Arayanın Kim Olduğunu Söyleyen 7 ‘Arayan Kim’ Uygulaması

Tanımadığını numarayı görmekten sıkılanlar için, arayanın kimliğini gösteren uygulamaları listeledik. Ayrıca bu uygulamalar bilgi güvenliğimiz açısından hangi riskleri taşıyor, yüklemek sorun olur mu, gibi sorulara da yanıt verdik.


Bir gece ansızın aranıyor musunuz? Alarmın çalmasına daha bir saat varken mi çalıyor telefonunuz? Kim bu? Eski sevgiliniz mi yoksa uzun zamandır görüşmediğiniz için numarasını sildiğiniz eski bir dost mu? Belki banka, belki dolandırıcı? İşte bunu bilmenin tek yolu arayanın kim olduğunu söyleyen uygulamalar. 

Bu tip uygulamalarda aradığınız çoğu numaranın sahibini öğrenebilirsiniz. Eğer numara sahibi kişi, telefon numarasını verdiği herhangi bir yerde bu bilginin üçüncü taraflarla paylaşılmasına onay verdiyse, söz konusu mobil uygulamalar buna erişerek telefon numarasını ve sahibini tanıyabiliyorlar.

Arayan kim uygulamaları güvenli mi?

Kısaca cevap vermek gerekirse pek değil. Çünkü yüklediğiniz zaman önünüze bir onay ekranı çıkacaktır ve burada kişisel bilgilerinize erişmek için sizden onay isteyeceklerdir, onay vermezseniz uygulamayı kullanamazsınız. Söz konusu uygulamalar sizin rehberinize, mesajlarınıza hatta galerinize bile erişim hakkına sahip olacaklar. Bunları üçüncü taraflarla paylaşmak istemiyorsanız pek güvenli bir sistem değil bu.

arayan kim apk, arayan kim ekşi

Daha güvenilir sistemler arıyorsanız Turkcell, Vodafone, Türk Telekom gibi GSM operatörlerinin arayan kim uygulamalarını kullanabilirsiniz. Yine de biz, sizler için mobil uygulama mağazalarında bulunan, arayanın kim olduğunu söyleyen uygulamaları derledik ve tercihi size bıraktık.

Arayanın kim olduğunu gösteren mobil uygulamalar:

Arayan Kimliği ve Numara Bulucu:

arayan kim apk, arayan kim ekşi

  • İndirme Sayısı: 10 Milyon +
  • Puanı: 4.1 / 5
  • Geliştirici: Droid - Developer

Bu uygulama 246 ülke ve 12.982 şehirde olmak üzere geniş bir alanda hizmet sunuyor. Bu uygulama sayesinde tanımadığınız cep telefonu numarasının yada sabit hat numarasının hem sahibini öğrenebilir hem de harita üzerinde tam olarak nerede olduğunu görebilirsiniz. Dünya üzerinde hangi bölge, hangi eyalet yada hangi şehirde olursa olsun, bu uygulama sayesinde tanımadığınız numaranın sahibini kolayca bulabileceksiniz. Bu uygulamanın sunduğu başka bir özellikle de dilerseniz istediğiniz numaranın da size ulaşmasını engelleyebilirsiniz.

Arayan Kimliği ve Numara Bulucu indirmek için:

Whoscall - Arayan ID ve Engel:

  • İndirme Sayısı: 10 Milyon +
  • Puanı: 4.4 / 5
  • Geliştirici: Gogolook

1 milyardan fazla telefon numarasının olduğu veri ağı sayesinde, dünya çapında aradığınız her numarayı bulabileceğiniz bir uygulama. Hızlı altyapısı sayesinde telefonunuz çalarken arayan kim tespit ederek can sıkıcı görüşmelerden kaçınmış olursunuz. 2016 yılında Google Play tarafından yılın en iyi uygulaması seçilen Whoscall ile istediğiniz numaranın size ulaşmasını da engelleyerek keyfinizi kaçıracak herhangi bir telefon görüşmesi yapmak zorunda kalmazsınız.

Whoscall indirmek için:

Simpler - Kişiler, Çevirici ve Telefon:

arayan kim apk, arayan kim ekşi

  • İndirme Sayısı: 5 Milyon +
  • Puanı: 4.6 / 5
  • Geliştirici: Simpler Apps Inc

Bilinmeyen numaralar sizi aradıkları sırada, gerçek zamanlı olarak kullanıcılarına gösteren bu mobil uygulamada dilerseniz arama almak istemediğiniz numaraların size ulaşmasını engelleyerek can sıkıcı telefon görüşmelerinden kaçınabilirsiniz. Bu uygulama sayesinde rehberinizi düzenleyebilir ve yedekleyebilirsiniz. 40’dan fazla canlı temalarından birini seçerek kullanabileceğiniz Simpler, kullanıcılarına renkli ve keyifli bir kullanım sunuyor.

Simpler indirmek için:

Sync.ME - Caller ID, Spam Call Blocker & Contacts:

arayan kim apk, arayan kim ekşi

  • İndirme Sayısı: 5 Milyon +
  • Puan: 4.2 / 5
  • Geliştirici: Sync. ME

Sizi arayan yada mesaj atan tanımadığınız tüm telefon numaralarını bu uygulama sayesinde bulabilir ve dilerseniz hem aramaları hem de mesajları engelleyebilirsiniz. Rehberinizde bulunan kişilerin sosyal medya hesaplarını bulabilir ve eşleştirerek son güncellemelerine ve fotoğraflarına erişebilirsiniz. Farklı uygulamaların sunduğu birçok hizmeti bünyesinde sunan bu uygulamada, oluşturduğunuz kara listeler sayesinde istemediğiniz kimsenin size ulaşamamasını sağlayabilirsiniz.

Sync. ME indirmek için:

Telefon Numarası Bulucu:

  • İndirme Sayısı: 1 Milyon +
  • Puan: 4.4 / 5
  • Geliştirici: Handy Tools Studio

Bilmediğiniz numaranın sahibini bulmanıza imkan sunan uygulama aynı zamanda numara sahibinin nerede olduğunu da size harita üzerinden canlı olarak gösteriyor. Telefon numarasının servis sağlayıcı bilgisine kadar ayrıntılı bir rapor sunan uygulama üzerinden rehberinizi düzenleyebilir ve istemediğiniz numaraları size ulaşamamaları için engelleyebilirsiniz. Size ulaşmasını istemeyerek engellediğiniz telefon numaralarından özel kara listeler de oluşturabilir, bu listeleri dilediğiniz zaman düzenleyerek, telefon numarası ekleyebilir yada çıkarabilirsiniz. Bu mobil uygulamada telefonunuzun kontrolü sizin elinizde.

Telefon Numarası Bulucu indirmek için:

GPT Numara Sorgulama -Kim Arıyor Bilinmeyen Numara:

  • İndirme Sayısı: 500 Bin +
  • Puan: 4.7 / 5
  • Geliştirici: Garaj Bilişim

Arayan kim, bu telefon numarası kime ait, gibi tanımadığınız bir telefon numarasıyla ilgili bilgileri size kolayca sunan bu mobil uygulama aynı zamanda sizin telefon numaranızla kimin rehberinde, hangi isimle ve nasıl kayıtlı olduğunuzu da gösteriyor. Dilerseniz rehberinde kayıtlı olduğunuz numarayı görerek, o telefon numarasının sahibinin size ulaşmasını engelleyebilirsiniz. Size aradığınız telefon numarasının sahibini tek tıkla sunan bu mobil uygulama yüzde 80 başarı oranıyla çalışıyor.

GPT indirmek için:

Nuumara - Numara Sorgulama & Arayan Kim?

  • İndirme Sayısı: 100 Bin +
  • Puan: 4.8 / 5
  • Geliştirici: Ücretsiz Numara Sorgulama Servisi

Rehberinizde kayıtlı olmayan numaralar sizi aradığında eş zamanlı olarak telefon numarasının sahibini size gösteriyor bu mobil  uygulama. Bununla beraber arayan kim belli değilse ve bu numara daha önce dolandırıcılıkla ilgili bir olaya karışmışsa arama otomatik olarak sonlandırılıyor. Bu özelliğiyle öne çıkan mobil uygulama sayesinde mobil güvenliğiniz konusunda içiniz daha rahat olabilir.

Nuumara indirmek için:




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




NBA 2K20 Şikayetleri, Twitter Trendlerinde Zirveye Oturdu
NBA 2K20 Şikayetleri, Twitter Trendlerinde Zirveye Oturdu

Oyun tutkunlarının bir süredir merakla beklediği ve nihayet çıkış yapan NBA 2K20, Twitter trendlerine oturmayı başardı ancak kötü bir algıyla. Oyunun hayranları, oyundaki sorunlar...

WhatsApp, Üçüncü Partiler İçin Ban Çekicini Masaya Vurdu
WhatsApp, Üçüncü Partiler İçin Ban Çekicini Masaya Vurdu

WhatsApp, resmi olmayan versiyonları piyasadan çıkarmak için ekstra özellikler ekleyen üçüncü parti uygulamaları kullananları geçici olarak yasaklama kararı aldı. ...

Red Dead Redemption 2'nin sorunları bitmiyor
Red Dead Redemption 2'nin sorunları bitmiyor

Sonu gelmeyen Red Dead Redemption 2 sorunları için Rockstar Games, NVIDIA ve işlemcileri suçladı! Geçtiğimiz 5 KSonu gelmeyen Red Dead Redemption 2 sorunları için Rockstar Games, NVIDIA ve...