Google Dökümanlar Sonunda Kelime Sayacına Kavuşuyor

Google Dokümanlar, uzun yıllardır Word ve diğer kelime işlemcilerinde gördüğümüz canlı kelime sayacı özelliğine en sonunda kavuşuyor. Bu özellik pek çok kullanıcı tarafından uzun zamandır bekleniyordu.


Dünyanın muhtemelen en popüler metin programı olan Word’de yıllardır ekranın sağ alt köşesinde kaç kelime yazdığımızı gösteren sevimli bir kutucuk bulunur. Bu kutucuğun bir benzerini Apple’ın Sayfalar ve LibreOffice’in açık kaynak kodlu Writer uygulamasında da görmüştük. Kelime sayaçlarının tarihini göz önüne aldığımızda Google Dokümanlar’ın bu zamana kadar bu özelliği eklememiş olması oldukça şaşırtıcı. 

Pazar günü yayınlanan bir blog gönderisine göre Google, kelime işlemciye kalıcı ve dinamik bir kelime sayacı ekleyecek. Bu durum pek çok kullanıcıyı memnun edecektir.

google döküman

Kelime sayacı, özellikle belli bir kelime sınırının altında ya da üstünde yazması gereken kişiler için oldukça önemli. Haliyle bu aracın eksikliği büyük dikkat çekiyordu. Yeni G Suite ile birlikte şanslı bir azınlık, Araçlar> Kelime sayısı> Kelime sayısını göster yolunu izleyerek ekranda daima kelime sayısını görebilecekler. Güncelleme daha sonra diğer kullanıcılara da yayılacak.

Bu sözcük sayısı kutusuna tıkladığınızda açılan menüde sayfa sayısını, boşluklu ve boşluksuz karakter sayısını görebileceksiniz. Belli bir kısmı seçerek o kısımda kelime sayacına basmanız halinde ise sadece seçili kısmın bilgilerini elde etmeniz mümkün olacak. 

Güncellemenin bütün kullanıcılara ulaşması 23 Eylül’de

google dökümanlar kelime sayacı

Güncelleme şimdilik ilk yayınlar için seçilen hesaplarda gösterilecek. Daha sonra da bu özellik, 23 Eylül güncellemesi ile diğer kullanıcılara da açılacak. Google, tüm kullanıcıların bu özelliğe erişiminin ise 15 günü bulabileceğini söylüyor. 

Google Dokümanları çok kullanan kişiler şimdiye kadar bu işlem için üçüncü parti uygulamalar kullanıyordu. Yine de hizmetin kendisinde böyle bir özellik olması çok daha takdir görüyor. 

Google bu hizmetini geliştirmek için uzun süredir çalışmalar yapıyor. Şirket, daha önce Grammar Suggestions adlı yapay zeka sistemini satın almıştı. Bu yapay zeka yapılan yazım ve dilbilgisi hatalarını görerek çözüm önerisi sunuyor. Bu hizmet G Suite’in her seviyeden kullanıcısına açık. 




Apex Legends’e 400 Yeni Seviye ve Apex Pack Eklenecek
Apex Legends’e 400 Yeni Seviye ve Apex Pack Eklenecek

EA, Apex Legends'ın 3 Aralık'taki güncellemesiyle birlikte oyuna 400 yeni seviye ve 199 adet ücretsiz kazanılabilen Apex Pack ekleneceğini duyurdu. Ayrıca yeni güncellemeyle birlikte...

Bir YouTuber, Çalışan Bir Mini GameCube Classic Yaptı
Bir YouTuber, Çalışan Bir Mini GameCube Classic Yaptı

Bir YouTube yayıncısı, çalışan bir GameCube Classic yapmakla kalmadı, konsolun boyuna uygun bir de kumanda üretti. ...

Samsung İnternet Tarayıcısına Yeni Beta Versiyonu Geldi
Samsung İnternet Tarayıcısına Yeni Beta Versiyonu Geldi

Samsung, One UI tasarım dilini uygulamaya getiren internet tarayıcısı için yeni bir beta yayınladı. ...