WhatsApp'ta Tüm Kullanıcıları Yakından İlgilendiren Bir Hata

Bir güvenlik şirketinin WhatsApp'ta keşfettiği bir açık, bilgisayar korsanlarının kullanıcı mesajlarını değiştirebilmesine neden oluyor.


Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta çok kritik bir hata tespit edildi. Bir güvenlik firmasının keşfetmiş olduğu bu hata, bilgisayar korsanlarının kullanıcılara ait olan konuşmalarını değiştirebilmesine neden oluyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan güvenlik firması yetkilileri, bilgisayar korsanlarının bu hatadan faydalanmaları halinde hem kullanıcıların kişisel yaşamlarıyla ilgili sorunlar yaşanabileceğini hem de bilgisayar korsanlarının bu yöntemi kullanarak sahte mesajlar oluşturabileceğini ve kamuoyunda yalan haberler üretebileceğini açıkladılar.

whatsapp hata

Hatayı bulan güvenlik firması, WhatsApp'ın özel şifreleme algoritmasını tersine çevirdi ve bu işlemin verilerin şifresini çözdüğünü fark etti. Bu sayede güvenlik şirketi, WhatsApp'ın mobil sürümü ve web sürümü arasındaki tüm verileri hem görüntülemeyi hem de değiştirmeyi başardılar. 

Bilgisayar korsanları da yukarıdakine benzer bir yöntemi kullanarak kullanıcıların mesajlarını değiştirebilirler. Bir bilgisayar korsanı ilk olarak bir kullanıcının mesajını alıyor, ardından şifreyi çözüyor, mesajı değiştiriyor ve yeniden şifreleme işlemini yaparak ilk haline çevirebiliyor. Ancak bu işlemler sırasında kullanıcının gönderdiği mesajın içeriği tamamen değişmiş oluyor.

Güvenlik şirketi, WhatsApp'ın 1.5 milyardan daha fazla kullanıcısının olduğunu ve uygulamanın 180 ülkede hizmet verdiğinin altını çizerek bu hatanın çok büyük problemlere neden olacağını ifade etti. 

Şirket, sorunu Facebook'a bildirdi ve Facebook şu an için bu hatanın bir versiyonunu çözmüş durumda. Ancak bu hatanın sömürülebileceği diğer iki farklı yöntemde hala düzeltilebilmiş durumda değil. Şirketten konuyla ilgili de bir açıklama henüz gelmedi.




Google Chrome'un Son Sürümünde Site Ön Adları Gizlendi
Google Chrome'un Son Sürümünde Site Ön Adları Gizlendi

Google, Chrome 76'yla adres çubuğundaki site ön adlarını gizledi. Eğer yeni görünümü beğenmediyseniz, eskiye dönüş için yapmanız gerekenleri anlatıyoruz. ...

Yazılım aboneliklerinden nefret ediyorsanız Office ’e iyi haberlerimiz var 2021
Yazılım aboneliklerinden nefret ediyorsanız Office ’e iyi haberlerimiz var 2021

Microsoft, PC ve Mac için Office 2021’in bu sene ilerleyen günlerinde çıkacağını doğruladı, ancak çoğu kişi bunu kullanmak için bir Microsoft 365 aboneliğine ihtiyacınız...

Türkiye’den Sosyal Medyaya İkinci Ceza Geldi!
Türkiye’den Sosyal Medyaya İkinci Ceza Geldi!

Sosyal medya yasası olarak bilinen 7253 sayılı kanunda yapılan değişikliklerle Türkiye’de faaliyet gösteren ve günlük erişimi 1 milyondan fazla olan platformlara temsilci atama...