Intel, iPhone İçin Üreteceği 5G Modemlerden Vazgeçti

Intel, akıllı telefonlar için modem üretmeyeceğini, geliştirilmesi için yatırımlarına devam edeceğini, bilgisayar sektörüne yoğunlaşacağını belirtti.


Geçtiğimiz günlerde Intel'de stok krizi yaşandığı ve üretimlerin geciktiği ortaya çıkmıştı. Apple'ın Qualcomm ile yapmış oldukları modem anlaşmasını duyan şirket, fırsattan istifade ederek akıllı telefonlar için 5G modemlerin üretilmesinden vazgeçtiklerini duyurdu. Intel ve Apple arasında daha önceden de bir kriz ortaya çıkmıştı ve Intel'de yaşanan gecikmelerin sonucunda 2020 yılında çıkacak olan iPhone'ların 5G desteklemeyeceği gündeme gelmişti.

Intel CEO'su Bob Swan yaptığı açıklamalarda, 5G teknolojisinin alt yapısına yatırım yapmaya devam edeceklerini ancak bilgisayarlar, veri merkezleri ve nesnelerin interneti teknolojileri için 4G ve 5G çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. 5G teknolojisinin stratejik anlamda ön planda olduğunu belirten Swan, akıllı telefonlar için üretilecek olan 5G modemlerin hem karlılığın düşük olacağını hem de Intel için fazlasıyla olumlu geri dönüşler sağlamayacağını düşündüklerini belirtti.

Apple; Qualcomm ve Intel arasında gerçekleşen olaylardan sonra yönünü Intel'e çevirmişti. 5G modemler için de Intel'i fazlasıyla baskılayan Apple, başarılı olamamıştı. Intel ve Apple arasında olan 4G modemlerin anlaşması ise planlandığı şekilde yürütülmeye devam ediyor. Görülen o ki hem Apple 2020 telefonlarında 5G modemleri destekleyecek hem de Intel istediği yönde hareket edebilecek. Şu an için bu durumun kaybedeni yok diyebiliriz.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Sızıntı, Galaxy S21 Ultra Kamera Ayrıntılarını Ortaya Koyuyor: Yeni 108MP Sensör, ToF Sensörü Kaldırıldı
Sızıntı, Galaxy S21 Ultra Kamera Ayrıntılarını Ortaya Koyuyor: Yeni 108MP Sensör, ToF Sensörü Kaldırıldı

Ultra Samsung Galaxy S20 dört arka kameralar ile birlikte karşınıza çıkar. Birincil sensör 108MP kameradır ve diğer üçünün arasında bir Uçuş Süresi  kamerasıdır. Galaxy S21 Ultra...

Apple Safari Technology Preview 75'i Yayınladı
Apple Safari Technology Preview 75'i Yayınladı

Mac kullanıcılarının Safari'nin beta sürümlerini deneyimlediği Technology Preview'ın yeniliklerle dolu 75. sürümü yayınlandı ...

Huawei Nova 5i'nin Geekbench Sonuçları Ortaya Çıktı
Huawei Nova 5i'nin Geekbench Sonuçları Ortaya Çıktı

Huawei'nin P20 Lite'ın 2019 yılında bir kez daha piyasaya süreceği yeni modeli Huawei Nova 5i, Geekbench testlerinde ortaya çıktı. Tek işlemcili testlerde 1538 puan alan Huawei Nova 5i, çok...