Redmi Note 8 Pro’nun İç Donanımı Ortaya Çıktı

Akıllı telefonların parçalarına ayrılması çoğu zaman telefonun ilginç yönlerini ortaya çıkarmıştır. Redmi, Weibo üzerinde Redmi Note 8 Pro’nun parçalarına ayrılmış halini paylaştı. Bu şekilde ısı yönetim sistemi, kamera kümesi ve birçok şey de ortaya çıkmış oldu.


Redmi, geçtiğimiz günlerde Çin merkezli paylaşım sitesi Weibo üzerinde Redmi Note 8 Pro’nun parçalarına ayrılmış halini paylaştı. Daha önce birçok akıllı telefonun başına gelen bu olay, telefon hakkında daha fazla bilgi sahibi olmamıza yardımcı oluyor. Redmi’nin paylaşımındaki detaylarda en dikkat çeken şey ise telefonun içerisinde bulunan termal yönetim sistemi oldu. 

Redmi, Note 8 Pro’nun arka paneline birkaç adet bakır ısı borusu yerleştirmiş. Bu da uzun süreli oyun deneyimlerinizde telefonun aşırı ısınmasını engellemeye yarıyor. Yani bu borular, işi tamamıyla işlemciye yüklemiyor ve ısıyı kendi içerisinde yayarak yavaşça yok etmeye çalışıyor.

Redmi Note 8 Pro

Telefonlardaki ısı yönetim sistemleri çok yeni bir sistem olmasa da Helio G90T işlemciye sahip orta-üst segment bir telefonun bu donanıma sahip olması, Helio G90T’nin oyun alanında gayet iddialı bir yonga seti olduğunu bizlere gösteriyor. Tabii telefonun parçalarına ayrılması yalnızca ısı yönetim mekanizmasını gözler önüne sermekle kalmadı.

Cihazda, piyasadaki en hızlı bellek olan LPDDR4X RAM çipi kullanılmış. Bunun yanında UFS 2.1 depolama biçimine sahip telefon, amiral gemilerinden bu konuda bir tık geride kalıyor. Dörtlü kamera kurulumuna sahip telefonda 64 MP Samsung GW1 bir ana kamera bulunuyor ve bunun yanında bir adet 2 megapiksellik derinlik algılayıcısı bulunuyor. Bunların yanı sıra cihazda 8 megapiksellik ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksellik bir makro kamerası da bulunuyor. Cihaz aynı zamanda Qualcomm QuickCharge 4.0 çipini de içinde barındırıyor.




Facebook Messenger'da Gönderilen Mesajlar Nasıl Silinir?
Facebook Messenger'da Gönderilen Mesajlar Nasıl Silinir?

Facebook, Messenger'a gönderilen mesajları karşı taraftan silme özelliği getirdi. Peki bu muhteşem özellik nasıl kullanılıyor? ...

Sorunları Giderilen Samsung Galaxy Fold İlk Kez Görüntülendi
Sorunları Giderilen Samsung Galaxy Fold İlk Kez Görüntülendi

Samsung'un ilk katlanabilir ekranlı akıllı telefonu Galaxy Fold, yaşanan sorunların giderilmesi için yeniden ele alındı. Şirket tarafından resmi bir açıklama gelmese de ortaya çıkan bir...

Microsoft’un Yeni İşletim Sistemi Windows Core - Özellikleri
Microsoft’un Yeni İşletim Sistemi Windows Core - Özellikleri

Microsoft’un kişisel cihazların mobilleşmesiyle birlikte işletim sistemi konusunda bir atak yapmak için çalıştığını biliyorduk. Bu çalışmalar son derece sessiz bir şekilde...