Samsung Galaxy Note10’un Gölgede Kalan 8 Harika Özelliği

Akıllı telefon sektöründeki rekabet, diğer sektörlere toz yutturacak cinsten. Akıllı telefon üreticileri, cihazlarını diğer akıllı telefonlardan farklı kılan özelliklerle doldurmak için ek mesai harcıyor. Yeni akıllı telefonu Galaxy Note10'u lanse eden Samsung'un da cihazında bu tür özelliklere yer verdiği görülüyor.


Samsung tarafından geçtiğimiz günlerde tanıtılan ve bizim de İstanbul'da gerçekleştirilen eş zamanlı etkinlik ile takip ettiğimiz Galaxy Note10'un özellikleri saymakla bitmiyor. Yepyeni teknolojileri bünyesinde barındıran cihazın daha birçok numarası bulunuyor.

Büyük ihtimalle yeni lanse edilmiş olması sebebiyle olacak ki Galaxy Note10'un sahip olduğu özelliklerin tamamı hâlâ bilinmiyor. Bizler de bu yazımızda sizler için Galaxy Note10'un öne çıkarılmamış muazzam özelliklerini listeledik.

8. Üçüncü hoparlör:

samsung galaxy note10 hoparlör

Evet yanlış okumadınız üçüncü hoparlör. Galaxy Note10 akıllı telefonunun üst kısmındaki delikte bir adet hoparlör daha bulunuyor. Cihazın render görüntüleriyle ortaya çıkan bu deliğin Samsung tarafından akıllı televizyonlar gibi dijital cihazları kontrol etmeye yarayan bir kızılötesi sensör olabileceği tahmin ediliyordu.

Ne varki cihazın lansmanıyla her şey değişti. Cihazın üst kısmındaki bu deliğin hoparlörü barındırmak için konulduğu anlaşıldı. Bu hoparlör sayesinde cihazınızda artık stereo ses özelliğine sahip olabiliyorsunuz. Şimdiden Galaxy Note10'u edinmiş olan bazı kullanıcılar, bu hoparlör ile ses deneyimini çok daha üst seviyelere taşındığını aktardılar.

7. Sistem içi ekran kaydı:

samsung galaxy note10 screen recorder

Samsung Galaxy Note10'da ekranınızda bulunan görüntüyü ve sesi video olarak kaydetmeniz için artık üçüncü parti bir yazılım kullanmanıza gerek kalmıyor. Bu özelliği sistemin içerisine dâhil eden Samsung, video kalitesinin ve nelerin kaydedileceğinin seçilmesine de olanak tanıyor.

6. Arka taraftaki mikrofon deliği:

galaxy note10 kamera mikrofon

Arka kamera ile bir video çekiyorken sesin de arka taraftaki bir mikrofon aracılığı ile net bir şekilde kayıt altına alındığını biliyorsunuzdur. Normalde akıllı telefonların arka kameralarının hemen yanında görmeye alışkın olduğumuz mikrofon deliği, Galaxy Note10'da farklı bir konumda karşımıza çıkıyor.

Samsung, burada görüntüden ödün vermemek için mikrofonu, kamera modülünün köşesine ufak bir yere gizlemiş. Yakından bakıldığında bile fark edilmeyen bu delik ile cihazın arka tarafındaki görünüm kusursuza bir adım daha yakınlaştırılmış.

5. Programlanabilir güç tuşu:

Samsung galaxy note10 güç tuşu

Cihazlarında bulunan Bixby tuşunun çoğu bölgede bir işe yaramaması sebebiyle Samsung, Note10 cihazında bu tuşu kaldırdı. Bunun yerine güç tuşuna uzun süre basılı tuttuğunuzda Bixby'nin açılmasına olanak tanıyan Güney Koreli şirket, bunu dahi değiştirmenizi mümkün kılıyor.

Ayarlar uygulaması aracılığıyla yan tuş sekmesine gittiğinizde güç tuşuna nasıl bastığınızda hangi işlevin gerçekleşeceğini tamamen kendiniz ayarlayabiliyorsunuz.

4. Ön kamerada gece modu:

samsung galaxy note10 ön kamera

Akıllı telefonların düşük ışıklı ortamlarda başarısız oldukları değişmez bir gerçek. Küçük sensörleri sebebiyle düşük ışıklarda sorun yaşayan akıllı telefonlar için akıllı telefon geliştiricileri cihazlarının yazılımlarına gece modunu dâhil ediyor.

Gece modunda yapay zekâdan yararlanılarak tekrar oluşturulan karanlık bölgeler, fotoğrafın çok daha anlaşılır hâle gelmesine ön ayak oluyor. Samsung ise burada işleri daha da abartarak gece modu özelliğini ön kamerasına da getiriyor. Düşük ışıklı ortamlarda başarılı selfieler yakalamak artık hiç olmadığı kadar kolay olacak.

3. Microsoft'un Telefonunuz uygulaması ön yüklü geliyor:

Akıllı telefonlara üreticiler tarafından yüklenen tonla uygulamaların cihazlarımızı gereksiz yere meşgul ettiğini biliyoruz. Samsung tarafında sayıları bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az olan bu ön yüklü uygulamalar arasına Telefonunuz uygulaması da eklendi.

Microsoft'un sahip olduğu bu uygulama, Android cihazlar ile Windows ekosistemi arasında bir bağlantı niteliği taşıyor. Cihazınızın tamamen kendi arayüzünü bu uygulama sayesinde Windows işletim sistemine sahip cihazınızdan kontrol edebiliyorsunuz.

2. Oyun içi Discord uygulaması:

Sesli iletişim uygulaması olan Discord, kişilerin internet üzerinde sesli görüşme sağlamasına olanak tanıyor. Özellikle oyuncular tarafından sıklıkla kullanılan bu uygulama, Galaxy Note10 ile oyunun içerisine entegre ediliyor.

Arkadaşlarınızla oynadığınız oyununuza ara vermeden sesli iletişim ayarlarını yönetebileceğiniz oyun içi Discord penceresi, mobil oyuncu klasmanındaki kullanıcıları bir hayli mutlu edecektir.

1. Galaxy Note10 ile Steam Link:

Oyunlarınızı bilgisayarınızın donanım özelliklerini kullanarak tamamen farklı bir cihaz üzerinden oynamanıza olanak tanıyan Steam Link özelliğini yeni amiral gemisi Galaxy Note10'a dâhil eden şirket bu hamlesiyle oyuncuların kalplerini fethedecek.

PC platformunda oynanabilen herhangi bir oyunu yayınlayabileceğiniz Galaxy Note10 cihazınıza kablolu veya kablosuz bir aksesuar (klavye/mouse veya joystick) bağlamanız, Steam Link ile cihazınız üzerinden oyun keyfinin uç noktalarına varmanız için yeterli.

Samsung'un performans canavarı yeni amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy Note10'un oldukça sadık kullanıcılara sahip olduğunu hatırlatalım zira Galaxy Note serisi, kullanıcılarının bir sonraki akıllı telefonlarının da çok büyük ihtimalle Note serisinden olmasıyla da tanınıyor.

Güney Koreli teknoloji devinin yeni akıllı telefonunun gölgede kalan özellikleri ise bu cihazı daha alımlı bir hâle getiriyor. Sizin düşüncelerini neler? Yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.




TP-Link, İlk Wi-Fi 6 Modemi Archer AX50’yi Duyurdu
TP-Link, İlk Wi-Fi 6 Modemi Archer AX50’yi Duyurdu

TP-Link, bugün yaptığı duyuru ile Wi-Fi 6 destekleyen ilk modemi olan Archer AX50’yi tanıttı. Firmadan gelen açıklamaya göre modemin fiyatı uygun olacak. ...

Yeni Star Wars Oyununun 8 Milyon Kopya Satması Bekleniyor
Yeni Star Wars Oyununun 8 Milyon Kopya Satması Bekleniyor

Star Wars’ın yeni oyunu Star Wars: Jedi Fallen Order’in oldukça iyi satış rakamlarına ulaşması bekleniyor. Electronic Arts, bu kez turnayı gözünden vuracağa benziyor. ...

Redmi, 20.000 mAh'lik Yeni Powerbank'ini Duyurdu
Redmi, 20.000 mAh'lik Yeni Powerbank'ini Duyurdu

Xiaomi'nin başarılı alt markası Redmi, telefonlardaki başarısını kanıtlamasının ardından telefonlar haricindeki teknolojik ürün sektörüne de giriş yapmaya başladı. Geçtiğimiz...