Microsoft, ‘Yapılacaklar’ı Mac Cihazlara Getirdi

Daha önce iOS, Android ve Windows gibi platformlarda bulunan Yapılacaklar uygulaması, Mac platformuna da geldi.


Microsoft, 2017 yılında yaptığı açıklama ile ‘Yapılacaklar’ uygulamasını geliştirmek için bünyesine kattığı Wunderlist şirketini kapatacağını duyurdu. O zamandan bu yana Yapılacaklar uygulamasını geliştirmeye devam eden Microsoft, uygulamasını Windows, iOS, Android ve web’de kullanıma sunmuştu. Uygulama bugünden itibaren Mac’te de kullanılabilecek.

Uygulamanın Mac App Store’da da yayına girdiğini bildiren Microsoft, ilk sürümünden birçok özelliği içerisinde bulundurduğunu bildirdi. Bu özellikler arasında görev oluşturma ve yönetme, çevrimiçi çalışma, liste paylaşma, etiketlerden yararlanma ve daha birçok şey bulunuyor.

Uygulamanın Mac sürümü aynı zamanda birçok kısayolu da barındırıyor. Örneğin ⌘2 (cmd + 2) kısayoluyla uygulamayı küçülterek liste görünümünü etkinleştirirken ⌘1 (cmd + 1) kısayolu aracılığıyla tüm listelerinize geri dönüş yapabiliyorsunuz.

Apple’ın bu ay gerçekleştirdiği Worldwide Developer Conference’ta şirket, Project Catalyst isimli yeni araçlarını da duyurdu. Bu araç sayesinde geliştiriciler iPad uygulamalarını mevcut kod temelini geliştirerek Mac’e uyumlu hale getirebilecek. Örneğin Twitter, Cuma günü yaptığı açıklamada Twitter uygulamasını Mac’e uyarlayacağını bildirdi.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Dünyanın İlk Kablosuz Saç Kurutma Makinesi: Volo Go
Dünyanın İlk Kablosuz Saç Kurutma Makinesi: Volo Go

Volo Beauty adlı girişimin en yeni ürünü olan Volo Go, kablosuz bir şekilde kızılötesi teknolojisi ile saçlarınızı hızlı bir şekilde kurutabilmenizi sağlıyor. ...

Davalardan Gözü Korkan Microsoft, Oyunundan 2 Dansı Kaldırdı
Davalardan Gözü Korkan Microsoft, Oyunundan 2 Dansı Kaldırdı

Fortnite’a açılan davalar, aynı dansları Forza Horizon 4 adlı yarış oyununda kullanan Microsoft’un gözünü korkutmuş olacak ki firma bu dansları oyundan kaldırdı. ...

CoD: Modern Warfare Oyuncuları, Haritalardan Şikayetçi
CoD: Modern Warfare Oyuncuları, Haritalardan Şikayetçi

Bu yıl fazlasıyla konuştuğumuz Call of Duty: Modern Warfare sonunda oyuncularıyla buluştu. Ancak oyunun değişen oyun stili haritalara da yansıdı. Eski CoD oyunlarına göre büyüyen...