Activision: Her Yıl Yeni Bir Call of Duty Oyunu Çıkacak

Activision, çok şaşırtıcı(!) şekilde her yıl yeni bir Call of Duty oyunu çıkaracağını açıkladı. Firma daha şimdiden 2020, 2021 ve 2022’de çıkacak oyunlarının hazırlığı içerisinde.


Son yıllarda oyun sektörünü, özellikle de FPS kategorisini çevrimiçi hizmet tabanlı oyunlar ele geçirmiş durumda. Fortnite ve Rainbow Six: Siege gibi yapımlar canlı-servis modelini kullanıyor. Bu sistemde ana oyun, düzenli olarak gelen güncellemelerle çıkışından yıllar sonra bile yeni gibi gözüküyor.

Call of Duty’nin oyuncularla buluşmasını sağlayan Activision, ikinci çeyrek sonrası yatırımcılarla yapılan görüşmelerde her yıl bir Call of Duty oyunu çıkacağını açıkladı. Firma, devamlı içeriğin Call of Duty’de her zamankinden daha önemli hale geldiğini söylerken, en azından konsol ve bilgisayar tarafında her yıl bir yeni oyun duyurulmasını Call of Duty markasının anahtar parçalarından biri olarak gördüklerini söyledi.

call-of-duty

Activision, oyunun bilgisayar ve konsol tarafıyla mobil tarafını ayrı tutuyor. Call of Duty: Modern Warfare gibi oyunlar, marka için kritik önemde addedildi ve her yıl yeni bir oyun yayınlamanın seriyi taze tutmak için önemli olduğu belirtildi. Mobil platformda ise oyunun, güncellemeler yardımıyla sürekli yeni gözükmesi sağlanacak. Canlı-servis modeli kullanılacak bu oyunun ömrü daha uzun olacak.

2005 yılındaki Call of Duty 2’de İkinci Dünya Savaşı’nda cephe cephe savaştıktan sonra  her yıl kendimizi yeni bir çatışmanın ortasında bulduk. Call of Duty: Black Ops 4’te ise Activision, battleroyale modu olan Blackout’u eklemişti.

call-of-duty-modern-warfare

Activision ayrıca Call of Duty: Modern Warfare’ın şimdiye kadar en çok yayınlanma sonrası içeriğe sahip oyun olacağını belirtti. Call of Duty serisinin finansal başarısında oyuniçi satın almaların etkisini göz önüne alırsak bu karar gayet yerinde gözüküyor.

Activision, her yıl için yeni bir Call of Duty yapmaktan vazgeçmeyecek gibi gözüküyor. Call of Duty: Modern Warfare PlayStation 4, Xbox One ve bilgisayarda 25 Ekim 2019’da yayınlanacak.




Google'ın Büyümesini Sağlayan Uygulaması: Gmail
Google'ın Büyümesini Sağlayan Uygulaması: Gmail

15 yıl önce çıkan e-posta hizmeti, Google'ın bir arama motorundan fazlası olduğunu bütün dünyaya göstermişti. ...

Milli Baz İstasyonu ULAK, Artık BTK’de de Kullanılıyor
Milli Baz İstasyonu ULAK, Artık BTK’de de Kullanılıyor

Türkiye’nin ilk yerli üretim baz istasyonu olan ULAK, Külliye’den sonra Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda da kullanılmaya başlandı. ...

Oyuncular, WWE 2K20 Oyunundaki 'Komik' Hatalardan Şikayetçi
Oyuncular, WWE 2K20 Oyunundaki 'Komik' Hatalardan Şikayetçi

WWE 2K20 adlı oyun, piyasaya sürülür sürülmez birçok şikayet almaya başladı. Oyuncuların paylaştığı videolara bakılacak olursa çok da haksız sayılmazlar. Videolarda oldukça komik...