Adobe Reader Alternatifi Tamamen Ücretsiz 11 Uygulama (PDF)

Bir PDF döküman uygulaması olan Adobe Reader her ne kadar ücretsiz olsa da bazı özellikleri maalesef ücretli. Bu özelliklere de erişmek için Adobe Reader uygulamasının full sürümünü satın alıp indirmek gerekiyor. Ama bizim verdiğimiz ücretsiz PDF uygulamaları sayesinde bütün PDF işlerinizi kolayca halledebilirsiniz.


Eski adıyla Adobe Reader, yeni adıyla Adobe Acrobat Reader, biz internet kullanıcılarının PDF ile olan işlerini kolayca halletmemize olanak sağlıyor. Günümüzün en çok kullanılan dökümanlardan birisi olan PDF, özellikle sunum yapacak kişiler için deyim yerindeyse velinimet oluyor. Ama tabii ki bu dökümanları okumak için de bir uygulamaya ihtiyaç duyuyoruz. O uygulamanın adı da Acrobat Reader.

Ünlü yazılım firması Adobe tarafından geliştirilip piyasaya sürülen Acrobat Reader, PDF görüntüleme dışında birçok farklı işlem yapabiliyor. Pdf indir, PDF bölme ve PDF düzenleme gibi işlevleri bunlardan sadece birkaçı. Sadece bilgisayar için, mobil ve cihazlarda da tam destek sağlayan Acrobat Reader, ücretli olsa da pro desteği de mevcut.

adobe reader pro

Birçok PDF konusunda kolaylık sağlayan Adobe Acrobat Reader, her ne kadar ilk olarak Adobe Reader olarak piyasaya çıkmış olsa da sonradan Adobe’nin şaşırtıcı kararıyla ismini Acrobat Reader olarak değiştirmiştir. Şu anda piyasadaki PDF uygulamaları arasından en çok kullanılan uygulama olan Acrobat Reader, sahip olduğu pro sürümünden dolayı bazı kullanıcılar tarafından tercih edilmiyor.

Adobe Reader (Acrobat Reader) nedir?

adobe reader apk, adobe flash, adobe reader dc

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Adobe Acrobat Reader, okuma, imzalama, yorumlama, indirme, bölme ve düzenleme işlemlerini yapabildiğimiz bir tür PDF uygulamasıdır. Multimedya ve çeşitli dökümanlar dahil destekleyen Acrobat Reader, kolay indirilmesi sayesinde de oldukça kullanıcılarını oldukça memnun ediyor.

Ayrıca Adobe firmasının bir diğer hizmetlerinden birisi olan Adobe Document Cloud ile de uyumlu çalışabilen Acrobat Reader, kullanıcılarına PDF’lerini istedikleri yerden erişme kolaylığı sağlıyor. Özellikle Android’de tam uyumlu çalışması ile de mobil kullanıcılarının en iyi tercihi konumunda.

PDF dosyalarını açmak ve düzenleme Adobe Acrobat Reader alternatifi uygulamalar (PC):

PDF Element:

adobe reader gezginler

PDF dosyalarının görüntülenmesini sağlayan en iyi diğer uygulama ise kuşkusuz ki PDFElement. Windows, MacOS, iOS ve Android desteği sunan uygulama, sahip olduğu gelişmiş özellikleri sayesinde hemen hemen Adobe Acrobat Reader uygulamasıyla yarışıyor diyebiliriz. PDF dökümanlarındaki yazıları, grafikleri düzenleme desteği de veren uygulama ayrıca PDF dosyalarını Word’e, HTML’e ve metin dosyasına gibi çevirme imkanları da tanıyor. Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.

Sumatra PDF:

adobe reader download, adobe acrobat reader dc

Rakiplerine göre tamamen ücretsiz hizmet sunan Sumatra PDF, ayrıca açık kaynak kodlu olmasıyla da geliştiricilerin göz bebeği konumunda. İsteyenlerin dilediğince geliştirebildiği uygulamanın desteklediği dökümanlar sadece PDF değil. Uygulamanın şu anki hali birçok farklı uzantılı dökümanları destekliyor. 

Gönüllü bilgisayar yazılımcıları tarafından geliştirilen Sumatra PDF, günümüzde HTML, XML, EPUB, DjVu, Çizgi Roman, FictionBook gibi dökümanlar da destekliyor. Ayrıca şayet Ghostscript uygulamasını kullanıyorsanız Sumatar PDF sayesinde PostScript uzantılı dökümanları da görüntüleyebilirsiniz. Sumatra PDF’yi buradan indirebilirsiniz.

SlimPDF Reader:

adobe reader pro, pdf bölme

PDF uygulamaları arasından bir diğer stabilize çalışanı kuşkusuz SlimPDF Reader’dır. Uygulama öyle bir minimal boyuta sahip ki, Adobe Acrobat Reader uygulamasının hemen hemen 10’da 1’i kadar. Ama her ne kadar boyutu düşük olsa da özellikleri hemen hemen Adobe Acrobat Reader kadar kaliteli.

SlimPDF Reader’ı indirmek için buraya tıklamanız yeterli.

FoxitPDF Reader:

adobe reader indir, adobe reader full

Son derece kullanışlı ve basit bir arayüze sahip olan FoxitPDF Reader, PDF okuyucu uygulamalar arasında ücretsiz olarak en iyi hizmet sunan uygulamalar arasında hemen hemen liderliğe oynuyor. Tasarımıyla Office uygulamasına benzetilen FoxitPDF Reader, yüksek çözünürlükteki grafikleri de kolayca işleyip açmasından dolayı kullanıcılarından tam not alıyor.

FoxitPDF Reader’ı buradaki bağlantıya tıklayarak kolayca indirebilirsiniz.

PDF dosyalarını açmak ve düzenleme Adobe Acrobat Reader alternatifi uygulamalar (MacOS):

Apple Preview:

adobe reader güncelleme

Apple firmasının kendi uygulaması olan ve kullanıcılarına ücretsiz olarak sunduğu Apple Preview, PDF işlemlerinizi kolayca halletmenizi sağlıyor. MacOS ve iOS desteği sunan uygulamayı indirmek için herhangi bir işlem yapmanız gerekmiyor. Zira uygulama fabrika çıkışlı her Apple cihazında bulunuyor. Ama şayet yanlışlıkla silindi ise uygulamayı buraya tıklayıp gideceğiniz Apple’ın sitesinden indirebilirsiniz.

PDFExpert for Mac:

adobe reader yükle

MacOS işletim sistemi için en ideal PDF programlarından birisi olan PDFExpert for Mac uygulaması, kullanıcılarına sunduğu HTML, grafik görüntüleme ve kullanışlı arayüzü sayesinde de MacOS kullanıcılarının vazgeçilmezi oluyor. Ücretsiz bir haftalık deneme sürümüne sahip uygulamanın fiyatı ise 54,99 £

PDFExpert for MAC’in 1 haftalık deneme sürümünü indirmek isterseniz buraya tıklamanız yeterli.

ABBYY FineReader Pro for Mac:

adobe reader pdf

Genellikle yazılımla uğraşanlara hitap eden ABBY FineReader Pro for Mac uygulaması, desteklediği OCR yapısı sayesinde yazılımcıların gözdesi olmuş durumda. PDF to Word yani PDF dosyalarını Word dosyalarına da çevrilmesine olanak tanıyan uygulamanın ilk 30 günü veya 100 sayfası ücretsiz.

Uygulamanın 30 günlük deneme sürümünü buradan indirebilirsiniz.

PDF dosyalarını açmak ve düzenleme Adobe Acrobat Reader alternatifi uygulamalar (Android - iOS):

CamScanner PDF Reader:

adobe reader 10

Günümüzde açık ara en çok kullanılan işletim sistemi olan Android, hemen hemen her akıllı cep telefonlarıyla beraber cebimize giriyor iken iOS da Apple cihazlarıyla beraber hayatımızdaki yerini alıyor. Dünyada yüz milyonlarca insan akıllı cep telefonu kullanır da bu uygulamalarda PDF okuyucu uygulamalar olmaz mı?

CamScanner PDF Reader da bu tür amaçlarla geliştirilen onlarca uygulamalardan sadece birisi. Hem Android hem de iOS desteği sunan uygulama, mobil cihazlar için en güçlü PDF uygulaması olarak gösteriliyor. PDF indirme, PDF oluşturma, PDF düzenleme gibi özellikleri tamamen ücretsiz olan uygulamanın PDF fakslama ve PDF depolama özellikleri ise ücretli. Uygulamanın PRO versiyonunu alanlar ayrıca 10 GB depolama alanına da sahip oluyorlar.

DocuSign:

adobe reader indir

PDF dökümanlarını daha çok ticari amaçlarla kullanılanlara hitap eden DocuSign, rakipleri gibi PDF okuma, PDF düzenleme, PDF içerik oluşturma gibi temel ihtiyaçları ücretsiz olarak sunuyor. Uygulamanın diğer önemli özellikleri ise ücretli olarak sunuluyor.

EBook Droid:

adobe reader apk

PDF uygulamaları arasında en eski tarihte yayınlananlardan birisi olan EBookDroid, tamamen açık kaynak kodlu olduğu için de geliştirilmeye oldukça açık. PDF, XPS, AWZ3, EPUB, MOBI ve daha birçok farklı türdeki dökümanları destekleyen uygulama tamamen ücretsiz.

FastScanner:

adobe reader yükle

Şık, basit ve akılda kalıcı bir tasarıma sahip olan FastScanner, akıllı cep telefonlarımızın kameralarını kullanarak belgeleri tarayabiliyor ve PDF formatında hazırlayabiliyor. Ayrıca rakipleri gibi normal PDF özelliklerine de sahip olan uygulamanın kullanımı ücretsiz.




Slack'in Bilgisayar Uygulamasına Karanlık Mod Geliyor
Slack'in Bilgisayar Uygulamasına Karanlık Mod Geliyor

İş hayatında sıklıkla kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan Slack, bilgisayar uygulaması için karanlık mod getireceğini duyurdu. ...

Microsoft, Yeni Windows 10 Önizleme Sürümünü Yayınladı
Microsoft, Yeni Windows 10 Önizleme Sürümünü Yayınladı

Microsoft, gelecek yılın ilk yarısında yayınlanacak büyük Windows 10 güncellemesine referans olan build 18845 sürümünü yayınladı. ...

Zynga'nın Birer Efsaneye Dönüşen 12 Mobil Oyunu
Zynga'nın Birer Efsaneye Dönüşen 12 Mobil Oyunu

Zynga poker, kart ve şans oyunları denilince akıllara gelen ilk firmalardan biri olmayı başardı. Biz de birer efsane haline gelen Zynga oyunları ile Android ve iOS için indirme seçeneklerini...