Bir Uzman, Arama Yaparken Yapılan En Büyük 3 Hatayı Açıkladı

Google'da araştırmacı olarak çalışan Daniel Russell, saha testleri sonucunda arama sırasında yapılan en büyük 3 hatayı açıkladı. Russell, bu hataların üstesinden nasıl gelebileceğimizi de anlattı.


Google arama motoru, günlük yaşamda öyle bir yer edindi ki artık aranılan şeyi bulamama gibi bir ihtimal oldukça düşün ancak yine de Google'da istenilen sonuca ulaşılamayan durumlar meydana gelebiliyor. İşte bu konuda bize yardımcı olabilecek birisi var: Daniel Russell.

Daniel, Google’da arama kalitesi ve kullanıcı mutluluğu konusunda bir araştırmacı olarak çalışıyor. Yaptığı işin bir kısmı, insanların Google arama motorunu günlük yaşamda nasıl kullandıklarını daha iyi anlayabilmek için saha testleri yapmayı da içeriyor. Daniel Russell, yapılan testler sonucunda Google’da aradığınız cevabı bulmayı zorlaştıran 3 yanlış alışkanlığı ortaya çıkarmayı başardı. Gelin Daniel’ın bize sunduğu ve arama yaparken kaçınmamız gereken o 3 hataya bakalım.

1. Yalnızca bir kez arama yapmak:

google

Google’da yalnızca bir kez arama yapmak, Daniel’ın sözleriyle bir konuda iyi derecede bilgiye sahip olmak için yeterli değil. Daniel, araştırdığınız konu hakkında daha kapsamlı ve tutarlı bir görüş elde etmek için en az 2 arama yapmamızı öneriyor.

2. İstediğiniz sonucu elde etmek için çok detaylı arama yapmayın:

google

Daniel Russell’ın araştırmalarında gördüğü bir diğer hata da sorunuza doğru bir cevap alabilmek için fazlasıyla detaylı arama yapmak. Mesela bir ahtapotun ortalama boyunun ne olduğunu öğrenmek için arama yapıyorsunuz. Bu aramayı yapmadan önce de ahtapotların ortalama yarım metre boya sahip olduklarını duydunuz.

Doğru cevabı öğrenmek için arama yaparken ‘ahtapotların ortalama boyu yarım metre’ ifadesini kullanmayın. Bunun yerine daha doğru bir cevap almak için ‘ahtapotların ortalama boyu’ aramasını kullanmanız gerekiyor. İlk aramayı yaptığınız zaman ahtapotların ortalama boylarının yarım metre olduğunu söyleyen kaynaklar karşınıza çıkacaktır ve bu da yanlış bilgilenmenize neden olacaktır.

3. Bilmediğiniz terimleri içeren sonuçları göz ardı etmeyin:

google

Karşınıza bilmediğiniz terimlerin bulunduğu bir sonuç çıkarsa bu sonucu atlamayın çünkü bu sonucu atlarsanız cevabını aradığınız şey hakkında birçok değerli bilgiyi de geçmiş olabilirsiniz. Bunun yerine bilmediğiniz kelimeleri de öğrenmek için başka bir arama yapın.

Daniel, bu konuda da önemli bir örnek verdi. Kendisi, ‘Neden yaz aylarında yanaklarımda beyaz lekeler görüyorum?’ aramasını yapan bir kişinin üst sıradaki birçok aramayı ‘hipopigmentasyon’ kelimesini içerdiği için atladığını söyledi. Bu terim, cilt pigmenti veya renginin kaybı anlamına geliyor ve bir hastalığa işaret.

Aramayı yapan kişi, aradığı şeyin cevabını tam olarak bulmuş olsa bile terimi bilmediği için o sonucu okumayı reddetmiş. Dolayısıyla Russell’ın da dediği gibi bir yazıyı okurken bu tür şeyleri atlamayın.




Intel Core i9-10900X'in Puanlandırılması Ortaya Çıktı
Intel Core i9-10900X'in Puanlandırılması Ortaya Çıktı

2019'un sonlarında tanıtılıp, 2020'nin başlarında satışa sunulması beklenen i9-10900X hakkında bazı bilgiler sızdırıldı. Fiyatlandırma konusunda herhangi bir bilgilendirme yapılmasa...

Elon Musk, en zenginler listesinde zirveyi Jeff Bezos’a kaptırdı 2021
Elon Musk, en zenginler listesinde zirveyi Jeff Bezos’a kaptırdı 2021

Geçtiğimiz hafta dünyanın en zenginler listesinde ilk sefer birinci sıraya yükselen SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk’ın öncülüğü kısa sürdü. Elon Musk zenginler listesinde tekrar...

Bakanlıktan Twitter ve Pinterest’e Son İkaz! 2021
Bakanlıktan Twitter ve Pinterest’e Son İkaz! 2021

Sosyal medya yasası olarak bilenen 7253 sayılı yasada farklık dahilinde günlük ulaşımı 1 milyondan fazla olan platformlara temsilci atama zorunluluğu getirildiği artık herkes tarafından...