Dijital Denge Uygulaması Pixel Telefonları Yavaşlatıyor

Google’ın yazılımını yaptığı, telefonunuzdaki uygulama alışkanlıklarınızı takip eden Dijital Denge uygulamasının Google Pixel telefonların performansını düşürdüğü iddia edildi.


Google’ın Dijital Denge uygulaması, telefonunuzdaki uygulamaların takibini yaparak teknolojik ve normal yaşantınıza bir denge getirmeyi amaçlayan yararlı bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Uygulama aslında yararlı olsa da birçok Pixel kullanıcısı, uygulamanın istenmeyen yan etkileri olduğunu belirtti. Reddit’te birçok kullanıcının paylaşım yaptığı bir başlık mevcut. Kullanıcılar, uygulamayı kapattıklarında cihazlarının performansının gözle görülür şekilde arttığını belirtti.

Telefonun performansını düşürmek Dijital Denge uygulamasının özellikleri arasında olmaması gerekiyor. Uygulama arka planda çalışarak hangi uygulamalarda ne kadar vakit geçirdiğinizin kaydını tutuyor.

Bu veriler sayesinde siz de hangi uygulamalar üzerinde gereğinden fazla vakit geçirdiğinizi görebiliyorsunuz. Dahası, uygulama aracılığıyla fazla kullanılan uygulamalar için zamanlayıcı ayarlayabiliyor ya da ekranınızdaki renk ayarlarının otomatik değişerek uygulamanın daha kötü görünmesini sağlayabiliyorsunuz. Bunun bir sonucu olarak da uygulamayı kullanmaktan vazgeçiyorsunuz.

Dijital Denge uygulamasının Pixel telefonları yavaşlatması durumu ise ciddi anlamda kullanıcılarda soru işaretleri oluşturmuş durumda. Bu kullanıcıların belirttiği yavaşlama sorunu kanıtlanırsa birçok kullanıcı, normal şartlarda fazlasıyla yararlı olan bu uygulamayı telefonlarından kaldırabilir.




Saçma Domain'lerin Fiyatlarını Tahmin Ettiğiniz Oyun
Saçma Domain'lerin Fiyatlarını Tahmin Ettiğiniz Oyun

İnternet sitesi alan adları, ya da domain'ler, internet ilk çıktığından beri gözden düşmüyorlar. Hatta öyle ki, bazı domainlerin fiyatları yüz binlerce dolara ulaşabiliyor. Peki bu...

Android Sistem Uygulamaları Artık Otomatik Güncelleniyor
Android Sistem Uygulamaları Artık Otomatik Güncelleniyor

Android'deki bazı uygulamaların kendi kendine güncelleme alması üzerinde çalışılıyor. ...

Huawei CEO'su: 6G, 5G'den 100 Kat Daha Hızlı Olacak
Huawei CEO'su: 6G, 5G'den 100 Kat Daha Hızlı Olacak

Huawei’in kurucusu ve CEO’su Ren Zhengfei, yakın zaman önce yaptığı açıklamada 6G teknolojisi üzerinde çalışmaya başladıklarını belirtmişti. Çinli teknoloji devinin Tüketici...