Galaxy S11'in Muhteşem Kamerasını Özetleyen Kod Adı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un önümüzdeki yıl piyasaya süreceği yeni amiral gemisi Galaxy S11, daha şimdiden manşetleri süslemeye başladı. Bugün gün yüzüne çıkan bazı bilgiler, cihazın 5x optik zoom desteğine sahip olması beklenen kamerasına 'Hubble' kod adı verildiğini gösteriyor.


Akıllı telefon piyasanın en büyük oyuncusu konumunda olan Samsung, önümüzdeki yıl çıkaracağı yeni Galaxy S modeliyle amiral gemisi segmentini domine etmek istiyor. Güney Koreli teknoloji devinin, Galaxy S11’e “Picasso” kod adını verdiğini biliyoruz. 

Daha önceki raporlar, cihazın periskop sistemi kullanan 5x zoom destekli bir ana kameraya sahip olacağı yönündeydi. Periskop sistemi, cihazın içine minimum çıkıntıyla yerleştirilebilmesi için P30 Pro'da olduğu gibi yan şekilde cihazın içine yerleştirilecek. Samsung, bu yılın başından bu yana böyle bir kamera sensörü üretiyor ve son birkaç aydaki raporlar, söz konusu kamera sisteminin ilk olarak Galaxy S11’de kullanılacağına işaret ediyor.

samsung galaxy

Bugün, GalaxyClub adlı Hollanda merkezli bir internet sitesinin yayınladığı habere göre Galaxy S11'in kamerasına 'Hubble' kod adı verilmiş. Söz konusu kod adı hiç şüphesiz Hubble Uzay Teleskobu’na gönderme yapıyor. Bu da, telefonun 5x optik zoom kullanabileceği yönündeki iddiaların doğru olabileceğini gösteriyor. 

Elbette bu sadece bir öngörü; ancak kod adları genellikle bir ürünün arkasındaki fikri belirtir. Ayrıca iki yıldır çıkan Galaxy amiral gemilerinin 2x zoom desteğine sahip olduğunu düşündüğümüzde, bu sayının 5’e çıkarılması kayda değer bir iyileştirme olacaktır. Samsung'un bu özel kod adını seçmesinin arkasındaki nedeni birkaç ay sonra ayyuka çıkacak sızıntı ve söylentilerle birlikte öğreneceğiz. 

Güney Koreli şirket, kısa zaman önce Galaxy S11'in yazılımını geliştirmeye başladı. Bu nedenle  telefonun donanımını tamamlamış olması oldukça muhtemel. Galaxy S11, S11+ ve S11e olmak üzere üç modelden oluşacak olan yeni amiral gemisi serisinin, önümüzdeki şubat ayında düzenlenecek olan MWC 2020'den hemen önce tanıtılması bekleniyor. 




Kısa Süreliğine Ücretsiz 10 Android Uygulama ve Oyun
Kısa Süreliğine Ücretsiz 10 Android Uygulama ve Oyun

Her hafta hazırladığımız ücretsiz uygulama ve oyun serimizde bu hafta da Google Play Store üzerinde normalde ücretliyken kısa süreliğine ücretsiz olan oyun ve uygulamaları listeledik. ...

Lenovo Z5 Pro GT'nin Geekbench Skoru Belli Oldu
Lenovo Z5 Pro GT'nin Geekbench Skoru Belli Oldu

Geekbench veri tabanına göre, Lenovo Z5 Pro GT'nin 12 GB'lık versiyonunun performansı, 12 GB olmayan versiyonlarla neredeyse aynı. ...

Huawei, ‘En Güçlü’ Çip Seti Kirin 990'ı Tanıttı
Huawei, ‘En Güçlü’ Çip Seti Kirin 990'ı Tanıttı

Huawei, yeni üst düzey mobil işlemcisi Kirin 990'ı tanıttı. Yeni Mate 30’ların Android kullanıp kullanamayacağı belli olmasa da Çinli firma iddialı bir telefon hazırlığında. ...