Samsung, 8K TV'leri Standart Hale Getirmeye Hazırlanıyor

Gerek tüketici eğilimleri, gerek ekonomik koşullar gerekse dünya devletleri arasındaki politik gerginlikler teknoloji şirketlerini derinden etkileyebiliyor. Bu şirketlerden bir tanesi de Samsung. Koreli teknoloji devi, birçok şirket gibi gelirinde düşüş yaşıyor ve bu düşüşü 8K TV satışlarıyla kapatmak istiyor.


Samsung, üst segment telefonlara, bellek yongalarına vb. elektronik ürünlere olan talebin düşmesiyle beraber 2018’in aynı dönemine göre kârında %56’lık bir düşüş yaşadı. Şirketin TV ayağı hâlâ güçlü bir şekilde yoluna devam ederken pazardaki orta segment modeller de bünyelerine premium özellikler katmaya devam ediyor.

Samsung, devam eden ABD ve Çin arasındaki ticari savaşı işaret ederek özellikle yoğunlaşan fiyat rekabeti ve verimsiz dış döviz kurundan dem vuruyor. 5,6 milyar dolarlık faaliyet kârı azımsanacak bir kazanç tabii ki ancak bu trend böyle devam ederse dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden bir tanesi sıkıntı yaşayabilir.

samsung, 8k TV

Koreli teknoloji devi, 2019’da 8K TV’lerin şirket kârına önemli bir katkıda bulunmasını umuyor. Tabii bunun için de öncelikle tüketicileri 8K TV’lerin artık ana akım olduğu konusunda ikna etmesi gerekiyor.

Üst seviye televizyonların kâr marjı oldukça yüksek olabilecek potansiyele sahip ancak Samsung’un bu konuda tüketicilerin davranışlarını nasıl değiştireceği henüz net değil. Sonuçta 8K televizyonlar halen oldukça uç bir teknoloji olarak adlandırılabilir.

Şirket raporlarına göz gezdirdiğimizde şunları görüyoruz: “2019’un ikinci yarısında TV pazarının durumunda değişkenlik olması beklenmiyor. Samsung, perakendeci ortaklarıyla yakın işbirlikleri yaparak ve QLED 8K TV’leri ana akım olarak konumlandırarak yıl sonu satışlarını maksimize etmeyi planlıyor.”




Respawn, Apex Legends'ta Hile Yapan Oyunculara Savaş Açtı
Respawn, Apex Legends'ta Hile Yapan Oyunculara Savaş Açtı

Respawn Entertainment tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından yayınlanan ücretsiz Battle Royale oyunu Apex Legends'ta hile yapan oyunculara göz açtırılmayacak gibi...

Samsung Galaxy S10 5G'nin Dudak Uçuklatan Fiyatı Belli Oldu
Samsung Galaxy S10 5G'nin Dudak Uçuklatan Fiyatı Belli Oldu

Samsung, 5 Nisan itibarıyla resmi olarak satışa çıkacak olan Galaxy S10 5G modelinin resmi satış fiyatını duyurdu. ...

Gears 5, En Büyük Game Pass Açılışını Yaptı
Gears 5, En Büyük Game Pass Açılışını Yaptı

Genellikle kemik bir oyuncu kitlesi olan, Xbox ve Windows platformları için Gears of War serisinin Gears 5 oyunu, en büyük Game Pass açılışını gerçekleştirdi. Oyunun yapımcı...