Samsung'un Apple'a Adeta Nispet Yaptığı 7 Yeni Özelliği

Galaxy Note10 ailesini tanıtarak gündemin ana konularını oluşturmayı başaran Samsung'un, Apple tarafından değerlendirilmesi gereken özelliklerinden bahsedeceğiz.


Akıllı telefon sektöründe bulunan teknoloji üreticileri, büyük bir rekabetin içerisindeler. Çinli üreticilerin de sektöre dahil olmasıyla birlikte iyiden iyiye artan bu rekabet, beraberinde bazı "esinlenilmiş" özellikleri de getiriyor. Hal böyle olunca da teknoloji üreticileri, başka bir şirketin kullanıma sunduğu özelliğe benzer özellikler geliştiriyorlar ve müşterilerine sunuyorlar.

Samsung ve Apple arasında da böyle bir durumun söz konusu olduğunu söyleyebiliriz. Kimi zaman Samsung kimi zamansa Apple rakip firmanın bir özelliğini kopyalayarak yeni bir özellik olarak sunabiliyor. Bu kez, Galaxy Note10'u tanıtarak gündeme gelen Samsung'un 7 yeni özelliğinden bahsedeceğiz. Apple, Samsung'un bu özelliklerinden mutlaka "esinlenmeli".

Galaxy note10

Galaxy Note10'un sahip olduğu portre modu özelliği

portre mod

Portre modu, son dönemlerde neredeyse tüm akıllı telefon üreticileri tarafından ciddiye alınıyor. Bu modla birlikte kullanıcılar, arka planları bulanıklaştırılmış görüntüler çekebiliyorlar ve bu da ortaya etkileyici fotoğraflar çıkarıyor. Bizler de Webtekno ekibi olarak, yaptığımız akıllı telefon incelemelerinde modellerin bu özelliklerine yakından bakıyoruz.

Apple, iPhone 7 Plus'la bu özelliği kullanıma sundu. Ancak bu özelliğin yıllardır çok da gelişmediğini söyleyebiliriz. Ancak Samsung Galaxy Note10, portre modunda kullanıcıların arka planın bulanıklığını manuel olarak ayarlayabiliyorlar; üstelik video çekimleri sırasında. Apple, bu özelliği mutlaka önemsemeli.

3 boyutlu tarama yapma özelliği

kamera

Galaxy Note10'la gelen 3 boyutlu nesneler oluşturma ve bu nesneleri yönetme özelliği, yaratıcılık yeteneği yüksek olan kullanıcılar için büyük bir önem arz ediyor. Aslında bu özelliğin iPhone'lara da geleceği söyleniyor ancak bunun ne zaman gerçekleşeceği tam olarak bilinmiyor. Apple, bu özellikle ilgili elini çabuk tutmalı.

Süper Hızlı Şarj

iphone

Atalarımız "Vakit nakittir!" sözünü boşuna söylemediler. Samsung, Galaxy Note10+'a 45 watt süper hızlı şarj desteği ekledi. Bu özellik telefonların batarya kapasitelerinin büyümesi kadar büyük bir önem arz ediyor. Çünkü bir akıllı telefonun bataryası ne kadar büyük olursa olsun, bir süre sonra şarj edilmek durumunda kalıyor ve bu da uzun bir şarj süresini kimse istemiyor. Apple'ın bu konuyla ilgili ne zaman bir adım atacağını bekleyip göreceğiz.

Galaxy Note10'un sahip olduğu mikrofon yetenekleri

iphone 11

Samsung Galaxy Note10'un belki de en etkileyici özelliği video çekimlerinde kullanılan mikrofonun sahip olduğu üstün yetenek. Galaxy Note10'un mikrofonu, kullanıcının belirli bir sesi odaklamasına çevreden gelebilecek olan diğer sesleri minimal seviyeye indirmesini sağlıyor. Bu etkili özellik henüz çok yeni ancak Apple, bu özelliği mutlaka telefonlarına getirmeli.

Renk Seçeneği

apple

Yeni bir akıllı telefon aldığınızda uzun süre kullanmayı planlarsınız. Ülkemizdeyse bu durumun mevcut dolar kuru nedeniyle daha da uzadığını söyleyebiliriz. Bu durum, bir süre sonra kullanıcının aynı renklerden sıkılmasına neden oluyor. Apple, yıllardır aynı renkler üzerinden yoluna devam ediyor ve bu da kullanıcıları sıkmış durumda. Apple'ın renk konusunda da mutlaka bir çözüm bulması gerekiyor.

Sabit Kamera Özelliği

galaxy note10

Apple'ın çok ciddi bir kamera yeteneği olduğunu söyleyebiliriz. Ancak Samsung'un eli de armut toplamıyor. Galaxy Note10'la sunulan "Super Steady" özelliği video çekimlerindeki sarsıntıları sinematik bir hale getirebiliyor. Bu sayede sabit bir konumda olunmasa bile, fazlasıyla iyi bir çekim yapılabiliyor. Apple'dan muhteşem bir performans alabilmek içinse mutlaka sabit bir konumda olması gerekiyor.

LTE destekli dizüstü bilgisayarlar

galaxy book s

Bir dizüstü bilgisayarın amacı zaten her koşulda hizmet verebilmesidir. Bilgisayarların da internet bağlantısından ayrı olmasının düşünülemediği bu dönemdeyse LTE destekli dizüstü bilgisayarlar büyük bir önem kazanıyor. Apple'ın bu konuya da el atması gerekiyor.

İşte bu özellikler, Apple'ın ilerleyen dönemlerdeki yol haritasını oluşturabilir. Peki sizce Apple'ın Samsung'dan veya Samsung'un Apple'dan alması gereken özellikler nelerdir? Fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.




Xiaomi, Dimensity 1000+'lı Bir Redmi Telefon Tanıtabilir
Xiaomi, Dimensity 1000+'lı Bir Redmi Telefon Tanıtabilir

Xiaomi'nin MediaTek Dimensity 1000+ yonga setini kullanan yeni bir akıllı telefon üzerinde çalıştığı öne sürüldü. Çinli teknoloji devinden, Dimensity 1000+ ile 144 Hz ekran yenileme...

İnsan Kaynakları İçin Yapay Zeka Kullanan 3 Şirket
İnsan Kaynakları İçin Yapay Zeka Kullanan 3 Şirket

Biz daha Yapay Zeka’nın gelecekteki rolü üzerine tartışa duralım, onlar çoktan hayatımızın içerisinde yerlerini almaya başladılar. Daha çok üretim ve pazarlama için kullanılan...

Qualcomm, Yeni Bir Akıllı Saat İşlemcisi Üzerinde Çalışıyor
Qualcomm, Yeni Bir Akıllı Saat İşlemcisi Üzerinde Çalışıyor

Qualcomm, WearOS cihazları için yeni bir yonga seti çıkarmayı planlıyor. Yeni çıkacak yonga seti, 12 nm’lik Cortex A53 CPU çekirdeklerini kullanacak ve 64 bit’i destekleyecek. ...