Chrome, HTTP ve HTTPS Birleştiren Siteleri Engelleyecek

Google Chrome, bu zamana kadar HTTP protokolünü kullanan internet sitelerini güvensiz oldukları sebebiyle engelliyordu. Tarayıcı, yakın zamanda HTTP ve HTTPS protokollerini birleştiren internet sitelerini de engellemeye başlayacak.


Google, Chrome üzerinde geçtiğimiz günlerde internet üzerindeki güvenliği sağlama amacıyla bazı önlemler almıştı. Bunlardan biri de internet sitelerinde gezerken HTTP protokolüne sahip internet sitelerine girildiğinde sitelerin engellenerek güvensiz olduklarının belirtilmesiydi.

Tarayıcı, yalnızca HTTPS protokolünü kullanan internet sitelerine izin veriyor gibi gözükse de sitelerin içerisindeki HTTP protokolüne sahip içerikleri engellemiyordu. Chrome, artık buna müsaade etmeyecek ve karışık protokollü içerikler konusunda kullanıcıları uyaracak.

Kullanıcılar, engellemeleri kısıtlayabilecek:

http https protokol engel

Google, yeni gelecek sistemde karışık protokollü içeriklerin yasaklanmasının kaldırılmasına da müsaade edecek. Bu engelleme, kullanıcı tarafından kapatıldığı zaman Google Chrome, yalnızca sitenin karışık protokollü zararlı içerikler içerdiğini belirten ufak bir simge çıkartacak. Chrome 80 ile birlikte gelecek özellik sayesinde tarayıcı, karıştırılmış protokollü ses ve video kaynaklarını otomatik olarak engelleyecek. Engellemeler kısıtlandığı takdirde ise tarayıcı, yalnızca "Güvenli değil" uyarısı çıkarmakla yetinecek.

Bahsi geçen özelliğin 2020 senesinin ocak ayında gelecek yeni Chrome tarayıcısı ile birlikte geleceği ön görülüyor. Bundan bir ay sonra ise gelecek Chrome 81 ile Google, bu özelliği daha da detaylandırarak karışık protokol sistemini kullanan bazı popüler internet sitelerine olan erişimi de engellemeye başlayacak. Kullanıcılar, yine de Google'ın getirdiği engelleme sistemini kısıtlama imkânına sahip olacak. Google, bu yeni özellik ile birlikte güvenliğin bir tık daha ileri seviyeye gidebileceğini düşünüyor. Bunun yanı sıra şirket, internet sitesi geliştiricilerinin karışık protokollü içerikler konusunda daha hassas olmalarını da sağlamayı hedefliyor.




Dünyanın İlk E-Spor Odaklı Sanal Gerçeklik Oyunu: AFTER-H
Dünyanın İlk E-Spor Odaklı Sanal Gerçeklik Oyunu: AFTER-H

SmartVR isimli bir şirket tarafından geliştirilen "AFTER-H", e-spor odaklı ve sadece sanal gerçeklik desteği olan ekipmanlarla oynanabilen bir oyun olarak hazırlandı. AFTER-H, 23 Eylül...

Dört Farklı iOS Sürümünün Batarya Karşılaştırması (Video)
Dört Farklı iOS Sürümünün Batarya Karşılaştırması (Video)

Bazı kullanıcıları, yeni iOS sürümlerinin eski sürümlere göre daha fazla güç tükettiğini iddia ediyor. Peki bu iddia gerçek olabilir mi? öğrenmek için aşağıdaki videoyu...

Google Arama Motorunda Muhtemelen Keşfetmediğiniz Özellikler
Google Arama Motorunda Muhtemelen Keşfetmediğiniz Özellikler

Google devasa olduğu kadar, detaylara önem veren ve muzurlukları da seven bir şirket... Sizler için daha önce fark etmediğinizi düşündüğümüz birkaç Google şirinliğini derledik. ...