Windows, Kullanıcılarını Microsoft Edge'e Teşvik Ediyor

Microsoft, Windows 10 güncellemesiyle varsayılan tarayıcısını Internet Explorer’dan Microsoft Edge’e çevirmişti. Bunun yanı sıra işletim sisteminin 2015 güncellemesinin ardından Microsoft, kullanıcılarına modern uygulamalarını kullandırmak için elinden gelen her şeyi yaptı.


Microsoft, kullanıcılarına daha güncel uygulamalarını kullandırmak için farklı yöntemleri denese de Internet Explorer hala Windows 10’da kullanılabilir halde. Ancak Microsoft Edge’in çıkışıyla birlikte Microsoft, kullanıcılarını Microsoft Edge kullanmaları için zorluyor. Uyumluluk konusunda engeller oluşturan Internet Explorer ise şu an için devamlılığını sürdürüyor.

Microsoft, Internet Explorer’ın kuruluşlar için değerli bir araç olduğunu kabul etse de zamanla Internet Explorer’ın fazlasıyla güncellemeye ihtiyaç duyacağını ve kullanıcıların daha modern tarayıcıları tercih etmelerinin gerekli olduğunu belirtti.

Microsoft’un mühendisi Chris Jackson, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Göründüğü üzere Internet Explorer bir uyumluluk çözümü. Yeni internet standartlarını destekleyecek güncellemeleri Internet Explorer’a getirmiyoruz. Çoğu site hâlâ sorunsuz şekilde çalışsa bile geliştiriciler artık yenilikleri Internet Explorer üzerinde test etmiyor. Yeni ve modern tarayıcıları tercih ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Görünüşe göre Microsoft, kullanıcıların Chromium tabanlı tarayıcıyı kullanması için elinden geleni yapıyor. Şirketin yaptığı açıklamaya göre yakın tarihte bir önizleme sürümü çıkartılması planlanıyor.




Huawei’nin Akıllı Telefonlar İçin HarmonyOS 2.0’ı Android Uygulamaları Desteği Alıyor 2020
Huawei’nin Akıllı Telefonlar İçin HarmonyOS 2.0’ı Android Uygulamaları Desteği Alıyor 2020

Huawei kısa müddet önce bir dizi ürün için HarmonyOS 2.0’ı tanıttı ve şimdi Çin devinin, Geliştirici Beta sürümünden başlayarak yarın (16 Aralık) akıllı telefonlar için...

Marvel’s Avengers Oyununun Çıkış Tarihi, Fragmanla Açıklandı
Marvel’s Avengers Oyununun Çıkış Tarihi, Fragmanla Açıklandı

E3 2019’da çıkış tarihi duyurulan oyunlara, Square Enix ve Crystal Dynamics tarafından geliştirilen Marvel’s Avengers de eklendi. ...

Realme Buds Air Pro Me Yakın Zamanda Piyasaya Sunacak 2020
Realme Buds Air Pro Me Yakın Zamanda Piyasaya Sunacak 2020

Çinli realme şirketi , gönderilerde 50 milyon adede erişen dünyanın en hızlı akıllı telefon markasıdır . Ancak telefonların yanı sıra firma, giyilebilir ürünleriyle, bilhassa de...