Xiaomi, Biri Bütçe Dostu İki Yeni Oyuncu Monitörü Duyurdu

Çin'de bir etkinlik düzenleyen Xiaomi, iki yeni oyuncu monitörü duyurdu. Xiaomi'nin duyurduğu monitörlerden bir tanesi 23.8 inç boyutunda ve FHD çözünürlük sunarken, ikinci monitör ise 4K çözünürlüğünde ve kavisli bir ekran yapısına sahip. Xiaomi'nin yeni monitörleri, 21 Ekim'de piyasaya sürülecek.


Çinli teknoloji devi Xiaomi, özellikle de son birkaç yıldır kendinden sık sık söz ettirmeyi başarıyor. Şirket daha çok uygun fiyatlı amiral gemisi telefonlarla karşımıza çıkıyor ancak bu kez bambaşka bir şekilde, oyuncu donanımlarıyla kendini gösterdi. Xiaomi, Çin'de düzenlediği bir etkinlikle iki yeni oyuncu monitörünü duyurdu.

Şirketin duyurusunu yaptığı ana oyuncu monitörü "Mi Surface Display" olarak isimlendiriliyor. Bu monitör 34 inç boyutunda ve kavisli bir ekrana sahip. İkinci monitör ise "Mi Display" olarak isimlendiriliyor. Bu monitör düz bir ekrana ve 23.8 inç ekran boyutuna sahip. Dilerseniz şimdi, bu monitörlerin özelliklerine ve fiyatlarına derinlemesine bakalım.

Xiaomi Mi Surface Display (34 inç)

Mi Surface Display

Xiaomi'nin kavisli ekranlı 34 inçlik monitörü, 144 Hz tazeleme hızına sahip. Bu hızı, özellikle de FPS oyunlarında büyük bir avantaj sunuyor. Bu avantajı 4K (3440 x 1440 piksel) çözünürlükle birleştiren Xiaomi, oyunseverler için adeta cam gibi bir görüntü sunmayı hedefliyor. Mi Surface Display'in eğrilik oranı ise 1500R olarak açıklandı.

Mi Surface Display, AMD'nin Freesync teknolojisine sahip. Bu özelliği sayesinde AMD ekran kartlarıyla tam bir uyum içerisinde çalışabiliyor. Ayrıca bu monitör, oyunseverlerin ihtiyaçları doğrultusunda yükseklik ayarına sahip ve aynı zamanda döndürülebiliyor. Xiaomi, bu oyuncu monitörü için tüketicilere, 3 yıl garanti sunuyor. 

Xiaomi resmi olarak açıklamadı ancak Mi Surface Display'in ekran panelinin Samsung tarafından sağlandığı ifade ediliyor. Xiaomi, 34 inç boyutundaki bu oyuncu monitörü için müşterilerinden 352 dolar (yaklaşık 2.100 TL + vergiler) istiyor. Ancak ön sipariş kapsamında bu monitörü almak isteyenler, 280 dolar (yaklaşık 1.650 TL + vergiler) ödeyecekler. Ürün, 21 Ekim itibarıyla satışa sunulacak.

Xiaomi Mi Display (23.8 inç)

Mi Display 23.8

Xiaomi'nin Çin'de düzenlediği etkinlikte duyurduğu ikinci oyuncu monitörü ise pek çok teknoloji üreticisinin oyuncu monitörleriyle neredeyse aynı yapıya sahip. Xiaomi Mi Display, neredeyse çerçevesiz bir yapıda ve oyunseverler FHD (1920 x 1080 piksel) çözünürlük sunuyor. Bu monitörün oyunculara sağladığı görüş açısı ise 178 derece.

23.8 inç boyutundaki Mi Display, ekran eğimi için kontrol imkanı sunuyor ancak yükseklik ayarı yapılamıyor. Minimalist bir yapıya sahip olan Mi Display, sağ alt kısımda kontrol tuşlarına sahip. Monitörün arka kısmında ise güç girişi, HDMI girişi ve Xiaomi'nin logosu yer alıyor. Xiaomi Mi Display de tıpkı Mi Surface Display gibi 21 Ekim'de piyasaya sürülecek. Bu monitörün fiyatı ise 100 dolar (yaklaşık 590 TL + vergiler) seviyelerinde olacak.




Tesla Roadster Üretimi Başka Bir Tarihe Ertelendi! 2021
Tesla Roadster Üretimi Başka Bir Tarihe Ertelendi! 2021

Elektrikli otomobil devi Tesla geçtiğimiz günlerde bir takım araçlarını yenileyerek düzeyi daha üst noktalara taşırken, piyasaya çıkması merakla beklenen iki araç bulunuyor. Bunlardan...

Sony, Gömülü Sensöre Sahip Katlanabilir Ekran Patenti Aldı
Sony, Gömülü Sensöre Sahip Katlanabilir Ekran Patenti Aldı

Sony’nin yeni aldığı patent, teknoloji devinin katlanabilir ve gömülü sensörlere sahip bir ekran üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı. ...

OnePlus Band vs Xiaomi Mi Smart Band 5: Ayrıntılı Özellik Karşılaştırması 2021
OnePlus Band vs Xiaomi Mi Smart Band 5: Ayrıntılı Özellik Karşılaştırması 2021

                              OnePlus Bandı                                                                        Xiaomi Mi Akıllı Bant 5 ...