Moto Z4 Force Olduğu İddia Edilen Bir Telefon Ortaya Çıktı

Şu an akıllı telefon piyasasının en güçlü oyuncularından bir tanesi olmasa da Motorola kendi kemik müşteri kitlesiyle yoluna devam ediyor. Yeni telefonlarını çıkarmaya devam eden şirketin Moto Z4 Force olduğu iddia edilen bir telefonu ortaya çıktı.


Bu haftanın başlarında Motorola’nın Moto One Macro’yu çıkaracağı ve cihazın küresel çıkışını Hindistan’da yapacağı yönünde haberler ortaya çıkmıştı. Ortaya çıkan bilgilere göre şirketin sırada bekleyen üst segment bir telefonu daha bulunuyor.

Bilgileri aldığımız kaynağa göre Motorola’dan yeni telefonun ismi Moto Z4 Force olacak ancak bunun gerçekleşmesinin pek de mümkün olmadığını gösteren farklı etmenler bulunuyor.

Moto Z4 Force iddiaları

Moto Z4 Force Ön

Standart Moto Z4 modelinin çıkışından sonra bir Twitter kullanıcısı, şirketin resmi Twitter hesabına telefonun Force sürümünün ne zaman geleceğini sordu. Motorola ABD’nin resmi hesabı ise bu sene içerisinde yeni bir Moto Z cihazı çıkarmayacaklarını belirtti.

Bunun yanı sıra şirket tarafından çıkarılan akıllı telefonların Force sürümlerinin hiçbirinde Android One bulunmuyordu ya da cam bir arka yüzeye sahip değil. Dahası, bu cihazda Moto Mods desteği eksikliği de görülüyor.

Telefonun ismiyle ilgili ortaya çıkan dedikoduların doğru olup olmadığını gelecekte göreceğiz. Ancak şu an için bu iddiayı ortaya atan kaynağın haklı olduğunu düşünelim, cihazın tasarımına ve özelliklerine bakalım.

Telefonun özellikleri

Moto Z4 Force Arka

Moto Z4 Force olduğu iddia edilen cihazın kızaklı kameraya sahip olduğu görülüyor ki bu, şirketin bu tarzdaki ilk telefonu olacağı anlamana geliyor. Ayrıca bu özellik sayesinde cihazın ekran gövde oranı da bir hayli artıyor ve bu da oyun ve video izleme deneyiminin artacağını gösteriyor.

Telefonun arka tarafının camdan yapılma olduğu görülüyor ve ayrıca dikey yerleştirilmiş bir kamera modülüne ev sahipliği yapıyor. Bunun haricinde Android One logosu ve imzası haline gelen parmak izi okuyucu sensörün etrafındaki LED ışık görülüyor.

Parmak izi okuyucu sensörün konumlandırıldığı yer dışında Moto Z4 Force olduğu iddia edilen telefonun, bu senenin birinci çeyreğinde çıkan Vivo V15 Pro’yu da bir hayli hatırlattığını söylemek mümkün.

Teknik özellikler:

  • Yonga seti: Snapdragon 855, sekiz çekirdekli CPU, Adreno 640 GPU
  • Bellek: 8 GB
  • Dâhili depolama: 128 GB
  • Arka kamera: 48 MP + 13 MP
  • Batarya: 3.230 mAh, 27 W hızlı şarj

Haberin içerisinde daha önce de bahsettiğimiz gibi bu cihazın Moto Z4 Force olarak adlandırılması ihtimali pek de mümkün görünmüyor. Yani şirketten resmi bir açıklama gelene kadar beklemede kalacağız.




Mario Kart Tour, Mobil Platformlar İçin Yayınlandı
Mario Kart Tour, Mobil Platformlar İçin Yayınlandı

Nintendo'nun uzun zamandır üzerinde çalıştığı "Mario Kart Tour" nihayet indirilebilir oldu. Daha öncesinden çıkış tarihi ertelenen oyun, bugün itibarıyla hem iOS hem de Android...

Samsung Galaxy S21 ‘Over The Horizon’ Zil Sesi Sızdırıldı 2021
Samsung Galaxy S21 ‘Over The Horizon’ Zil Sesi Sızdırıldı 2021

Galaxy S başlangıcından itibaren Samsung, her Galaxy S serisi alet için özel bir ‘Ufuk Üzeri’ zil sesi teması yayınladı. Geçen sene, Samsung’un Galaxy S20 lansmanından önce...

Nokia 2 V'nin Kaynak Kodları Yayınlandı
Nokia 2 V'nin Kaynak Kodları Yayınlandı

Nokia 2 V'nin daha çok ROM ve mod geliştiricileri için anlam ifade eden kaynak kodları yayınlandı. ...