Gerçekte Olmayan Sahneler Oluşturabilen Yapay Zeka

Samsung’da çalışan 3 yapay zekâ araştırmacısının katkılarıyla geliştirilen yeni yapay zekâ, GAN modelini kullanarak fotoğraf gerçekliğinde üç boyutlu ortam videoları hazırlayabiliyor.


Samsung’un yapay zekâ takımında görevli üç araştırmacı, gerçekte olmayan ortamlara dair görüntüler oluşturan bir yapay zekâ ortaya geliştirdi. Bu yapay zekâ, ortamı sabit bir bakış açısına göre hareket edilebilecek şekilde kurguluyor. 

Araştırmacılar, bulgularını bir makale ile açıkladılar. Ekibin üyelerinden Dmitry Ulyanov, yaptığı açıklamada “Ana fikir, duruş noktasından bir sahne oluşturmak. Alınan tek veri ise bir kullanıcının genel olarak serbest çektiği sahnelere dayanıyor” diyor. Belli bir noktadan çekilen fotoğraf, video içerisindeki cisimlerin de görsellerinin oluşturulmasını sağlıyor. 

yapay zeka sahne

~Solda yer alan görüntü bilgisayardan, sağdaki görüntü ise videolardan

Ulyanov, iş arkadaşları Kara-Ali Aliev ve Victor Lempitsky ile birlikte yaptığı çalışmalarda GAN adlı modeli kullandı. Geliştirilen bu sistemde bir ağ, görüntü oluştururken diğeri de oluşturulan görüntüyü inceleyerek sahte olup olmadığına karar verecek. 

Genelde bu tür videoları elde etmek için cisimlerin uzay içerisindeki geometrik konumlarını ve perspektiflerini belirleyen hatların belirlenmesi gerekir. Bu zorlu işin düzeltmesini de insanlar yapar ve süreç gereğinden fazla uzayabilir. Bu işlemi yapay zekânın, özellikle de GAN teknolojisinin yapması çok daha hızlı ve çok daha az kaynak tüketiyor. 

yapay zeka sahne

Yine de bu teknolojinin henüz emekleme düzeyinde olduğunu da göz ardı etmemek gerekiyor ancak en azından yapay zekâ bu alanda ilerlemeye devam ediyor. 




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Yeni cüce gezegen adayı 'Hygiea' ile tanışın
Yeni cüce gezegen adayı 'Hygiea' ile tanışın

Mars ve Jüpiter arasındaki Asteroid kuşağında bulunan Hygiea Asteroid’ne gökbilimciler “cüce gezegenMars ve Jüpiter arasındaki Asteroid kuşağında bulunan Hygiea...

macOS Catalina 10.15.1'in İlk Geliştirici Betası Yayınlandı
macOS Catalina 10.15.1'in İlk Geliştirici Betası Yayınlandı

Apple, bu haftanın başlarında macOS Catalina'nın yeni sürümü 10.15'i yayınlamıştı. Şirket, bugün macOS Catalina 10.15.1 için geliştirici betasını yayınladı. ...

Spotify'da Yaşanan Sorun, 15 Yaşındaki Genci Ünlü Yaptı
Spotify'da Yaşanan Sorun, 15 Yaşındaki Genci Ünlü Yaptı

Almanya'da yaşamını sürdüren 15 yaşındaki Yusuf Emre Nalcı, dünyaca ünlü rapçi Future'ın bir şarkısının Almanca versiyonunu Spotify'a yüklemek istedi. Yaşanan bir karışıklık...