Windows 10 Mayıs Güncelleştirmesi'nin En İyi 6 Özelliği

Windows 10'un bugün yayımlanan büyük güncelleştirmesi önemli yenilikler getiriyor.


Microsoft tarafından aylardır üzerinde çalışılan ve nihayet bugün yayımlanan Windows 10 Mayıs Güncelleştirmesi tüm kullanıcılar için indirilebilir durumda. Yeni işletim sistemi sürümüyle beraber Windows 10'a gelen özellikler ise birçok kullanıcıyı sevindirecek türden. İşte Windows 10'a gelen en önemli 6 yenilik.

1. Windows Sandbox

Bir programı çalıştırmak istiyor ancak güvenemiyorsanız veyahut bir program üzerinde test yapmanız gerekiyorsa Windows işletim sisteminde bir emülatör kullanmanız gerekiyordu. Ne var ki yeni güncelleştirmeyle beraber bu tarih oldu. Microsoft, Windows 10 Mayıs Güncelleştirmesi'yle işletim sistemine kendi emülatörü Windows Sandbox'u entegre etti.

2. Açık Renk Tema

Son zamanlarda popüler olan karanlık tema birçok uygulama tarafından kullanılıyordu. Windows ise kendi işletim sisteminde Açık Renk Tema seçeneğini kullanıcılarına yeni güncelleştirmeyle beraber sundu.

Güncelleştirmeyi edinen kullanıcılar Masaüstü'ne sağ tıklayıp, Kişiselleştirme > Temalar yolunu takip ettikten sonra sayfanın ortasında bulunan Varsayılan Windows Modunu ve Varsayılan Uygulama Modunu Seçin başlıklarının altında bulunan Açık Renk Tema'yı seçip yeni temadan faydalanabilirler.

3. Güncelleştirmeleri süreli bir şekilde durdurma

Windows 10 Mayıs Güncelleştirmesi ile artık Windows 10 kullanıcıları gelecek olan güncelleştirmeleri süre sınırlı bir şekilde (Örnek: "Güncelleştirmeleri 7 günlüğüne durdur.") durdurma seçeneğine sahip olacaklar.

4. Varsayılan olarak yüklü gelen uygulamaları kaldırma

Windows 10 ile yüklü gelen ve Microsoft'un kullanıcıları için fazlasıyla yararlı olduğunu düşündüğü uygulamalar ne yazık ki o kadar da kullanışlı değil. Bunun en kötü yanı ise bu uygulamaların kaldırılamıyor oluşuydu. Tabii bu eskide kaldı. Artık Windows 10 kullanıcıları yüklü gelen uygulamaların çoğunu kaldırabilir durumda. Kaldırılabilen uygulamaların listesi ise şu şekilde:

  • 3B Görüntüleyici
  • Hesap Makinesi
  • Takvim
  • Groove Music
  • Posta
  • Filmler ve TV
  • Paint 3D
  • Snip & Sketch
  • Yapışkan Notlar
  • Ses Kaydedici

5. Emojiler

Karakterlerle eski usul emoji yapma devri artık Windows 10'da kapanıyor. Windows 10 Mayıs Güncelleştirmesi'ni edindikten sonra "Windows Tuşu + ;" kombinasyonu ile emoji penceresini çok kolay bir şekilde açabilir ve sohbetlerinizi daha da etkileşimli hâle getirebilirsiniz.

6. İşaretçi ayarları

Ayarlar > Erişilebilirlik > İmleç ve İşaretçi yolunu takip ettiğinizde pencerenin en başında İşaretçinin rengini ve boyutunu büyütme seçeneklerini göreceksiniz. Asıl olarak Windows XP'den beri var olan bu özellik, Windows 10'un yeni sürümü ile daha işlevsel bir hâle getirilmiş.

Bugün yayımlanan Windows 10 Mayıs Güncelleştirmesi ile beraber işletim sistemine gelen tüm yeniliklere detaylı bir şekilde ulaşmak için hemen yukarıda bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.




Steam Fiyatı 18 TL Olan Oyun, Epic Store’da Ücretsiz Oldu
Steam Fiyatı 18 TL Olan Oyun, Epic Store’da Ücretsiz Oldu

Epic Games, oyuncuların kalbini çalacak bir hamle ile Steam'de 18 TL'ye satılan Stories Untold adlı macera oyununu Epic Games Store'da ücretsiz hale getirdi. ...

Programcı, Kız Arkadaşı İçin Sohbet Botu Oluşturdu
Programcı, Kız Arkadaşı İçin Sohbet Botu Oluşturdu

Çin'de bir e-ticaret sitesinde yazılım mühendisi olarak çalışan bir programcı, kendisi işteyken kız arkadaşının mesajlarına cevap vermesi için bir sohbet botu oluşturdu. ...

Galaxy Note 10 Yerine Galaxy S10 Tercih Etmeniz İçin 8 Neden
Galaxy Note 10 Yerine Galaxy S10 Tercih Etmeniz İçin 8 Neden

Samsung’un en yeni akıllı telefonu Note10, geçtiğimiz günlerde piyasaya sürüldü. Amiral gemisi bayrağını S10’dan devralan Note10’u almayı düşünenler için Galaxy S10 modelinin...