Yeni Windows 10 Önizleme Sürümü Yayınlandı

Gelecek yılın ilk yarısında yayınlanacak olan Windows 10 20H1 güncellemesine ait ilk önizleme sürümü Microsoft tarafından yayınlandı.


Microsoft, Ekran Okuyucu iyileştirmeleriyle birlikte yeni Windows 10 önizleme sürümünü yayınladı. Build 18912 yapı numarasına sahip olan yeni Windows sürümü, gelecek yılın ilk yarısında yayınlanacak olan Windows 10 20H1 güncellemesiyle birlikte karşımıza çıkacak yeni özellikler hakkında ilk bakışa sahip olmamızı sağlıyor.

Güncelleme ile birlikte Ekran Okuyucu uygulamasına önemli bir iyileştirme geliyor. Artık Windows 10 Ekran Okuyucu uygulaması, bulunduğunuz sayfada yer alan bir bağlantının hedef sayfasındaki başlığı okuyabilir. Caps+CTRL+D tuşlarına basarak kullanabileceğiniz bu uygulama cihazınızdan çevrimiçi servislere veri gönderilmesiyle kullanılabiliyor ancak dilerseniz bu veri akışını kapatabiliyorsunuz.

Albacore adlı Twitter kullanıcısı, Microsoft’un sürüm notlarında belirtmediği iki özelliği daha gün yüzüne çıkardı. Buna göre Windows 10’un takvim uygulaması, Build 18912 ile birlikte bir hızlı oluşturucuya sahip oluyor. Bu özellik, hatırlatıcıyı çok fazla kullanan kişiler için son derece faydalı olacaktır.

Gelecek yıl Windows 10’a eklenecek bir diğer özellik ise indirme hız limiti olacak. Ayarlar uygulaması üzerinden değiştirebileceğiniz bu özellik sayesinde tıpkı bir oyun ya da indirme istemcisinde olduğu gibi Windows 10 güncellemelerinin mutlak indirme hızını Mbps cinsinden belirleyebileceksiniz.




Ping Düşürme Nasıl Yapılır? (Resimli Anlatım)
Ping Düşürme Nasıl Yapılır? (Resimli Anlatım)

Ping, lag, gecikme… Yıllar boyunca birçok isimle bahsettik. Yıllar boyunca başımızın belası oldu. Ancak her sorun gibi, yüksek ping sorununun da çözümü var. Umarız, bu rehber...

Dijital Oyun Alışverişlerinin Bir Numaralı Adresi: Oyunfor
Dijital Oyun Alışverişlerinin Bir Numaralı Adresi: Oyunfor

İnternet dünyasının en çok tercih edilen ve kaliteli oyun sitesi Oyunfor.com sizlere ekonomik fiyat tarifesi ile dilediğiniz tüm oyun içi materyal ve e-pinleri en uygun fiyat avantajı ile...

İnternete Yayınlan Verilerinizi Silen Platform: DeleteMe
İnternete Yayınlan Verilerinizi Silen Platform: DeleteMe

İnternet üzerinde her gün onlarca işlem yapıyoruz. Yaptığımız bu işlemler, internetteki varlığımızı da iyiden iyiye artırıyor. DeleteMe ismindeki bir platform ise internete yayılan...