WoW Classic Sunucuları, DDoS Sonrası Yeniden Açıldı

Oyuncuların sevdiği popüler oyunlardan World of Warcraft Classic'in sunucuları, DDoS saldırılarının mağduru oldu. Yapılan güncellemelerle sistemdeki bazı hatalar düzelse de önümüzdeki günlerde bazı sıkıntıların yaşanabileceği, bunun üzerine de çalışmaların devam ettiği belirtildi.


World of Warcraft Classic sunucuları, dün akşam DDoS ataklarının hedefi oldu. Birçok sahte istek gönderilerek sunucuların işlem kapasitesini aşması anlamına gelen DDoS saldırıları, Blizzard Kuzey Amerika Destek Ekibi tarafından etkisiz hâle getirildi.

Kotaku’nun raporlarına göre DDoS atakları, dün başladı. UkDrillas adlı Twitter hesabının sahibi, DDoS saldırında işin öznesi olarak gösteriliyor. Twitter hesabında her saldırıdan 30 dakikadan önce bir uyarı tweet'i atıldı. Sunucuların düşmesinden sonraysa gönderiler silindi ve hesap askıya alındı. Hesabın sahibinin saldırıların gerçek sorumlusu olup olmadığı hakkında herhangi bir açıklama bulunmuyor.

Blizzard'dan açıklama:

world of warcraft classic

Saldırılar sırasında Blizzard, bir sıkıntı olduğunu Twitter’dan açıkladı ve problemin giderilmesi üzerine çalışmalar yapıldığını duyurdu. Blizzard, bazı sunucularda sıkıntının hâlâ devam ettiğini belirtirken kullanıcıların oyun deneyimleri etkilendiği için özür dileyerek oyunculara sabırları için teşekkür etti.

Geç saatlerde Kuzey Amerika Destek Ekibi tarafından yapılan güncellemelerde çevrimiçi ve kararlı olan sunucular hakkında bazı bilgiler açıklandı. Yine de önümüzdeki birkaç gün içinde oturum açma sorununun yaşanabileceği belirtildi.

2000'li yılların başındaki hatıraları canlandırarak oyun dünyasına hızlı bir giriş yapan World of Warcraft Classic, bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta Twitch'te anlık en çok izleyici rekorunu kırmıştı. Kısa zamanda bu kadar popülerliğe ulaşan oyunun saldırıların hedefinde olması oyuncuları üzse de Blizzard'ın alacağı önlemler, yakın zamanda oyunculara nefes aldıracak gibi görünüyor.




Konuya Hiç Vakıf Olmayanlar İçin: Bilgisayar Nasıl Çalışır?
Konuya Hiç Vakıf Olmayanlar İçin: Bilgisayar Nasıl Çalışır?

Günlük hayatta neredeyse her an yardımcımız olan bilgisayarları biliyoruz, ancak onların nasıl çalıştığını yeteri kadar biliyor muyuz? ...

Yapay Zeka Destekli Geleceğin Diş Fırçası Genius-X
Yapay Zeka Destekli Geleceğin Diş Fırçası Genius-X

Oral B tarafından üretilen yapay zeka destekli Genius-X, akıllı telefon desteği ile diş fırçalama alışkanlıklarını değiştirmek ve geliştirmek için geliyor. ...

Redmi K20, iPhone XS ile Aynı NFC'yi Kullanacak
Redmi K20, iPhone XS ile Aynı NFC'yi Kullanacak

Redmi Genel Müdürü, Weibo üzerinde yaptığı duyuruda, Redmi K20'nin iPhone XS ile aynı NFC çipini kullanacağını açıkladı. ...