Son Zamanlarda Tanıtılan 5 Garip Teknolojik Ürün

Teknoloji hayatımıza birçok yararlı ürünü getirse de bir o kadar da ilginç ürünü bizlere sunuyor. Biz de sizler son dönemlerde tanıtılmış en ilginç ürünleri bir araya derledik.


Her geçen gün daha da gelişen teknoloji, hayatımızın farklı alanlarındaki ihtiyaçlarımızı karşılamak için çabalıyor. Bazen “Helal olsun, yapmışlar” dedirten buluşlar ortaya çıksa da bazen “Şimdi buna ne gerek vardı” dedirten ürünler de ortaya çıkabiliyor. Biz de bugün “Ne gerek vardı” dedirtenler üzerinde duracağız.

Somnox robotik yastık

Sizin hızlı uyumanıza yardım etmesinin yanı sıra daha uzun bir uyku alıp daha dinç kalkmanızı sağladığını iddia eden bu yastık, günümüzde çıkan teknolojik ürünler arasındaki en garip ürünlerden biri olabilir. Bir ‘uyku arkadaşı’ olarak tasarlanan ancak iki kiloluk yumuşak bir böbrek olarak ortaya çıkan bu ürün, sizin nefes alış verişinizi taklit edip, rahatlamanız için ninni bile söylüyor.

Opro9 SmartDiaper

Opro9 SmartDiaper, yeni doğan bebeklerin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla tasarlanmış akıllı bir nem sensörü olarak karşımıza çıkıyor. Bezin içine yerleştirilen sensör ıslandığındaysa ebeveynlere bir bildirim gönderiliyor. Bu sayede bebeklerin ciltlerinde meydana gelebilecek herhangi bir rahatsızlık da önlenmiş oluyor.

Toyota e-Palette konsepti

Toyota’nın e-Palette konsepti; tam otonom şekilde sürüş sağlayan, içerisindeki yeni nesil bataryalar sayesinde insanları taşımayı hedefleyen bir araç. Oldukça ilginç görünen aracın bu tasarımıysa Toyota’nın Softbank ile olan ortaklığının bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Aracın şu an için konsept olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Laika interaktif köpek arkadaşı

Laika’nın tasarladığı interaktif köpek arkadaşı, akıllı telefonunuz aracılığıyla dünyanın neresinde olursanız olun köpeğinizle vakit geçirmeniz için tasarlanmış bir akıllı telefon robotu. Uzaya çıkan ilk köpeğin adının verildiği robot, içerisinde bulunan hoparlör sayesinde köpeğinizle konuşmanızı sağlıyor. Bunun yanı sıra üstündeki kamera aracılığıyla köpeğinizi görüp içerisindeki ödül maması fırlatıcıyla köpeğinizi ödüllendirebilirsiniz.

Philips Smartsleep göz bandı

Philips’in uyumakta zorluk çekenler için tasarladığı SmartSleep göz bandı sayesinde uyku sorunlarınız çözülebilir. Sessiz tınılar çalarak uyku kalitenizi artırmayı amaçlayan cihaz, standart gece uykunuzdan aldığınız verimi artıracağını iddia ediyor.




Fiyatı 31 TL olan Inside, Epic Games’te ücretsiz oldu 2020
Fiyatı 31 TL olan Inside, Epic Games’te ücretsiz oldu 2020

Günümüzde Epic Games’in pazara girmesiyle oldukça kızışan oyun sektöründe, Epic’in şovu devam ediyor. Tertip ettiği yılbaşı kampanyasıyla her gün yeni bir oyunu fiyatsız...

3. Nesil AMD Threadripper'lar, Sene Bitmeden Tanıtılacak
3. Nesil AMD Threadripper'lar, Sene Bitmeden Tanıtılacak

AMD, yaptığı bir sunum sırasında üst düzey işlemcileri Ryzen Threadripper serisinin üçüncü neslini yıl sonuna kadar piyasaya sürmeyi planladığını doğruladı. Her ne kadar lansman...

Kingdom Hearts III, Playstation 4 İçin Yayınlandı (Video)
Kingdom Hearts III, Playstation 4 İçin Yayınlandı (Video)

Sevilen oyun Kingdom Hearts'ın son oyunu olan Kingdom Hearts III Playstation 4'e çıktı. Yeni haritalar, yeni oynanış şekilleri ve daha pek çok özellik barındıran oyunda Sora ve...