Android’in Elektronik Kimlik Desteğinin İlk Hedefi: Ehliyet

Son gelen haberlere göre Android'in elektronik kimlik desteğinin ilk hedefi ehliyetler olacak, ardından pasaportlar gelecek.


Akıllı telefonlar halihazırda kredi kartı bilgileri gibi tonlarca kişisel bilgiyi saklıyor ancak yakın zamanda akıllı telefonlarımız, ehliyetlerimizin ve pasaportlarımızın yerine de geçecek. Mart ayında yeni bir destek kütüphanesinin yayımlanmasıyla birlikte bu olaya dair ipuçları elde etmiştik. Şimdiyse Google, işletim sisteminin gelecekteki sürümlerinde kimlik bilgilerinin depolanabilmesini sağlamak istiyor.

Android Platformu Güvenliği başkanı Rene Mayrhofer VentureBeat’e verdiği demeçte, IdentityCredential (kimlik bilgileri) API’si hakkında ki ilerlemelerinden bahsetti. Bu API, Android’in kişisel bilgileri güvenli bir şekilde depolamasını ve telefonun anakartına güç gitmese bile verilerin direkt olarak bir NFC bağlantısı vasıtasıyla korunabilmesini sağlayacak.

Bu sisteme ilk olarak ehliyetler entegre edilecek. Pasaportların entegresi ise daha sonrasına kalacak. Yani ileriki Android sürümlerinde bütün işlemlerinizi tek bir yerden halledebileceğiz.




Hot Wheels Unleashed, Eylül’de Pc ve Konsollara Geliyor! 2021
Hot Wheels Unleashed, Eylül’de Pc ve Konsollara Geliyor! 2021

İtalyan oyun stüdyosu Milestone Team, Mattel’in popüler Hot Wheels oyuncak markasına dayanan yeni bir arcade yarış oyunu ortaya çıkardı. Oyun, 30 Eylül’de PC, son ve mevcut nesil...

Tuş Seslerinden Şifreleri Çözmek Mümkün
Tuş Seslerinden Şifreleri Çözmek Mümkün

Bilim insanları, hackerlerin yalnızca telefon seslerini dinleyerek şifreleri bulabileceğini ortaya çıkarttı. ...

Doğum Stresini Azaltmak İçin Kullanılan İlginç Yöntem
Doğum Stresini Azaltmak İçin Kullanılan İlginç Yöntem

Galler Üniversitesi Hastanesi, doğum sırasındaki acılı süreci biraz daha olsun hafifletmek için yeni bir yöntem deniyor. Doğum öncesinde doğum yapacak olan kadınların stresini sanal...