Samsung Galaxy A50, Dayanıklılık Testinden Başarıyla Geçti

Artık ön tarafı tamamen ekran olan telefonlar yaygınlaşmaya başladı ve tabii bununla beraber telefonların olası düşmelere karşı dayanıklılıkları da oldukça önem arz etmeye başladı. YouTube’daki popüler kanallardan bir tanesi olan JerryRigEverything de Samsung’un orta seviye telefonu Galaxy A50’ye bir dayanıklılık testi yaptı.


Galaxy A50 ilk bakışta premium bir cihaz izlenimi bıraksa da gövdesi plastikten ve donanımları da orta segment seviyelerinde. Bu plastik gövde, bükülme testinden geçmiş olsa da çizilme testinde aynı başarıyı gösteremedi. Dolayısıyla bir A50 sahibiyseniz telefonunuzu anahtarlarınızla aynı yere koymamaya dikkat edin.

Cihazın Gorilla Glass 3 ile korunan ekranına yapılan çizilme testinde de nispeten başarılı bir sonuçla ayrıldığını söyleyebiliriz. Dokuza ayrılan ekran çizilme testinde ekranın altıncı seviyede ufak çizilmelere yedinci seviyedeyse derin çizilmelere maruz kaldığı görülüyor. Telefonun arka tarafında bulunan kameralar ise cam ile korunuyor ve dayanıklılık konusunda görevini yerine getirdiği söylenebilir.

Ekran üzerindeki bir diğer dayanıklılık testi de aleve dayanıklılık. AMOLED ekranın 30 saniye boyunca ateş testine dayandığı görülüyor. Telefonda bulunan ekrana gömülü parmak izi okuyucu sensör de yedinci seviye çizilme testine maruz kalmasına rağmen gayet sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

Sıra dayanıklılık testine gelindiğindeyse telefonun gayet iyi bir iş çıkardığı söylenebilir. Plastik gövdesine rağmen Galaxy A50, işlevselliğinden herhangi bir şey kaybetmiyor. Genel olarak telefonda bir eğilme yaşansa da cihazın dokunmatik ekranında herhangi bir fonksiyon kaybı ortaya çıkmıyor.




Türkiye, İnternet Fiyatlarında Dünyada Kaçıncı Sırada?
Türkiye, İnternet Fiyatlarında Dünyada Kaçıncı Sırada?

İngiltere merkezli araştırma şirketi Cable, 230 ülkede yapılan internet harcamalarının ortalamalarını aldı. Yayınlanan araştırmaya göre dünyanın en ucuz internetini kullanan ülke GB...

16 İnç MacBook Pro, Yeni Klavye Tasarımlı İlk Cihaz Olacak
16 İnç MacBook Pro, Yeni Klavye Tasarımlı İlk Cihaz Olacak

Bu ayın başlarında yayımlanan bir rapora göre Apple, yeni MacBook Air modellerinde klavye tasarımını değiştirecekti. Bugün çıkan rapora göre ise klavye tasarımının değişeceği...

Dünyanın en iyi sanal gerçeklik (VR) oyunları 2021
Dünyanın en iyi sanal gerçeklik (VR) oyunları 2021

Yıllardır hayalini kurduğumuz Sanal gerçeklik oyunları (VR) nihayetinde oyun dünyasına girişini gerçekleştirdi. olarak sizler için seçmiş olduğumuz en iyi sanal gerçeklik oyunları...