PlayStation 4 En Çok Satan İkinci Oyun Konsolu Oldu

PlayStation 4 satışları artık Sony'nin yüzünü pek güldürmese de platform, önemli başarılara ulaşmaya devam ediyor. PS4 dünyanın en çok satan ikinci konsolu olarak yeni dönüm noktasına ulaştı.


Sony, ikinci çeyrek gelir raporunda Temmuz ve Eylül ayları arasında 2,8 milyon PlayStation 4 sattığını açıkladı. Şirket, 3 ay önce 100 milyon konsol satarak önemli bir dönüm noktasına ulaşmıştı. Artık PS4 toplam 102.8 milyon satışa ulaştı ve toplam satış sayısında piyasaya sürülen ilk PlayStation konsolunu geride bıraktı.

PlayStation neslinin ilk üyesi Sega Saturn ve Nintendo 64 gibi rakiplerini geride bırakarak 102.5 milyon adet sattı ve 155 milyonla dünyanın en çok satan konsolu PS2'nin ardından ikinci sıraya yerleşti. Toplam Nintendo Wii satışları ise ikinci çeyrekte 101.6 milyonu geçti.

playstation 4 satış rakamları

Sony, PS4 ile büyük bir başarı yakaladı ancak PlayStation 5'in ufukta görünmesiyle gelirlerinde önemli düşüş yaşadı. Sony’nin oyun tarafında gelirleri yıllık bazda %17 düşerken, karı %28 düşüş gördü. Sony, mali yıl için PS4 donanım satış tahminini 1,5 milyon azalarak 13,5 milyon adede düşürdü.

PlayStation 4 henüz bitmedi ve platforma özel yeni oyunlar yolda. Hideo Kojima'nın heyecanla beklenen yeni oyunu Death Stranding, 8 Kasım'da çıkacak ve önümüzdeki yıl The Last of Us Part 2 ve Ghost of Tsushima gibi birinci parti oyunlar platformu canlandıracak.




Vestel'den Android 9 Pie İşletim Sistemli Televizyon Geliyor
Vestel'den Android 9 Pie İşletim Sistemli Televizyon Geliyor

Vestel, Mobil Dünya Kongresi kapsamında yaptığı açıklamayla Google ile işbirliğine gittiklerini ve Android Pie işletim sistemli bir televizyon geliştirdiklerini açıkladı. ...

Google Haritalar, Bulunduğunuz Konuma Göre Konuşacak
Google Haritalar, Bulunduğunuz Konuma Göre Konuşacak

Google Haritalar'a yeni bir özellik geliyor. Google tarafından yapılan açıklamalara göre Haritalar, artık bölgelerin yerel dilleriyle konuşabilecek. Böylelikle kullanıcılar, gitmek...

Minecraft, Aylık 112 Milyondan Fazla Oyuncu Çekiyor
Minecraft, Aylık 112 Milyondan Fazla Oyuncu Çekiyor

Minecraft adlı oyunu bilmeyen oyun meraklısı neredeyse yoktur. Microsoft’tan gelen açıklamaya göre oyun, aylık 112 milyon oyuncuyu çekiyor. ...