HTC Wildfire X, Aslında Bir HTC Ürünü Değil

Tayvan merkezli akıllı telefon üreticisi HTC, Wildfire X isminde bir telefon duyurdu. Hem fiyatı hem de özellikleriyle dikkat çekmeyi başaran telefon, HTC markası altında tanıtılmış olsa da HTC tarafından üretilmedi.


Bir zamanlar isminden sıkça söz ettiren ancak günümüzde popülaritesini yitiren HTC, fiyat/performans modeli Wildfire X’i tanıttı. Günümüz telefonlarının tasarımını ve teknolojilerini içinde barındıran model, HTC markası altındaki bütçe dostu bir cihaz olmasıyla tanınsa da aslında durum öyle değil.

HTC Wildfire X

Wildfire X, Hindistan merkezli “Lava” markası altında bütçe dostu akıllı telefonlar üreten InOne Smart Technology tarafından üretiliyor. Hint şirket, HTC Wildfire isminin lisansını almış. Lava, eğer sizlere tanıdık gelmediyse bu durum pek şaşırtıcı değil zira Lava, Huawei ve Xiaomi markalarının arkasında kaldığı için kendini pek fazla gösterememişti.

InOne, HTC’nin markasının lisansını alarak, Wildfire X’in daha görünür hale gelmesini ve daha çok satılmasını umuyor. Eğer telefon “Lava” markasını üzerinde barındırırsa, hemen hemen herkesin hemfikir olacağı gibi daha az satış miktarı elde edecektir. HTC, bu lisans sözleşmesiyle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı ancak şirketin satışlardan bir miktar kâr elde edeceği aşikâr.

HTC'nin pazar payı durumunu düşündüğümüzde, güzel tasarımlı ve uygun fiyatlı orta seviye telefonlarla adını tekrar ortaya çıkarması, şirket için elbette faydalı olacaktır. İlerleyen günlerde HTC Wildfire X’in bu iki şirket için nasıl çalışacağını göreceğiz.




Türkiye’de de Satışa Çıkan Yeni Nesil iMac’ler Geldi
Türkiye’de de Satışa Çıkan Yeni Nesil iMac’ler Geldi

Apple, 8. ve 9. nesil işlemcilere sahip, büyük değişiklikler geçiren bilgisayarı iMac’leri satışa sürdü. ...

iOS 13 ile Ses Kısma - Açma Ekranı Kaldırılacak
iOS 13 ile Ses Kısma - Açma Ekranı Kaldırılacak

Senelerdir iPhone kullanıcılarının en çok şikayet ettiği özellik en sonunda kaldırılıyor. Ses açma - kısma ekranı artık ekranın ortasına pat diye gelmeyecek. ...

Telefonunuzdan Acilen Kaldırmanız Gereken 10 Çeşit Uygulama
Telefonunuzdan Acilen Kaldırmanız Gereken 10 Çeşit Uygulama

Mobil uygulama dünyasında çok fazla seçenek var, bu seçenekler gün geçtikçe artıyor. Eğer cihazınızın sağlığını, verilerinizin güvenliğini gözetiyorsanız bazı kategorideki...