Android 10 (Go Edition) Alacak Nokia Telefonlar Açıklandı

Google'ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu Android 10 (Go Edition), bazı Nokia modelleri tarafından da kullanılabilecek. HMD Global'in ürün başkanı tarafından yapılan açıklamalara göre, Android 10 (Go Edition) güncellemesini alacak olan ilk Nokia modeli, "Nokia 1 Plus" olacak.


Teknoloji devi Google birkaç gün önce düşük donanımsal özellikli akıllı telefonlarda çalışabilen Android 10 (Go Edition) isimli işletim sistemini duyurdu. Teknoloji üreticileri de bu işletim sistemini kullanıcılarının hizmetine sunabilmek için gerekli girişimlerde bulunmaya başladılar.

Android 10 (Go Edition)'ı kullanıcıların hizmetine sunacak olan teknoloji şirketlerinden bir tanesi de HMD Global olacak. Şirketin Ürün Başkanı Juho Sarvikas, hangi Nokia telefonlarının Android 10 (Go Edition) kullanacağını resmi olarak duyuran isim oldu.

Android 10 (Go Edition)

Android 10 (Go Edition); RAM, işlemci ve depolama alanı düşük olan telefonlar için daha hafif bir Android 10 deneyimi sunacak. Android 10'un özelleştirilmiş bir hali olarak nitelendirilen bu işletim sistemi, tüketicilerin hem Android 10 deneyimi yaşamalarına imkan tanıyacak hem de sunduğu imkanlarla depolama alanının kullanımını neredeyse yarı yarıya düşürecek.

Yapılan açıklamalara göre Nokia markalı akıllı telefon sahipleri de Android 10 (Go Edition) kullanma imkanı bulunacak. Sarvikas'ın açıklamalarına göre Android 10 (Go Edition) işletim sistemini ilk alacak olan Nokia telefon, "Nokia 1 Plus" olacak. Bu modelin ardından da "Nokia 1" ve "Nokia 2.1", Android 10 (Go Edition) güncellemesini almaya başlayacak.

Nokia Android 10 (Go Edition)

2019 yılının başlarında duyurulan Nokia 1 Plus, Android 10 (Go Edition) güncellemesini 2020 yılının ilk çeyreğinde alacak. Ancak Nokia 1 ve Nokia 2.1, Android 10 (Go Edition) güncellemesini 2020 yılının ikinci çeyreğinde almaya başlayacak. Güncellemeler bölgesel olarak dağıtılacak. Bu da bazı bölgelerdeki kullanıcıların, ilgili güncellemeyi farklı zamanlarda alacakları anlamına geliyor. Sarvikas, bu konuyla ilgili net bir açıklama yapmadı.




Ninja, 100.000 Kill'e İlk Kim Ulaşacak?' Kapışmasını Yitirdi
Ninja, 100.000 Kill'e İlk Kim Ulaşacak?' Kapışmasını Yitirdi

Twitch'in en ünlü yayıncısı Ninja, Fortnite'ta uzunca süredir galibi beklenen yarışmayı HighDistortion'a karşı kaybetti. ...

GDC 2020, Corona Virüsü Sebebiyle İptal Edildi
GDC 2020, Corona Virüsü Sebebiyle İptal Edildi

Video oyun geliştiricileri için her yıl düzenlenen ve yılın en büyük video oyun konferanslarından birisi olan Oyun Geliştiricileri Konferansı 2020, birçok katılımcının kcrona virüsü...

AMD, 3000 Serisi İşlemcilerini Duyurdu
AMD, 3000 Serisi İşlemcilerini Duyurdu

AMD, Computex etkinlikleri dahilinde ürünlerini tanıtmaya devam ediyor. Bu kez işlemciler üzerinde açıklama yapan AMD, 3000 serisi işlemcilerini duyurdu. Yapılan açıklamalarda farklı...