AMD Ryzen 3000 16 Çekirdekli İşlemcinin Özellikleri Çıktı

AMD’nin 3000 serili bir işlemcisinin özellikleri sızdırıldı. İşlemcinin 16 çekirdek ve 32 iş parçacığı kullanacağı söyleniyor.


Yaptığı işlemci sızıntılarıyla ünlü TUM_ APISAK, yeni bir tweet’le AMD’nin yeni Ryzen 3000 serili 16 çekirdekli işlemcisinin özelliklerini ortaya çıkardığını iddia etti. Ryzen 3000, 7 nm’lik Zen 2 işlemci mikro mimarisine sahip olacak.

Sızdırılan özellikler arasında 16 çekirdek ve 32 adet iş parçacığı bulunuyor. Verdiği güvenilir bilgilerle tanınmış TUM_APISAK işlemcinin kod adını bulamadı. Bu sebepten dolayı AdoredTV’nin paylaştığı, AMD’nin 3000 serili işlemci listesinden bir eşleştirme yapıldığı zaman listede direkt olarak bir işlemciyle eşleşmiyor. Tüm bunların yanı sıra işlemcinin hâlâ gelişim sürecinde olduğu da bir gerçek.

TUM_APISAK’ın verdiği bilgilere göre işlemcinin 16 çekirdeği ve 32 adet iş parçacığı bulunuyor bu özellikler ve listedeki özellikler örtüşüyor. Bunun yanı sıra yine tweet’ten aldığımız bilgilere göre işlemci temel frekansı 3,3 GHz’ken maksimum turbo frekansı da 4,2 GHz olarak tespit edildi. İşlemcinin şu anda mühendislik numunesi olduğunu düşündüğümüz zaman frekansların değişiklik gösterebileceğini söyleyebiliriz.

Tüm bu özellikleri ve durumları toparladığımız zaman Ryzen’in yeni 16 çekirdekli işlemcisinin Ryzen 9 3800X ya da Ryzen 9 3850X olduğunu söyleyebiliriz. Tabii ki listenin de resmi olmadığını belirtmekte fayda var.

TUM_APISAK, son olarak işlemcinin yakın zamanda bir ekran görüntüsünü paylaşabileceğini de belirtti. Gelişmeler elimize ulaştıkça sizlere ileteceğiz.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Efsane Skyrim'in Abisi Morrowind, Bugüne Özel Ücretsiz
Efsane Skyrim'in Abisi Morrowind, Bugüne Özel Ücretsiz

6. oyunu bir türlü gelmeyen The Elder Scrolls serisinin 3. oyunu Morrowind, bugüne özel geliştirici Bethesda'nın mağaza sayfasında ücretsiz. ...

IEEE, Bütün İnsanların Nasıl İnternete Erişeceğini Açıkladı
IEEE, Bütün İnsanların Nasıl İnternete Erişeceğini Açıkladı

Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE), internet erişiminde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak, hala internete erişimi olmayan milyonlarca insanı internetle buluşturma...

Sızıntı, Galaxy S21 Ultra Kamera Ayrıntılarını Ortaya Koyuyor: Yeni 108MP Sensör, ToF Sensörü Kaldırıldı
Sızıntı, Galaxy S21 Ultra Kamera Ayrıntılarını Ortaya Koyuyor: Yeni 108MP Sensör, ToF Sensörü Kaldırıldı

Ultra Samsung Galaxy S20 dört arka kameralar ile birlikte karşınıza çıkar. Birincil sensör 108MP kameradır ve diğer üçünün arasında bir Uçuş Süresi  kamerasıdır. Galaxy S21 Ultra...