Apple, Cihazlarının Ekranlarında OLED'e Geçiş Yapabilir

Yıllardır aynı ekran teknolojisini kullanan Apple, bazı değişiklikler yapacak gibi gözüküyor.


ABD merkezli teknoloji devi Apple; iPad ve Macbook gibi cihazlarında uzun zamandır Retina Display adını verdiği kendine özel olan bir ekran teknolojisini kullanıyor. Retina Display sayesinde cihazlarının ekranlarındaki pikseller gözükmüyor ve bu doğrultuda çok daha keskin bir görüntü kullanıcıya sağlanmış oluyor.

Asya kaynaklı bir rapora göre Apple'ın yeni iPad Pro ve Macbook Pro cihazları, OLED ekrana sahip bir şekilde tanıtılabilir. Aynı rapor bu ihtimalin gerçek olabilmesini ise iPhone'ların satışlarında oluşan düşüşe ve aynı zamanda Apple'ın Samsung'dan sipariş verdiği OLED ekran sayısı kadar ekranı satın almaması sebebiyle bir cezası bulunmasına dayandırıyor.

Apple'ın OLED ekrana geçiş yapacağı iddiasının altı da pek boş değil zira geçtiğimiz aylar içerisinde teknoloji devinin üretimde olan yeni cihazlarında bu teknolojiye sahip ekranları kullandığına dair de bazı söylentiler çıkmıştı. Bunlara rağmen son sözü yine Apple'dan duyacağız. Apple'ın yeni cihaz modellerini 2019 yılının sonuna kadar tanıtması bekleniyor.




Kısa Süreliğine Ücretsiz Olan 25 Android Uygulama
Kısa Süreliğine Ücretsiz Olan 25 Android Uygulama

Her hafta olduğu gibi bu hafta da Google Play'de ücretsiz olan oyun ve uygulamaları sizler için sıraladık. ...

Google, 5 Adet Yeni Dijital Denge Uygulaması Yayınladı
Google, 5 Adet Yeni Dijital Denge Uygulaması Yayınladı

Google, bundan bir sene önce insanları telefon bağımlılığından kurtarmak amacıyla Dijital Denge uygulamasını yayınlamıştı. Şirket, bu konudaki çalışmalarını sürdürdü ve...

İşte zemine yerleştirilebilen 400.000 $ ‘lık Katlanır MicroLED TV olan C SEED M1. 2021
İşte zemine yerleştirilebilen 400.000 $ ‘lık Katlanır MicroLED TV olan C SEED M1. 2021

Devasa ekranı katlanıp hanenizin tabanına yerleştirilebildiğinden, Netflix izleyicileri ve minimalizm meraklıları için bir düş olacak 165 inçlik devasa bir katlanabilir MicroLED TV olan C...