Call of Duty: Modern Warfare - Sistem Gereksinimleri

Activision'ın yeni oyunu Call of Duty: Modern Warfare, çok kısa bir süre piyasaya sürülecek. Oyunun sistem gereksinimleri ise oyunseverleri, yeni bir sabit disk almaya sürüklüyor.


Activision, uzunca bir süredir yeni Call of Duty oyunu "Modern Warfare" üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Oyunda neredeyse sona gelindi, hatta bazı beta testler bile yapılmış durumda. Hal böyle olunca da şirket, son rötuşları yaparak oyunun piyasaya çıkış tarihi olan 25 Ekim için gün sayıyor. Şimdi ise Call of Duty: Modern Warfare'ın sistem gereksinimleri belli oldu.

Call of Duty: Modern Warfare'ın sistem gereksinimlerinin açıklanması ile birlikte, oyunun hangi bilgisayarlarda oynanabileceği de genel hatlarıyla belli olmuş oldu. Ancak bu noktada en çok, oyunun gerektirdiği boş HDD alanı göze çarpıyor. Ayrıca bu boş alan, ne kadar indirme yapabileceğimizi de gözler önüne seriyor. Anlaşılan o ki Call of Duty: Modern Warfare'ın inmesi için pek çok oyunsever, uzunca bir süre beklemek durumunda kalacak.

Call of Duty: Modern Warfare

Aslına bakacak olursak Call of Duty: Modern Warfare, oyunu düşük ayarlarda oynamaktan rahatsız olmayacak oyunseverler için çok yüksek sistem gereksinimleri gerektirmiyor. Ancak daha öncesinde de belirtmiş olduğumuz gibi özellikle depolama alanı ve indirme boyutu, oyunseverleri ciddi anlamda zorlayacakmış gibi görünüyor. Özellikle Türkiye'nin ortalama veri indirme hızı düşünüldüğünde, sadece indirme işlemi bir günden fazla sürebilir.

Call of Duty: Modern Warfare minimum sistem gereksinimleri

  • Windows 7 veya Windows 10 işletim sistemi (64 bit)
  • Intel Core i3-4340 veya AMD FX-6300 işlemci
  • Nvidia Geforce GTX 670 - Nvidia Geforce GTX 1650 veya AMD Radeon HD 7950 ekran kartı
  • 8 GB RAM
  • DirectX 12 desteği
  • 175 GB boş alan

Call of Duty: Modern Warfare önerilen sistem gereksinimleri

  • 64 bit Windows 10 işletim sistemi
  • Intel Core i5-2500K veya AMD Ryzen 1600X işlemci
  • Nvidia Geforce GTX 970 - Nvidia Geforce GTX 1660 veya AMD Radeon R9 390 - AMD Radeon RX 580
  • 12 GB RAM
  • DirectX 12 desteği
  • 175 GB boş alan

Yapılan bu açıklamalar doğrultusunda yeterli boş alan yoksa, sabit diskinizde yer açmayı tercih edebilir veya yeni bir SSD veya HDD almayı düşünebilirsiniz. Call of Duty: Modern Warfare, 25 Ekim'de farklı sürümlerle erişilebilir olacak. Oyun, 59.99 euro (battle.net) veya 472.50 TL'den (Microsoft Store) başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.




Samsung Galaxy S10’da Kripto Para Cüzdanı Bulunabilir
Samsung Galaxy S10’da Kripto Para Cüzdanı Bulunabilir

Samsung Galaxy S10’un sızdırılan bir görüntüsü, telefonda kripto para cüzdanı bulunabileceğine işaret ediyor. ...

PlayStation 5'te PS4'ten Eski Oyunları da Oynayabileceksiniz
PlayStation 5'te PS4'ten Eski Oyunları da Oynayabileceksiniz

Gün geçmiyor ki, PlayStation 5 ile ilgili yeni bir iddia daha ortaya atılmasın. 2020 yılında piyasaya çıkacağı kesinleşen yeni nesil oyun konsolunun, PlayStation 4'ten daha eski...

Türk bilim insanlarından 'yapay tendon' hamlesi
Türk bilim insanlarından 'yapay tendon' hamlesi

İngiltere’de doktora yaptığı dönemde tendonunda oluşan yaralanma nedeniyle bilimsel çalışmalarını bu alanaİngiltere’de doktora yaptığı dönemde tendonunda oluşan yaralanma...