OnePlus, Android 10 Tabanlı OxygenOS 10 Sürümünü Yayınladı

Çinli mobil üreticisi OnePlus, Android mobil işletim sisteminin özelleştirilmiş bir sürümü olan OxygenOS için Android 10 tabanlı OxygenOS 10 sürümünü rastgele belirlenmiş cihazlarda yayınladı. Güncelleme, pek çok yeniliği ve iyileştirmeyi beraberinde getiriyor.


OnePlus 7 ve OnePlus 7 Pro için bu ayın başlarında Android 10 tabanlı ilk OxygenOS Açık Beta sürümünü yayınlayan OnePlus, bugün itibarıyla sürümün kararlı versiyonunu bu cihazlar için sunmaya başladı. Bu noktada OxygenOS 10, 26 Eylül’de tanıtılması beklenen OnePlus 7T’nin piyasaya sürülmesinden hemen önce görülmüş oldu.

Henüz bazı cihazlarda ve sınırlı miktarlarda dağıtımına başlanan bu kararlı sürüm, kritik bir hata olmadığına karar verildikten sonra birkaç gün içinde daha geniş kullanıma açılacak. Şirket, bu güncellemeyi indirmek için VPN kullanmanın işe yaramayacağını, güncellemenin belirli bölgelere dayanmadığını ve rastgele cihazlara gönderildiğini açıkladı.

İşte OxygenOS 10'da olan tüm yenilikler:

OnePlus 7 Pro

Yeni sürüm, tüm oyunlarınıza ve Fnatic Mode ve Grafik Optimizasyonu gibi seçeneklere tek bir yerden hızlı erişim sağlayan Game Space adlı bir özelliği beraberinde getiriyor. Ayrıca OxygenOS 10, ekranın sol veya sağ kenarlarından kaydırma yaparak geri gitmeye izin veren tam ekran hareketlerini de içeriyor.

Sistem

  • Android 10'a yükseltildi.
  • Kullanıcı arayüzü yenilendi.
  • Konum izinleri, gizlilik için geliştirildi.
  • Ayarlar'a eklenen yeni bir özelleştirme, “Hızlı Ayarlar”da görüntülenecek simge şekillerini seçmeye olanak sağlayacak.

Tam Ekran Hareketleri

  • Geri gitmek için ekranın sol veya sağ kenarından içe doğru kaydırma hareketi eklendi.
  • Son uygulamalarda sola veya sağa kaydırmaya izin veren alt gezinti çubuğu eklendi.

Game Space

  • Yeni “Game Space” özelliği, daha kolay erişim ve daha iyi bir oyun deneyimi için tüm favori oyunlarınızı tek bir yerde birleştirmeye olanak sağlıyor.

Akıllı Ekran

  • Ortam ekranı için belirli zamanlara, konumlara ve olaylara dayalı “Akıllı Ekran” özelliği eklendi. (Ayarlar - Ekran - Ortam Ekranı - Akıllı Ekran)

Mesaj

  • Yeni bir özellik sayesinde “spam” özelliği taşıyan belirli anahtar kelimeleri engellemek mümkün.

OxygenOS 10, şimdilik bulut üzerinden belirli cihazlara yollanıyor. Bu noktada şirket henüz indirme bağlantılarını yayınlamadığı için yapabilebilecek tek şey, yazılım güncellemelerini kontrol etmek ve güncelleme bildirimlerini açmak olacaktır.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Banka Hesaplarını Hedefleyen Bir Virüs Keşfedildi
Banka Hesaplarını Hedefleyen Bir Virüs Keşfedildi

İlk kez geçtiğimiz yıl keşfedilen, Android kullanıcılarının bankacılık işlemlerini hedef alan kötü amaçlı yazılım BianLain, gelişmiş haliyle yeniden keşfedildi. Kötü amaçlı...

Sızıntı, Galaxy S21 Ultra Kamera Ayrıntılarını Ortaya Koyuyor: Yeni 108MP Sensör, ToF Sensörü Kaldırıldı
Sızıntı, Galaxy S21 Ultra Kamera Ayrıntılarını Ortaya Koyuyor: Yeni 108MP Sensör, ToF Sensörü Kaldırıldı

Ultra Samsung Galaxy S20 dört arka kameralar ile birlikte karşınıza çıkar. Birincil sensör 108MP kameradır ve diğer üçünün arasında bir Uçuş Süresi  kamerasıdır. Galaxy S21 Ultra...

Araç Sahipleri, Pencil 2'lerde İlginç Bir Sorun Yaşıyorlar
Araç Sahipleri, Pencil 2'lerde İlginç Bir Sorun Yaşıyorlar

Apple Pencil 2 kullanıcıları, araçlarında bulunan anahtarsız giriş özelliğinin çalışmadığını, araç kilidinin açılmakta zorlandığını belirttiler. Apple konu ile ilgili...