Yeni Patent, Google'ın Oyun Servisi İçin Mi Alındı?

Ortaya çıkan bir patent, Google'ın yayınlanması beklenen oyun servisi Project Stream için hazırlanan bir donanım olma ihtimali yüksek.


Google, Project Stream adında bir oyun servisi için ciddi bir uğraş veriyor. Bunun için hazırlanacak donanıma baktığımızda, yeni yayınlanan bir Google patentinde bir oyun kolunu görmüş olabiliriz. Patent, oyun kolu ile bir oyun sistemi arasında çalışan bir bildirim sistemini işaret ediyor. Yanko Design'dan Sarang Sheth ise oyun kolu bir konsept oluşturdu.

İlk bakışta cihaz, standart gamepad tasarımından çok fazla sapmıyor gibi görünüyor. Cihaz üzerinde iki adet joystick, bir D-pad, dört ayrı tuş ve yönlendirme için tuşlar var. Merkezdeki ses kontrol tuşuna benzeyen tuş, bir oyundayken Google Asistan ile konuşmak için olabilir.

Şu anki haliyle, Project Stream tarayıcınız üzerinden çalışıyor. Google’ın sunucularındaki tüm ağır işlemleri yapıyor ve oyunu doğrudan bilgisayarınıza aktarıyor. Şu anda sadece bir oyunla beta testi yapılıyor: Assassin's Creed Odyssey. Klavyeyle, fareyle veya bir oyun koluyla oynayabilirsiniz ancak bu patent, bulut oyun hizmetine eşlik edebilecek potansiyel olarak Google markalı bazı cihazlarda bize verilen ilk görünüm gibi gözüküyor.

Her zaman olduğu gibi patentlerde de, şirket planlarının ve donanım tasarımlarının zaman içinde değişebileceğini hatırlamakta fayda var. Google’ın Project Stream’e yatırım yapmaya devam edeceği ya da kendi oyun kolunu ortaya çıkaracağı kesin değil ama bunu düşünüyor diyebiliriz. Bu ayın ilerleyen günlerinde düzenlenecek olan Oyun Geliştiricileri Konferansı'nda daha fazlasını duyabiliriz.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Xiaomi Mi TV 5 - Özellikleri ve Fiyatı
Xiaomi Mi TV 5 - Özellikleri ve Fiyatı

Xiaomi yeni Mi TV 5 serisi televizyon modellerini tanıttı. Standart ve Pro versiyonlarına sahip modeller Quantum Dot 4K QLED panelleri ve tasarım özellikleriyle dikkat çekiyor. ...

#SUSAMAM Şarkısı YouTube’da 1 Milyon Beğeniye Ulaştı
#SUSAMAM Şarkısı YouTube’da 1 Milyon Beğeniye Ulaştı

Şanışer ve beraberindeki 18 sanatçının birlikte seslendirdiği #SUSAMAM şarkısı YouTube’da çok ciddi beğeni sayısına ulaştı. Şarkı, YouTube Trend’lerde dünden beri 1. sırada...

Xiaomi Redmi K40 Pro şimdi Giztop’ta yalnızca 499 dolara satışta. 2021
Xiaomi Redmi K40 Pro şimdi Giztop’ta yalnızca 499 dolara satışta. 2021

Dikkat okuyucular! Redmi K40 Pro artık Giztop’ta stokta .  Redmi K40 ile aynı 6.67 inç süper AMOLED ekran ve Corning Gorilla Glass 5 Savunması ile gelen bu amiral gemisi, kuvvetli işlemci...