Samsung'dan Apple'ın iMessage'ını Ti'ye Alan Gif Paketi

Aralarındaki rekabet hiçbir zaman sona ermeyecek olan Samsung ve Apple arasında yeni bir polemik başladı. Samsung, oluşturduğu GIF paketiyle Apple'ın iMessage hizmetini ti'ye alıyor.


Akıllı telefonların işlevselliğinin artması, kullanıcılara farklı hizmetler sunulmasına neden oluyor. Örneğin akıllı telefonların olmadığı zamanlarda nimet olarak görülen kısa mesaj hizmetleri, artık neredeyse hiç kullanılmıyor. 

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte kısa mesaj hizmetlerine duyulan ihtiyaç azaldı. Bunun nedeniyse internet kullanımının fazlasıyla yaygın olması ve bu bağlamda geliştirilen uygulamaların kullanıcıların her işini görebilecek yeterliliğe sahip olması. Hatta öyle ki kullanıcılar mesajlaşma uygulamalarıyla birbirlerine fotoğraf, video, çıkartma ve elleriyle yaptıkları çizimleri gönderebiliyorlar.

samsung

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın da bu kapsamda geliştirdiği bir uygulama bulunuyor. iMessage. iMessage uygulamasıyla kullanıcılar, rehberlerindeki iPhone kullanıcılarıyla internet üzerinden mesajlaşabiliyorlar. Üstelik iMessage fotoğraf, video ve ses kaydı gibi içeriklerin gönderilebilmesine de imkan sunuyor. Bu konuda iMessage uygulamasının o an için kullanıldığını göstermek isteyen Apple, iMessage aracılığıyla gönderilen mesajları mavi bir konuşma balonu içerisine alıyor. Ancak diğer kısa mesajlar yeşil balon içerisinde bulunuyor.

apple

ABD'li Apple'la Güney Koreli Samsung arasındaki rekabeti bilmeyen yoktur. İki teknoloji devi arasındaki rekabet şimdi, Samsung'un Apple'ın mavi konuşma balonlarını ti'ye almasıyla biraz daha arttı.

Samsung'un yeni hamlesi, akıllı telefon kullanıcılarının birbirlerine göndermekten zevk aldıkları "GIF"lerden geldi. GIF içeriklerin paylaşıldığı platformlardan bir tanesi olan "GIPHY"ye Samsung'un resmi hesabından bazı içerikler yüklendi ve şu açıklama yapıldı: "Yeşil baloncuk olmanın nasıl bir şey olduğunu bilirsiniz. Bunun için yeşil bir GIF galerisi oluşturduk, böylece mavi baloncuklu arkadaşlarınıza mesaj atın ve onlara yeşil olmanın iyi olduğunu gösterin."

İşte Samsung'un oluşturduğu bazı GIF'ler

samsung

samsung

samsung

samsung

samsung

Eğer sizler de bunlar ve daha da fazlasının yer aldığı Samsung'un bu GIF koleksiyonunu kullanmak isterseniz, burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.




iPhone 12 5G, Ortalama Satış Fiyatını 150 Dolar Artıracak
iPhone 12 5G, Ortalama Satış Fiyatını 150 Dolar Artıracak

Dünyanın önde gelen finans grubu şirketlerinden birisi olan Barclays, kısa vadedeki iPhone fiyatları hakkında önemli bir rapor hazırladı. Rapora göre iPhone 12'nin 5G versiyonu, ortalama...

SpaceX, Mars’ın etrafını Starlink benzeri uydularla donatacak
SpaceX, Mars’ın etrafını Starlink benzeri uydularla donatacak

SpaceX CEO’su Elon Musk’ın Mars’ı yaşanabilir bir gezegen haline getirerek kolonileştirmek istemesi bir sır değil. SpaceX’ten son günlerde Kızıl Gezegen ile ilgili dikkat çeken bir...

Netgear, 3300 TL'lik Yeni Wi-Fi 6 Yönlendiricisini Tanıttı
Netgear, 3300 TL'lik Yeni Wi-Fi 6 Yönlendiricisini Tanıttı

Netgear, Mayıs ayından itibaren tam 3300 TL'ye satışa sunulacak olan yeni Wi-Fi 6 destekli Nighthawk Tri-band AX12 Wi-Fi yönlendiricisini tanıttı. ...