Gigabyte, AMD Ryzen 9 3950X Testlerinin Sonucunu Paylaştı

Anakartı için overclock rehberi hazırlayan Gigabyte, yanlışlıkla Ryzen 9 3950X'in test sonuçlarını da ortaya çıkardı. 3950X, 16 çekirdeğiyle 4,3 GHz hıza ulaştı.


Bundan iki hafta önce AMD, canavar gibi gelecek olan Ryzen 9 3950X işlemcisinin çıkış tarihini Kasım ayına ertelediğini duyurmuştu. Böylece şirket, hem 3. nesil AMD işlemcilerini hem de Ryzen 9 3950 X işlemcisini aynı ay içerisinde çıkaracağını söylemişti.

AMD’nin yeni işlemcisi için ‘canavar’ tabirini kullanmamız oldukça doğal. Çünkü bu işlemci 16 fiziksel çekirdek ve 32 iş parçacığına sahip olacak. Kağıt üzerinde baktığımız zaman bu değerler oldukça güç vadeden bir işlemciyi gösteriyor. Peki biz bu işlemciden yine istediğimizi alamıyorsak ve overclock yapmaya karar verdiysek sonuç ne olur? Gigabyte, bu soruyu bir overclock rehberi hazırlarken yanlışlıkla cevapladı.

gigabyte aorus x570 master

Gigabyte, Aorus X570 Master anakartı için PDF formatında bir overclock rehberi oluşturdu. Kulağa çok doğal bir olay gibi gelse de bu rehber, AMD’nin Ryzen 9 3950X işlemcisine dair detayları da barındırıyordu. Dolayısıyla kısa süre sonra belge kaldırıldı. Ancak belgenin kaldırılması içindeki bilgilerin yayılmasına engel olamadı.

AMD Ryzen 9 3750X 16 çekirdekli ve 32 iş parçacıklı bir işlemci ve 3,5 GHz hıza sahip. İşlemci hızlandırıldığında ise 4,7 GHz hıza ulaşabiliyor. Bunun yanında işlemci, 72 megabayt önbelleği ve 105 W TDP’yi de beraberinde getiriyor. Ancak işlemcinin hızlandırılmış halinin hızı yalnızca iki çekirdeğine göre belirlenmiş.

Gigabyte’ın hazırladığı overclock rehberi, EK-KIT P360 sıvı soğutma sistemine ve 16 GB DDR-4 RAM’e sahip bir sistemde yapılmış. Gigabyte’ın yaptığı testler sonucunda Ryzen 9 3950X’in 1,4 V kullanarak 4,3 GHz hıza ulaşabildiği görülmüş. Yapılan onca testte elde edilen en yüksek sonuç ise 4,4 GHz olarak ölçülmüş

amd ryzen 9 3950x

Bunun dışında Gigabyte, cihazın ‘benchmark’ sonuçlarını da ortaya çıkardı. Cinebench R15’de yapılan testler sonucunda Gigabyte’ın elde ettiği sonuçlar şu şekilde:

  • Ryzen 9 3950X 4,3 GHz - 4.384
  • Ryzen 9 3950X 3,5 GHz - 3.932

Intel’in Core i9-9980XE işlemcisinin Cinebench R15’te 3.765 skoruna ulaştığını hatırlatmamızda fayda var. Gigabyte’ın yaptığı testlerin Ryzen’in gerçek performansı olup olmadığını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ancak şu anda söyleyebiliriz ki işlemci gerçekten de ‘canavar’ olacak.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Android Kullanıcıları, Daha Rahat İşlerine Konsantre Olacak
Android Kullanıcıları, Daha Rahat İşlerine Konsantre Olacak

ActionDash 3.0’ın yeni Focus modu sayesinde Android kullanıcıları, Facebook veya Instagram gibi uygulamalarda dikkatiniz dağılmadan işlerinize yönelmenizi kolaylaştıracak. ...

Anket: Hangi İnternet Tarayıcısını Kullanıyorsunuz?
Anket: Hangi İnternet Tarayıcısını Kullanıyorsunuz?

İnternet deneyiminin giderek kişisel bir hale geldiği, kendi zevk ilgi alanlarımıza göre içeriklere yönlendirildiğimiz sanal bir dünyadayız. Peki bu dünyaya giriş biletini hangi gişeden...

Xiaomi Mi 10’un Yeni İşlemcisi Belli Oldu! 2021
Xiaomi Mi 10’un Yeni İşlemcisi Belli Oldu! 2021

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi olan ve Snapdragon 888’den güç alan Xiaomi Mi 11 daha bir hayli ülkede satışa sunulmamışken, Xiaomi Mi 10 için yenileme kararı alındığı ortaya...