Microsoft, Mayıs Güncelleştirmesinde Paint'i de Yenileyecek

Microsoft'un kullanıcılara sunacağı Mayıs ayı güncelleştirmesinde, Paint ile ilgili de yeniliklerin olacağı ortaya çıktı. Paint uygulamasına gelecek olan yeniliklerle birlikte, uygulama klavye üzerinden daha aktif bir şekilde kullanılabilecek.


Microsoft, çocukluğumuzun uygulaması Paint üzerinde çalışmayı sürdürüyor. Bilindiği üzere bir sene önce Paint uygulamasının Windows üzerinde artık olmayacağı söylentileri ortaya çıkmıştı. Kullanıcıların bazılarının Paint uygulamasını bulamamaları üzerine ortaya çıkan bu söylentilerden sonra Microsoft tarafından açıklamalar yapılmış, uygulamanın kaldırılmadığı söylenmişti. Ancak Microsoft'un kullanıcılarını, Paint 3D uygulamasına yönlendirmek istediği de biliniyordu. Bu konuda Paint 3D'nin reklamları yapılmış, kullanıcılar özendirilmeye çalışılmıştı. Buna rağmen yıllardır hayatımızda olan ve hepimizin artık gözü kapalı kullandığı Paint, popülerliğinden bir şey yitirmemişti.

Sonraki süreçte ise Paint uygulamasının Microsoft'un Mağaza uygulamasına taşınmasının düşünüldüğü bildirilmişti. Ancak yaşanan son gelişmelere göre Microsoft bu durumdan vazgeçti. Hatta öyleki mayıs ayı güncelleştirmesinde, Paint'i büyük yenilikler bekliyor.

Paint uygulamasına getirilecek olan yeniliklere bakacak olursak, Microsoft'un kullanıcılara çok daha iyi bir Paint deneyimi yaşatmak istediğini söylemek mümkün. Şöyle ki bundan sonra kullanıcılar, klavyelerini çok daha etkin bir şekilde kullanabilecekler. Örnek vermek gerekirse; klavyenizde bulunan Kontrol tuşu yardımıyla bu özellikleri etkinleştireceksiniz. Ardından da ne yapmak istediğine bağlı olarak diğer klavye kombinasyonlarını kullanacaksınız. Paint üzerinde yapmış olduğunuz bir çizimin sadece bir kısmını seçmek istediğinizi düşünelim. Kontrol tuşuna basılı tutarak 'Seç' seçeneğini aktif edeceksiniz. Daha sonrada klavyenizde bulunan 'Boşluk bırakma' tuşu ve yön tuşları yardımıyla istediğiniz bölgeyi seçebileceksiniz.

 

Microsoft tarafından yapılan açıklamalarda, kullanıcıların Paint'i daha rahat kullanabilmeleri için böyle bir çalışmanın yapıldığı belirtildi.

Microsoft'un mayıs ayı güncelleştirmesi şu an için sadece Insider kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor. Bu ay sonu gelecek olan güncelleştirme ile kullanıcı Paint de dahil olmak üzere pek çok yenilik bekliyor.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Facebook’a 4.7 Milyon Dolarlık Para Cezası Verildi! 2021
Facebook’a 4.7 Milyon Dolarlık Para Cezası Verildi! 2021

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu Facebook, İtalya’nın Milano şehrindeki bir temyiz mahkemesi tarafından “Yakındakiler” özelliğini üçüncü taraf bir uygulamadan...

Asus ZenFone Max Pro M2'ye Dijital Denge Uygulaması Geliyor
Asus ZenFone Max Pro M2'ye Dijital Denge Uygulaması Geliyor

Asus'un Aralık 2018'de satışa sunduğu akıllı telefonu ZenFone Max Pro M2, Haziran 2019 güncellemesiyle birlikte Dijital Denge uygulaması ve hata düzeltmelerine kavuştu. ...

PUBG'nin Yaratıcısı, PUBG 2'nin Gelmeyeceğini Duyurdu
PUBG'nin Yaratıcısı, PUBG 2'nin Gelmeyeceğini Duyurdu

PUBG'nin yaratıcısı Brendan Greene (PlayerUnknown), artık Battle Royale ile işi kalmadığını ve ikinci bir PUBG oyunun gelmeyeceğini söyledi. ...