Mozilla, Android İçin Firefox Lockbox’ı Duyurdu

Mozilla, Android işletim sistemine sahip cihazlar için kendi şifre yönetme uygulaması Firefox Lockbox’ı yayınladı.


İnternet siteleri için ayrı ayrı kaydedilen şifreleri hatırlamak her zaman kolay değil. Mozilla’nın yeni Firefox tamamlayıcı uygulaması ile Android kullanıcıları da şifrelerini kolayca yönetme imkanı buluyor.

Firefox Lockbox tam olarak bir şifre yönetme uygulaması değil. Bu uygulama daha ziyade Firefox tarayıcı ile uyumlu olarak çalışıyor ve tarayıcıda girilen şifre bilgilerini kaydediyor. Böylece mobilde ya da masaüstü uygulamasında şifreleriniz senkronize hale geliyor ve tek bir şifreyle bütün hesaplarınızı yönetebiliyorsunuz.

Programın iOS versiyonu geçtiğimiz yılın yaz aylarında yayınlanmıştı. Bugün yapılan duyuruyla birlikte Android kullanıcıları da bu özelliğe kavuşmuş oldu. Şu ana kadar iOS’ta 50 bin indirmeye sahip olan uygulama, özellikle iPad’lerde kullanılıyor. Mozilla, gizlilik öncelikli bu uygulamalarla ekosistemlerini geliştireceklerini söylüyor. Firefox Lockbox’un Android versiyonu da bu amaca hizmet ediyor.

Firefox Lockbox’ın her cihaza özel güvenlik önlemleri bulunuyor. Örneğin telefonunuz destekliyorsa uygulamaya yüz tanıma ya da parmak izi okuma korumaları koyabiliyorsunuz.

Uygulama tamamen ücretsiz ve çok yakında Google Playstore mağazasında olacak. iOS versiyonu ise App Store’da yer alıyor.




macOS Mojave 10.14.6'nın Beşinci Betası Yayınlandı
macOS Mojave 10.14.6'nın Beşinci Betası Yayınlandı

Apple, macOS Mojave 10.14.6 için yayınladıkları dördüncü betadan hemen bir hafta sonra beşinci beta güncellemesini de yayınladı. ...

Tüm Zamanların En Zengin 20 Tenis Oyuncusu
Tüm Zamanların En Zengin 20 Tenis Oyuncusu

Diğer spor dallarındaki sporcular gibi dünyanın en iyi tenis oyuncuları inanılmaz miktarda para kazanabilirler. Turnuvalarda maçlarını kazanarak para kazanırken, ciro gücü ve reklamlardan...

YouTube, 3 Ayda 6 Milyona Yakın Videoyu Yayından Kaldırdı
YouTube, 3 Ayda 6 Milyona Yakın Videoyu Yayından Kaldırdı

YouTube tarafından yayınlanan şeffaflık raporuna göre video platformu, Ekim 2019 ile Aralık 2019 arasında 5,8 milyon videoyu yayından kaldırdı. Gelin detaylara yakından bakalım.