Google Stadia'nın Mobil Uygulaması, Play Store'da Yayınlandı

Google, 19 Kasım'da kullanıma açacağı yeni hizmeti "Google Stadia"nın mobil uygulamasını yayınladı. Şu an için sadece Google Play Store'da bulunan uygulama, hizmetin sunulacağı ülkelerde indirilebiliyor.


ABD merkezli teknoloji devi Google, bir süredir yeni oyun akış hizmeti Google Stadia ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin bu yeni hizmeti, oyun sektöründe yeni bir sayfa açacak ve bu hizmet kapsamında oyunseverler, oyunlarını diledikleri gibi oynama imkanı yakalayacaklar. Hizmetin resmi olarak sunulmasına hala biraz zaman var ancak şimdi, Google Stadia ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Google Stadia, 19 Kasım günü 14 ülkede hizmete girecek. Dolayısıyla teknoloji devi, bulut tabanlı yeni oyun hizmetiyle ilgili çalışmalarını hızlandırmış durumda. Şimdi ise Google, yeni hizmetinin mobil uygulamasını Google Play Store üzerinden kullanıcıların hizmetine sundu. Sadece hizmetin sağlanacağı ülkelerde erişime sunulan bu uygulama, Google Stadia hizmetinden faydalanmanın ilk basamağını oluşturuyor.

Google Stadia

Google Stadia'nın mobil uygulamasının indirilip açılması halinde ise oyunseverler, Density 2'nin olduğu bir açılış ekranıyla karşılaşıyorlar. Ardından bu ekran yerini, oyunseverlerin giriş yapmaları için sunulan yeni bir ekrana bırakıyor.

Google hesabına giriş yapan kullanıcı daha sonra da GPU'larla ilgili bir uyarı alıyor ve davet kodunun girileceği sayfaya yönlendiriliyor. Davet kodu, Google Stadia için kumanda alan oyunseverlerin kutularında bulunuyor veya Buddy Pass aracılığıyla elde edilebiliyor.

Google Stadia, işte böyle görünüyor

Google Stadia

Uygulama geliştiriciler, Google Stadia'nın Google Play Store'da yayınlanmasıyla birlikte uygulamanın kodlarını da incelemişler ve Google Stadia'nın, çapraz platform uygulaması olduğunu fark etmişler. Bu durum, Google Stadia'nın mobil uygulamasının iOS platformu için geliştirilecek sürümünün de Android uygulaması gibi görüneceği anlamına geliyor. 

Bu mobil uygulamayla ilgili ilginç bir durum da uygulamanın sürümüyle ilgili. Google Stadia'nın uygulaması yeni yayınlandığı için "1.0.0" koduna sahip olmalı ancak kullanıcılar, "1.45.278447916" kodlu bir uygulama sürümü görüyorlar. Kodun neden böyle göründüğü şu an için bilinmiyor. Bakalım Google, Stadia hizmeti ile oyun deneyimini ne kadar değiştirecek ve oyunseverler bu yeni hizmeti nasıl karşılayacaklar?




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Nova Launcher 6.1 Beta Yeni Bir Güncelleme Aldı
Nova Launcher 6.1 Beta Yeni Bir Güncelleme Aldı

Android işletim sisteminde bulunan en iyi arayüzlerden biri olan Nova Launcher, Google'ın Keşfet özelliğinin Karanlık Mod ile kullanılabilmesine olanak tanıyan bir güncelleme yayınladı. ...

Galaxy Fold'un Ne Zaman Tanıtılacağını Samsung Bile Bilmiyor
Galaxy Fold'un Ne Zaman Tanıtılacağını Samsung Bile Bilmiyor

Samsung'un katlanabilir akıllı telefonu Galaxy Fold'un tanıtım tarihi, büyük ihtimalle, önümüzdeki haftalarda açıklanacak. ...

Isınan Dizüstü Bilgisayarlarınızı Buza Çevirecek Soğutucular
Isınan Dizüstü Bilgisayarlarınızı Buza Çevirecek Soğutucular

Özellikle yaz aylarında bilgisayarınızın fanı zayıfsa belirgin bir ısınma yaşadığınızı fark etmişsinizdir. Biz de bu sorunu ortadan kaldıracak dizüstü bilgisayar soğutucularını...