Nokia 9 PureView'ın Kamera Sorunları Güncellemeyle Çözülecek

Beklentileri çok fazla karşılayamayan Nokia 9 PureView'da bulunan kamera ve parmak izi okuyucusu sorunları, bir yazılım güncellemesiyle çözülecek.


Nokia 9 PureView haberleri ilk çıkmaya başladığında fotoğraf çekmeyi sevenler ve Instagram’da sık sık fotoğraf paylaşımı yapanlar, telefonun bulundurduğu 5 arka kamerası sebebiyle bir hayli heyecanlanmıştı. Ancak kullanıcılar, umduklarını pek de bulabilmiş gibi değiller.

Akıllı telefonlarda çekilen fotoğrafların kalitesinde donanım kadar yazılımın da önemi var. Kamera sayısı belli olduğu günden sonra dikkatleri üzerine çeken Nokia 9 PureView ise yazılım konusunda sınıfta aldı. PureView’u deneyimleme şansı bulan ilk kullanıcılar, kamera uygulamasıyla sorun yaşadıklarını belirtiyorlar.

Gelen şikâyetlere göre telefonda bulunan kamera uygulaması, bazı durumlarda oldukça yavaş açılıyor. Ancak sorunlar sadece bununla da bitmiyor. Çekim modları arasında geçiş yaparken de donmalar yaşayan cihazın kamerasının en büyük sorununun çökmeler ve donmalar olduğu söyleniyor.

Kamerada yaşanan çökmelerin, batarya seviyesi düşük olduğunda yaşanan gerilim düşüklüğünden kaynaklandığını söyleyen Juho Sarvikas’a göre HMD Global, bu sorunları düzeltecek bir yazılım güncellemesi üzerinde çalışıyor.

Ayrıca Sarvikas, bazı kullanıcıların şikâyet ettiği ekrana gömülü parmak izi okuyucu sensörü üzerinde de çalışmalar yapıldığını söyledi. HMD Global'ın kısa zaman içinde güncellemeyi tamamlayıp, kullanıcıların şikâyet ettiği sorunları çözmesi bekleniyor.




Honor 20 Pro Ve V20 İçin Magic UI 4 Müjdesi Geldi!
Honor 20 Pro Ve V20 İçin Magic UI 4 Müjdesi Geldi!

Honor 20, 20 Pro ve V20 modellerinin Çin versiyonlarında yakın zamanda Magic UI 4 Beta 2 süreci başlatılmıştı. Bugün şirket tarafından diğer ülkeler için de Magic UI 4...

Dünyanın en sevilen Korku Oyunları : 2020 Önerileri 2021
Dünyanın en sevilen Korku Oyunları : 2020 Önerileri 2021

Korku oyunlarından hoşlanmak bir hayat tarzıdır. Herkesin çekinerek ve hem de oynamak istemediği bu oyunları siz sevebilirsiniz. Dünyanın içinde bulunduğu bu dönemde korku oyunları...

Skywalker: Savaşta Bir Aile tüm ayrıntıları tek bir kitapta toplayacak 2021
Skywalker: Savaşta Bir Aile tüm ayrıntıları tek bir kitapta toplayacak 2021

Skywalker: A Family At War isimiyle yeni bir Star Wars yaşam öykü tarzı kitap geliyor. Bu kitap legal bir kanon, resmi kanonik materyal olacak, başka bir deyişle yalnızca mevcut Star Wars...