Samsung'dan Katlanabilir Ekrana Alternatif Patent

Katlanabilir ekranlı akıllı telefon modeli Galaxy Fold'u yaşanan sorunlar nedeniyle piyasaya süremeyen Samsung, katlanabilir ekrana alternatif olabilecek bir patent aldı.


2019 yılının başlarında Samsung, katlanabilir ekranlı ilk akıllı telefon modeli Galaxy Fold'u duyurdu. Prensipte bu akıllı telefonun ekranı kapanabilir özellikte olacak, üstelik bu durum 200 bin kez tekrarlanabilecekti. Ancak durum beklenildiği şekilde gerçekleşmedi. Şirket, çalışmalarını tamamladıktan sonra telefonun test edilmesi için birkaç kişiye dağıttı. Test telefonları yaklaşık bir gün içerisinde kullanılamaz hale geldi.

Samsung, kendisine fazlasıyla güvenmesine rağmen bu telefondan beklediğini bulamadı. Şirket test telefonlarını toplayarak sorunların giderileceğini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde bu telefon modelinin güncellenmiş hali ilk kez çalışır durumda görüntülendi ancak yine de Samsung, konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Şimdi ise teknoloji devi, katlanabilir ekrana alternatif olabilecek bir patent aldı.

İşte Samsung'un aldığı o patentin 3 boyutlu olarak modellenmiş hali:

samsung

Samsung tarafından alınan bu patent, kızaklı yapıdaki başka bir ekrana sahip. Kullanıcı istediği zaman ekranını genişletebiliyor ve bu sayede katlanabilir ekranlara alternatif üretilmiş oluyor. 

Bu patent beraberinde bazı avantaj ve dezavantajları getiriyor. Bu ürünün katlanabilir ekrana oranla daha sağlıklı olacağını söylemek mümkün ancak telefonun iç donanıma bu yapıya nasıl sığdırılacak bilinmiyor. Ayrıca ikinci ekranın açılıp kapanma mekanizmasının ana ekrana nasıl bağlanacağı da soru işaretleri barındırıyor. Ekranın dışa doğru çekilmeye zorlanması da riskli bir durum.

Her şeye rağmen bunun bir patent çalışması olduğunu söylemekte fayda var. Samsung ilerleyen dönemlerde bu tasarıma sahip olan bir akıllı telefon üretebileceği gibi, patenti alınan ancak üretimi gerçekleştirilmeyen binlerce ürüne benzer şekilde rafa da kaldırabilir. Bunu ilerleyen dönemlerde göreceğiz.




Apple ile Giriş Yap Özelliği, Güvenlik Sorunları Doğurabilir
Apple ile Giriş Yap Özelliği, Güvenlik Sorunları Doğurabilir

Apple'ın yeni kullanıcı giriş yönteminin güvenliğine yönelik bir inceleme yapıldı. ...

Apple Pencil 2, Artık Adobe Sketch ve Illustrator'de Aktif
Apple Pencil 2, Artık Adobe Sketch ve Illustrator'de Aktif

Birkaç ay önce piyasaya sürülen Apple Pencil 2'nin çift dokunuş özelliği, Adobe'un Photoshop Sketch ve Illustrator uygulamalarında kullanılamıyordu. Adobe, yayınladığı 4.7...

Google Play Store'un 13.3.16 Sürümü Yayınlandı
Google Play Store'un 13.3.16 Sürümü Yayınlandı

Çok kısa bir zaman önce Google Play Store'un 13.2.19 sürümü duyurulmuştu ancak çok geçmeden 13.3.16 adlı daha yeni bir güncellemenin var olduğu ortaya çıktı. Tam sürümden önceki...