeni teknoloji, aradığınız hemen hemen görsel bilginin 3 boyutlu olarak görüntülenmesini sağlıyor.


Görsel aramalarımızı yaparken, sonuçları çoğunlukla karşımıza iki boyutlu ve düzlem halinde sonuçlar çıkıyor.. Eğer spesifik olarak üç boyutlu bir görsel aramıyorsak, ilgili sonuçlara ulaşamıyoruz. 

Google’ın I/O 2019 etkinliğinde tanıttığı ilk hizmeti, 3 boyutlu görsel arama sonuçları oldu. Tanıtım sırasında Google yetkilileri, arttırılmış gerçekliğin artık daha ulaşılabilir olacağını söylediler. 

Hemen aşağıda Google’ın 3 boyutlu görsel arama teknolojisine dair bazı örnekler var:

 

Örneğin bir “köpek balığı” araması yaptığınızda, solda yer alan bilgi kartına ek olarak 3 boyutlu bir köpek balığı modeli de yer alıyor. Eğer oraya tıklarsanız, ekranda her açıdan gözlemleyebileceğiniz bir köpek balığı beliriyor. Bu köpek balığını kameranızı kullanarak, etrafınızda görebiliyor, gerçek dünya ile telefonunuz sayesinde bağlantı kurabiliyorsunuz. 

Bir diğer örnek ise insan anatomisi üzerine. Eğer kasların nasıl esnediğiniz merak eder ve “kas esnemesi” araması yaparsanız, yine konuya ilişkin 3 boyutlu modelleri görüntüleyebiliyorsunuz. 

Google’ın yeni 3 boyutlu görsel arama teknolojisi yakında kullanımda olacak. I/O 2019 etkinliğinde tanıtılan teknolojileri aktarmaya devam ediyoruz. Takipte kalın.




Samsung Galaxy Z Fold2 için bir UI 3.1 güncellemesi yeni deneyimler getiriyor 2021
Samsung Galaxy Z Fold2 için bir UI 3.1 güncellemesi yeni deneyimler getiriyor 2021

Samsung, One UI 3.1’in tanıtımıyla Galaxy Z Fold2 akıllı telefonu için yeni tecrübeleri ve etkileşimleri duyurdu. Geçen Aralık ayından bu yana, akıllı telefon sahipleri alette...

Samsung'un 6000 mAh Bataryası Ortaya Çıktı
Samsung'un 6000 mAh Bataryası Ortaya Çıktı

Güney Kore’deki test laboratuvarlarından gelen bir fotoğraf, Samsung’un yeni telefonlarından birinde 6000 mAh’lik bir batarya kullanacağını gösteriyor. Bu telefonun Galaxy M20s...

Fornite, Dolandırıcıların Yeni Kara Para Aklama Alanı Oldu
Fornite, Dolandırıcıların Yeni Kara Para Aklama Alanı Oldu

Son zamanların en popüler oyunu olan Fornite'ın oyun içi para birimi olan V-Bucks, dolandırıcıların yeni kara para aklama yöntemlerinden biri olmuş durumda. Kötü haber ise oyunun...