Google Chrome, 'Diğer Sekmeleri Kapat' Özelliğini Kaybediyor

Google Chrome, kullanıcılarına sunduğu sekme menüsünde değişikliklere gidecek. Menüde bulunan bazı unsurları kaldıracağını belirten Google, bu seçeneklerin kullanım oranlarını da açıkladı.


Chrome'da bir sekmenin üzerine gelip sağ tıkladığınız zaman birçok seçeneğin karşınıza çıktığını ancak bunlardan çok azını kullandığınızı fark edebilirsiniz. Aynı bu şekilde düşünen Google, Google Chrome'un yeni sürümünde bu menüde bulunan bazı seçenekleri kaldıracağını belirtti.

Google, sekmelere sağ tıkladığınız zaman açılan menüyü küçültmek adına bu menüdeki bazı unsurları kaldıracağını ifade etti. 'Diğer sekmeleri kapat' özelliğinin yanı sıra sık kullanılmayan başka özelliklerin de kaldırılacağı ifade edildi.

Google Chrome

Google Chrome geliştiricileri 2015 yılından bu yana sekmelere sağ tıkladığınızda çıkan menüde bulunan unsurlardan bazılarını kaldırmak istediklerini belirtiyordu. Bunun sebebi olarak menünün fazlasıyla kalabalık göründüğünü ve bu işlemlerin başka şekillerde de yapıldığını söyleyen geliştiriciler, yakın zamanda bu özelliğin kaldırıldığı bir güncelleme yayınlayacak.

Güncellemeyle birlikte ortadan kaybolacak olan menü seçenekleriyse 'Yeni sekme', 'Diğer sekmeleri kapat', 'Kapatılan sekmeyi yeniden aç' ve 'Tüm sekmelere yer işareti koy' olacak. Bazı geliştiriciler, bu özelliklerin kullanım verilerinin ortaya çıkmadan özelliklerin kaldırılmasının hatalı bir hareket olduğunu düşünürken cevap olarak tüm özelliklerin kullanım oranları paylaşıldı.

Chrome sekme menüsü kullanım oranları:

Google

  • Yinele: %23,21
  • Yeniden Yükle: %22,74
  • Sekmeyi sabitle/sekmenin sabitlenmesini kaldır: %13,12
  • Sekmeyi kapat: %9,68
  • Kapatılan sekmeyi yeniden aç: %8,92
  • Yeni sekme: %6,63
  • Sağdaki sekmeleri kapat: %6,06
  • Sekmenin sesini kapat: %5,38
  • Diğer sekmeleri kapat: %2,20
  • Sekmenin sesini aç: %1,41
  • Tüm sekmelere yer işareti koy: %0,64

Sekme

2019 yılında Chrome 78 Canary sürümüne geldiğimiz zaman Google'ın 'yeni sekme', 'diğer sekmeleri kapat', 'kapatılan sekmeyi yeniden aç' ve 'tüm sekmelere yer işareti koy' seçeneklerini sekme menüsünden kaldırdı.




Google Dökümanlar Sonunda Kelime Sayacına Kavuşuyor
Google Dökümanlar Sonunda Kelime Sayacına Kavuşuyor

Google Dokümanlar, uzun yıllardır Word ve diğer kelime işlemcilerinde gördüğümüz canlı kelime sayacı özelliğine en sonunda kavuşuyor. Bu özellik pek çok kullanıcı tarafından uzun...

Android veya iOS'a Geçmek İçin 327 Gününüz Kaldı
Android veya iOS'a Geçmek İçin 327 Gününüz Kaldı

Ömrünün son demlerine gelen Windows Phone için güvenlik güncelleştirmelerinin son bulmasına 327 gün kaldı. ...

Google Cardboard VR Açık Kaynak Kodlu Oldu
Google Cardboard VR Açık Kaynak Kodlu Oldu

Mobil tabanlı sanal gerçeklik (VR) cihaz ve uygulamalarından uzak durmaya karar veren Google, herkesin basit ve ekonomik bir şekilde kartondan sanal gerçeklik deneyimi yaşamasına imkan veren...