Eski adıyla Adobe Reader, yeni adıyla Adobe Acrobat Reader, biz internet kullanıcılarının PDF ile olan işlerini kolayca halletmemize olanak sağlıyor. Günümüzün en çok kullanılan dökümanlardan birisi olan PDF, özellikle sunum yapacak kişiler için deyim yerindeyse velinimet oluyor. Ama tabii ki bu dökümanları okumak için de bir uygulamaya ihtiyaç duyuyoruz. O uygulamanın adı da Acrobat Reader.
Ünlü yazılım firması Adobe tarafından geliştirilip piyasaya sürülen Acrobat Reader, PDF görüntüleme dışında birçok farklı işlem yapabiliyor. Pdf indir, PDF bölme ve PDF düzenleme gibi işlevleri bunlardan sadece birkaçı. Sadece bilgisayar için, mobil ve cihazlarda da tam destek sağlayan Acrobat Reader, ücretli olsa da pro desteği de mevcut.
Birçok PDF konusunda kolaylık sağlayan Adobe Acrobat Reader, her ne kadar ilk olarak Adobe Reader olarak piyasaya çıkmış olsa da sonradan Adobe’nin şaşırtıcı kararıyla ismini Acrobat Reader olarak değiştirmiştir. Şu anda piyasadaki PDF uygulamaları arasından en çok kullanılan uygulama olan Acrobat Reader, sahip olduğu pro sürümünden dolayı bazı kullanıcılar tarafından tercih edilmiyor.
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Adobe Acrobat Reader, okuma, imzalama, yorumlama, indirme, bölme ve düzenleme işlemlerini yapabildiğimiz bir tür PDF uygulamasıdır. Multimedya ve çeşitli dökümanlar dahil destekleyen Acrobat Reader, kolay indirilmesi sayesinde de oldukça kullanıcılarını oldukça memnun ediyor.
Ayrıca Adobe firmasının bir diğer hizmetlerinden birisi olan Adobe Document Cloud ile de uyumlu çalışabilen Acrobat Reader, kullanıcılarına PDF’lerini istedikleri yerden erişme kolaylığı sağlıyor. Özellikle Android’de tam uyumlu çalışması ile de mobil kullanıcılarının en iyi tercihi konumunda.
PDF dosyalarının görüntülenmesini sağlayan en iyi diğer uygulama ise kuşkusuz ki PDFElement. Windows, MacOS, iOS ve Android desteği sunan uygulama, sahip olduğu gelişmiş özellikleri sayesinde hemen hemen Adobe Acrobat Reader uygulamasıyla yarışıyor diyebiliriz. PDF dökümanlarındaki yazıları, grafikleri düzenleme desteği de veren uygulama ayrıca PDF dosyalarını Word’e, HTML’e ve metin dosyasına gibi çevirme imkanları da tanıyor. Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.
Rakiplerine göre tamamen ücretsiz hizmet sunan Sumatra PDF, ayrıca açık kaynak kodlu olmasıyla da geliştiricilerin göz bebeği konumunda. İsteyenlerin dilediğince geliştirebildiği uygulamanın desteklediği dökümanlar sadece PDF değil. Uygulamanın şu anki hali birçok farklı uzantılı dökümanları destekliyor.
Gönüllü bilgisayar yazılımcıları tarafından geliştirilen Sumatra PDF, günümüzde HTML, XML, EPUB, DjVu, Çizgi Roman, FictionBook gibi dökümanlar da destekliyor. Ayrıca şayet Ghostscript uygulamasını kullanıyorsanız Sumatar PDF sayesinde PostScript uzantılı dökümanları da görüntüleyebilirsiniz. Sumatra PDF’yi buradan indirebilirsiniz.
PDF uygulamaları arasından bir diğer stabilize çalışanı kuşkusuz SlimPDF Reader’dır. Uygulama öyle bir minimal boyuta sahip ki, Adobe Acrobat Reader uygulamasının hemen hemen 10’da 1’i kadar. Ama her ne kadar boyutu düşük olsa da özellikleri hemen hemen Adobe Acrobat Reader kadar kaliteli.
SlimPDF Reader’ı indirmek için buraya tıklamanız yeterli.
Son derece kullanışlı ve basit bir arayüze sahip olan FoxitPDF Reader, PDF okuyucu uygulamalar arasında ücretsiz olarak en iyi hizmet sunan uygulamalar arasında hemen hemen liderliğe oynuyor. Tasarımıyla Office uygulamasına benzetilen FoxitPDF Reader, yüksek çözünürlükteki grafikleri de kolayca işleyip açmasından dolayı kullanıcılarından tam not alıyor.
FoxitPDF Reader’ı buradaki bağlantıya tıklayarak kolayca indirebilirsiniz.
Apple firmasının kendi uygulaması olan ve kullanıcılarına ücretsiz olarak sunduğu Apple Preview, PDF işlemlerinizi kolayca halletmenizi sağlıyor. MacOS ve iOS desteği sunan uygulamayı indirmek için herhangi bir işlem yapmanız gerekmiyor. Zira uygulama fabrika çıkışlı her Apple cihazında bulunuyor. Ama şayet yanlışlıkla silindi ise uygulamayı buraya tıklayıp gideceğiniz Apple’ın sitesinden indirebilirsiniz.
MacOS işletim sistemi için en ideal PDF programlarından birisi olan PDFExpert for Mac uygulaması, kullanıcılarına sunduğu HTML, grafik görüntüleme ve kullanışlı arayüzü sayesinde de MacOS kullanıcılarının vazgeçilmezi oluyor. Ücretsiz bir haftalık deneme sürümüne sahip uygulamanın fiyatı ise 54,99 £
PDFExpert for MAC’in 1 haftalık deneme sürümünü indirmek isterseniz buraya tıklamanız yeterli.
Genellikle yazılımla uğraşanlara hitap eden ABBY FineReader Pro for Mac uygulaması, desteklediği OCR yapısı sayesinde yazılımcıların gözdesi olmuş durumda. PDF to Word yani PDF dosyalarını Word dosyalarına da çevrilmesine olanak tanıyan uygulamanın ilk 30 günü veya 100 sayfası ücretsiz.
Uygulamanın 30 günlük deneme sürümünü buradan indirebilirsiniz.
Günümüzde açık ara en çok kullanılan işletim sistemi olan Android, hemen hemen her akıllı cep telefonlarıyla beraber cebimize giriyor iken iOS da Apple cihazlarıyla beraber hayatımızdaki yerini alıyor. Dünyada yüz milyonlarca insan akıllı cep telefonu kullanır da bu uygulamalarda PDF okuyucu uygulamalar olmaz mı?
CamScanner PDF Reader da bu tür amaçlarla geliştirilen onlarca uygulamalardan sadece birisi. Hem Android hem de iOS desteği sunan uygulama, mobil cihazlar için en güçlü PDF uygulaması olarak gösteriliyor. PDF indirme, PDF oluşturma, PDF düzenleme gibi özellikleri tamamen ücretsiz olan uygulamanın PDF fakslama ve PDF depolama özellikleri ise ücretli. Uygulamanın PRO versiyonunu alanlar ayrıca 10 GB depolama alanına da sahip oluyorlar.
PDF dökümanlarını daha çok ticari amaçlarla kullanılanlara hitap eden DocuSign, rakipleri gibi PDF okuma, PDF düzenleme, PDF içerik oluşturma gibi temel ihtiyaçları ücretsiz olarak sunuyor. Uygulamanın diğer önemli özellikleri ise ücretli olarak sunuluyor.
PDF uygulamaları arasında en eski tarihte yayınlananlardan birisi olan EBookDroid, tamamen açık kaynak kodlu olduğu için de geliştirilmeye oldukça açık. PDF, XPS, AWZ3, EPUB, MOBI ve daha birçok farklı türdeki dökümanları destekleyen uygulama tamamen ücretsiz.
Şık, basit ve akılda kalıcı bir tasarıma sahip olan FastScanner, akıllı cep telefonlarımızın kameralarını kullanarak belgeleri tarayabiliyor ve PDF formatında hazırlayabiliyor. Ayrıca rakipleri gibi normal PDF özelliklerine de sahip olan uygulamanın kullanımı ücretsiz.
Android emülatörler, uygulamaları test etmek isteyen geliştiricilerden, oyunlarını büyük ekranda oynamak isteyen kullanıcılara kadar geniş bir kitleye hitap ediyor. Özellikle Windows ve...
Apple, 3 Haziran'daki WWDC 2019 etkinliğinde işletim sistemlerinin yeni sürümlerini tanıtacak. En çok merak edilen konu ise şirketin iOS 13 ile birlikte hangi yeni özellikleri sunacağı. ...
Microsoft, kendi internet tarayıcısı Edge için çalışmalarını sürdürüyor. Chromium tabanlı olarak karşımıza çıkacak olan Edge'in yeni sürümü, macOS kullanıcıları için de...