Razer, e-Sporculara Özel Monitörünü Tanıttı

Oyuncu donanımları konusunda sektörün liderlerinden olan Razer, e-sporculara özel olarak tasarladığı Raptor adındaki monitörüyle CES 2019’da karşımıza çıktı. Firmanın ışıklı dizaynına modern bir şekilde ayak uyduran monitör, tepkime süresiyle gözleri dolduruyor.


Oyun oynarken en çok ihtiyaç duyulan şey, iyi bi görüntü kalitesidir. Nitekim görüntü ne kadar kaliteli olursa olsun, ekran donanımınız iyi değilse deneyim yine iyi bir noktaya gelmez. Özellikle çevrimiçi oyunlarda karşımıza çıkan tepkime süresi (yanıt süresi) sorunları, oyuncu monitörlerinde ortadan kaldırılmaya çalışılıyor.

Günümüz teknolojileriyle mümkün en olan en kısa tepkime sürelerinden birisine sahip Razer Raptor e-sporcu monitörü, CES 2019’da tanıtıldı. Firma söz konusu tepkime süresinin 4 ms olduğunu açıkladı. Eğer hareket bulanıklığını (Motion Blur) azaltırsanız bu süre 1 ms’e kadar geriliyor. 27 inçlik IPS panel, AMD’nin FreeSync teknolojisinden destek alıyor.

Monitörün geleneksel monitörlerden bir diğer önemli farkı, kablo düzeni:

Razer’ın kendi tasarımı olan bu kablo sistemi, geleneksel HDMI, DisplayPort, USB ve güç bağlantı noktalarının yeniden yorumlanmış hali. Kabloların kendilerine ait kanallardan monitöre bağlanmaları, olası hasarları engelliyor. Taban kısmı monitöre geniş bir şekilde destek olduğu için ekranın zarar görme ihtimali de azalıyor. Ayrıca monitörün üzerinde plastik yerine, kumaş hissi uyandıran metal bir malzeme kullanılmış durumda.

2560 x 1440 çözünürlükte 144 Hz yenileme hızı sunan Raptor, 420 nit parlaklıkta HDR desteği veriyor. Bu nedenle sadece oyuncular için değil, tasarım işiyle uğraşanlar için de uygun bir seçenek olabilir.

Razer Raptor, ABD’de 699 dolarla satışa sunulacak ancak satış tarihi henüz netleşmiş değil.

CES 2019’daki her detayı sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz, takipte kalın.




Oyuncular, WWE 2K20 Oyunundaki 'Komik' Hatalardan Şikayetçi
Oyuncular, WWE 2K20 Oyunundaki 'Komik' Hatalardan Şikayetçi

WWE 2K20 adlı oyun, piyasaya sürülür sürülmez birçok şikayet almaya başladı. Oyuncuların paylaştığı videolara bakılacak olursa çok da haksız sayılmazlar. Videolarda oldukça komik...

Bu Chrome Eklentisi Sekmelerinizin Kontrolünü Sağlıyor
Bu Chrome Eklentisi Sekmelerinizin Kontrolünü Sağlıyor

Eğer bir araştırma yapmak için veya işiniz dolayısıyla birden çok sekme açmak zorunda kalıyorsanız ve bu sekmeleri kapatmayı unutuyorsanız, şimdi anlatacağımız eklenti tam size...

Samsung Galaxy S10 5G'de İlginç Bir Konektör Bulundu
Samsung Galaxy S10 5G'de İlginç Bir Konektör Bulundu

Geçtiğimiz hafta Güney Kore'de duyurulan Samsung Galaxy S10 5G'nin içinde ilginç bir konektör olduğu keşfedildi. ...