Tüm Zamanların En Zengin 20 Tenis Oyuncusu

Tüm Zamanların En Zengin 20 Tenis Oyuncusu

tenis oyuncusu

Diğer spor dallarındaki sporcular gibi dünyanın en iyi tenis oyuncuları inanılmaz miktarda para kazanabilirler. Turnuvalarda maçlarını kazanarak para kazanırken, ciro gücü ve reklamlardan kat kat daha fazla para kazanılıyor. Aynı zamanda hevesli (ve iyi görünümlü) olabilen arkadaş canlısı kişiliklere sahip en iyi oyuncular, en iyi teklifleri alma ve en zengin tenis oyuncusu olarak adlandırılma eğilimindedir. Az sayıda tenis oyuncusu mesleğinin zirvesine ulaşıp zengin bir tenis oyuncusu olamayacak olsa da, servetlerini artırmak için birçok fırsatla multi-milyoner olmaya devam edecekler.

Resimler temsilidir.

İşte tüm zamanların en zengin 20 tenisçisi:

20. Svetlana Kuznetsova

10 Eylül 2007’de Rus doğumlu Svetlana Kuznetsova , 22 yaşında olan biri için dikkate değer bir başarı olan dünyada iki numaraya ulaşmayı başardı. Şimdiye kadar, hem 2004’te ABD Açık’ı hem de 2009’da Fransa Açık’ı tekler için ve 2005’te iki kez ve 2012’de çiftler için Avustralya Açık’ı kazanmayı başardı. Toplamda, Kuznetsova 20 milyon dolardan fazla para ödülü kazandı, ancak diğer kaynaklardan elde ettiği kazançla birleştirildiğinde, kişisel net değerinin yaklaşık 30 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

19. Steffi Graf

tenis oyuncusu

Steffi Graf tenis dünyasında ünlü bir isimdir ve olması gerektiği gibi bir dizi inanılmaz başarıya sahip olabilmesidir. Örneğin, 22 Grand Slam single unvanı kazandı, yani 1968’de Open Era başladığından beri en büyük galibiyetleri Serena Williams ile paylaşıyor. Ayrıca, Golden Slam’i kazanan tek tenis oyuncusu. Bu sadece dört Grand Slam tekli şampiyonluğunu değil, aynı yıl Yaz Olimpiyatları’nda altın madalya kazanmak anlamına geliyor. Özetle, Graf efsanevi bir figür, serveti sadece 30 milyon doları aşsa bile.

18. Michael Chang

Michael Chang genç yaşta başladı, öyle ki GED’i geçtikten sonra profesyonel bir tenis oyuncusu olarak kariyerine devam etmek için 10. sınıftan ayrıldı. Sonuç olarak, 1989’da Fransa Açık’ta 17 yaşında ve 4 aylıkken gerçekleşen Grand Slam single unvanını kazanan en genç erkek tenisçiydi. Bu onun tek Major galibiyeti olmasına rağmen, Chang başardı. daha az sayıda turnuvada galip olmanın yanı sıra diğer birçok durumda ikinci olmak ve net 30 milyon $ değerinde sonuç elde etmek.

17, Andy Roddick

Andy Roddick , 2003’te ABD Açık’ı kazandığında gerçekleşen Grand Slam single etkinliğini kazanan Kuzey Amerika’dan en son erkek tenisçi olma onuruna sahiptir. Ne yazık ki Roddick, kısa süre sonra Roger Federer ile karşılaştı ve bu da orantısız bir rekabete neden oldu. Federer’in Roddick’i Grand Slam single etkinliğinin finalinde en az dört ayrı olayda yendiğini gördü. Sonuç olarak Roddick, kar amacı gütmeyen vakfına odaklanmak için 30 milyon dolarlık saygın net değeri olan 2012’de emekli oldu.

16. Chris Evert

Toplamda, Chris Evert , 18 Grand Slam single ve 3 Grand Slam çiftler etkinliği dahil olmak üzere 157 tekli ve 32 çiftli yarışmayı kazanmayı başardı. Sonuç olarak, özellikle herkesten daha fazla Grand Slam single etkinliğinde finallere ulaşmayı başardığı için, oyun tarihinin en başarılı tenisçilerinden biri olarak kabul ediliyor. Bu konuda, Evert, hem erkek hem de kadın tenisçiler için listenin başında olan tekli maçlar söz konusu olduğunda şaşırtıcı bir 89.96 kazanma yüzdesine sahiptir. Toplamda, adına 32,5 milyon dolar olduğu söyleniyor.

15. Boris Becker

Boris Becker 35 milyon dolarlık bir servet talep edebilir; bu, kariyeri boyunca elde ettiği inanılmaz sayıda galibiyetin yanı sıra çok iyi yaptığı spor için sonraki kariyerinden gelir. Toplamda, Becker 6 Grand Slam single iddia edebilir. galibiyetler, 13 Master Serisi zaferi, çiftler için Olimpiyat altın madalyası ve sayısız diğerleri. Hala sporda büyük bir figür ve etkili bir antrenör olmaya devam ediyor.

tenis oyuncusu

14. Ivan Lendl

Bir numaraya ulaşmayı başaran ve sonsuza kadar bu pozisyonu koruyan Ivan Lendl , şimdiye kadar yaşamış en büyük tenisçilerden biri olarak kabul edilir. 40 milyon dolarlık serveti ile Lendl, 19 Grand Slam single yarışmasının finallerinde yarıştı ve 8’ini kazandı. Lendl, tenis kortundaki gücüyle hatırlanıyor, bu da sporun bugün güç tenisi denen şeye kaymasının nedenlerinden biriydi.

13. Li Na

Li Na , 2011’de Fransa Açık’ı ve 2014’te Avustralya Açık’ı kazanan Doğu Asya’dan gelen ilk Grand Slam single şampiyonu olmasıyla ilginçtir. Sonuç olarak, Li Na , Sporun bölge genelindeki popülaritesi, gelecekte daha fazla Doğu Asyalı yarışmacı anlamına gelebilir. Her şeye rağmen, Li’nin toplamda 50 milyon dolar olduğu söyleniyor, bu da çok sayıda Majör kazanmamış biri için çok yüksek bir rakam.

12. John McEnroe

John McEnroe’dan sonra tenis izlemeye başlayan insanlar , onu hala bir TV kişiliği olarak tanıyor olabilir. Bugüne kadar tüm Grand Slam turnuvaları hakkında yorumlar yapıyor ve dünyanın en iyi oyuncularından biriyle yakın işbirliği içinde çalışıyor. McEnroe yedi Grand Slam single unvanının yanı sıra bir dizi çift şampiyonluk da kazanmış olsa da, en çok ateşli öfkesi ve tenis kortundaki kavgacı davranışı ile hatırlanır, bu da onu hakemlerle ciddi bir belaya soktu. diğer tenis otoriteleri gibi birden fazla durumda. Bununla birlikte, bu olaylar onun unutulmaz imajını yaratmak için çok şey yaptı ve bu da 50 milyon dolarlık servetle sonuçlandı.

11. Anna Kournikova

Anna Kournikova , kariyerinin zirvesindeyken o kadar popülerdi ki, adı Google’a gönderilen en yaygın arama ifadelerinden biriydi. Buna rağmen, 1999 ve 2002’de Avustralya Açık’ta iki çift şampiyonluğu kazanmasına rağmen, aslında bir Grand Slam single yarışmasını kazanamadı. Ne yazık ki, tenis kariyeri sırt ve omurga sorunları nedeniyle erken sona erdi. diğer faaliyetleri, onayları, modellik gösterileri, reklamları, kişisel net değerinin 50 milyon dolar olmasını sağladı.

10. Andy Murray

Andy Murray şu ana kadar üç Grand Slam single’ı kazanmayı başardı, bunlar 2012’de ABD Açık ve 2013 ve 2016’da Wimbledon oldu. Bu galibiyetler özellikle dikkate değer çünkü onu sadece Grand kazanan ilk İngiliz tenisçi yapmıyorlar. 1977’den beri Slam single unvanı ve aynı zamanda 1936’dan beri Grand Slam single unvanını kazanan ilk İngiliz erkek tenisçi. Murray hala aktif olduğu için tenisle ilgili faaliyetlerinden para kazanıyor, ancak şimdiden toplamda yaklaşık 70 milyon dolar kazandı .

tenis oyuncusu

9. Venus Williams

Venus Williams , profesyonel tenis tarihinde gelmiş geçmiş en başarılı kadın tenisçilerden biri olarak kabul edilmektedir. Ne de olsa, sadece 7 Grand Slam single şampiyonluğu değil, aynı zamanda kız kardeşi ile ortaklaşa kazandığı 14 Grand Slam çiftleri şampiyonluğu da var. Ayrıca, aynı Olimpiyatlarda hem tekler hem de çiftler için altın madalya kazandığı da dahil olmak üzere dört ayrı durumda Olimpiyat altın madalyası kazandı. Bununla birlikte, Williams’ın 75 milyon dolarlık bir serveti var.

8. Maria Sharapova

Maria Sharapova , kariyerinde Grand Slam kazanan birkaç kadından biri olmasıyla ünlüdür, yani kariyeri boyunca bir noktada Grand Slam single unvanlarının dördünü de kazandı. Dahası, 2003’ten 2015’e kadar her yıl en az bir single yarışması kazanmış olması ilginçtir ki bu, birkaç isimden fazla olmayan etkileyici bir seri. Sharapova’nın kazançlarının yanı sıra geri kalan anlaşmalarından elde ettiği kazançla 135 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

7. Rafael Nadal

Rafael Nadal , diğer yüzeylerde de kazandığı galibiyetlerin adil payına sahip olmasına rağmen, konu toprakta oynamaya geldiğinde dünyanın en iyi tenisçilerinden biri olarak ün kazandı. Fransız Açık’ı dokuz kez kazandı ve diğer galibiyetlerle birleşerek 14 Grand Slam tekli şampiyonluğu kazandı. Bu, 2008 Olimpiyatları’ndaki altın madalyanın yanı sıra bir dizi diğer zaferin yanı sıra, 140 milyon dolar kazanmayı başardığını biraz şaşırttı.

6. Pete Sampras

Toplamda Pete Sampras , emekli olduğu sırada rekor kıran 14 Grand Slam single şampiyonluğu olan 7 Wimbledon galibiyeti, 5 ABD Açık galibiyeti ve 2 Avustralya Açık galibiyetiyle emekli olmayı başardı. O zamandan beri bu konuda en iyisi olmasına rağmen, tenis dünyasının en iyi isimlerinden biri olarak kabul ediliyor, özellikle de diğer caddelerdeki diğer zaferleri nedeniyle. Toplamda 150 milyon doları olduğu söyleniyor.

5. Serena Williams

160 milyon dolarla, Serena Williams, iki Williams kız kardeşten daha zengin. Dahası, Williams’ın iki kardeşinden daha başarılı, toplamda 38 Major galibiyetinin nasıl olduğunu görünce bu, başka birinin başardığından daha fazla; o kadar etkileyici bir şey ki, bazı insanlar onun tüm zamanların en iyi tek tenis oyuncusu olduğuna inanıyor. Son olarak, kız kardeşiyle paylaştığı ancak aynı zamanda bir rekor olan 4 altın madalya kazandığı belirtilmelidir.

4. Novak Djokovic

Şu anda Novak Djokovic, dünyadaki en iyi aktif erkek tenis oyuncusu ve tüm zamanların en büyük tenisçilerinden biri olarak kabul ediliyor. Ne de olsa, kariyerinde bir Grand Slam elde eden sekizinci kişi ve 12 farklı durumda Grand Slam tekli şampiyonluklarını kazanmayı başaran biri. Hala oyunun zirvesinde olduğu düşünüldüğünde, Djokovic’in gelecekte daha da yükselmesi muhtemel görünüyor, bu da şu anki 160 milyon dolarlık kişisel net değerinde durmayacağı anlamına geliyor.

3. Andre Agassi

Olimpiyat altın madalyasının yanı sıra sekiz Grand Slam single şampiyonluğu kazanan Andre Agassi, zamanının en iyi tenisçilerinden biri olduğunu hiç şüphesiz kanıtladı. Bununla birlikte, zamanının en karizmatik tenisçilerinden biri olduğunu ve bunun sonucu olarak son derece popüler bir onay tercihi olduğunu belirtmek önemlidir. Öyle ki, 1990’larda görülen tenisin popülaritesindeki yeniden canlanma için aslında kısmen itibar kazandı. Sonuç olarak Agassi bu listede 175 milyon dolarla üçüncü sırada yer alıyor.

2. Roger Federer

Kariyerinin galibi olan bir Grand Slam ve şu ana kadar 17 Grand Slam tekli şampiyonu olan Roger Federer, en çok kazanan erkek tenisçi olmasıyla öne çıksa da, uzun bir çizgide bir başka efsanevi tenis oyuncusu. Şimdiye kadar Grand Slam single’ları. Bunun nedeni büyük ölçüde, tüm kortlarda olağanüstü performans gösterebilen ve böylelikle muazzam başarısına katkıda bulunan çok yönlü bir tenis oyuncusu olmasıdır. Buna karşılık, 350 milyon dolarlık servetinin gösterdiği gibi, bu da finansal başarıya yol açtı.

tenis oyuncusu

1. Ion Tiriac – Tüm Zamanların En Zengin Tenis Oyuncusu

Eğlenceli bir şekilde, tüm zamanların en zengin tenisçisi, muhtemelen oradaki çoğu insan tarafından iyi bilinmeyen Ion Tiriac adında biri. Kısacası, hayatının bir döneminde hem profesyonel bir tenis oyuncusu hem de profesyonel bir buz hokeyi oyuncusu olan Rumen bir işadamıdır, ancak 1970’te Fransız Açık çiftler şampiyonluğunu kazanacak kadar iyi olduğu unutulmamalıdır. Atletik kariyeri olan Tiriac, memleketi Romanya’da her türlü işi başlattı ve sonunda onu tahmini net değeri 2 milyar dolar olan bir milyarder yaptı.

Diğer yazıları okumak için https://listelendin.com/kategori/yasam/

Tüm Zamanların En Zengin 20 Tenis Oyuncusu yazısı ilk önce Resimlink üzerinde ortaya çıktı.




Apple iOS 13.7 Betasını yayınladı
Apple iOS 13.7 Betasını yayınladı

Dünyanın şu andaki en değerli teknoloji firması olan Apple, iOS 13.7 işletim sistemi versiyonunu geliştiriciler için yayınladı. Yeni versiyonda bazı dikkat çekici değişiklikler var.

MediaTek'in Uygun Fiyatlı Telefonlara 5G Getirecek İşlemcisi
MediaTek'in Uygun Fiyatlı Telefonlara 5G Getirecek İşlemcisi

MediaTek, bütçe dostu telefonlara 5G desteği sunmayı vadeden dahili 5G modemli ilk işlemci olan MediaTek 5G işlemcisini duyurdu. ...

Modemin Fişini Çektirecek Tüyler Ürperten 10 İnternet Sitesi
Modemin Fişini Çektirecek Tüyler Ürperten 10 İnternet Sitesi

İnternet icat edildiğinden beri bir çok farklı amaç uğrunda kullanıldı. Ama bu siteler gibi tüyler ürpertici site çok az yayınlandı. İşte modemin fişini çekmenize neden olabilecek 10...