GTA 6'ya Kafa Tutacak Watch Dogs: Legion Hakkında 8 Detay

GTA'nın yakın zamandaki en büyük rakiplerinden (en azından olduğu kadar) Watch Dogs serisi, aşırı iddialı yeni oyunuyla karşımıza çıkacak. Muhtemelen kendisinden hemen sonra GTA 6'yı da göreceğiz. Wtch Dogs Legion ise görünüşe göre GTA 6'ya büyük bir rakip olacak.


GTA denilince bir insanın aklına gelen ilk şey sınırsız imkanlara sahip bir açık dünya oluyor. Başarılı seri her oyunuyla hayranlarına devasa bir dünya sunuyor. Bunun yanında buy dünyada oyuncu neredeyse her istediğini yapma fırsatı buluyor. Özellikle son dönemlerde oyun dünyasında kendine oldukça büyük bir yer bulan açık dünya kavramı Watch Dogs serisinin ilk ve ikinci oyunuyla başka bir boyuta taşınmıştı. Watch Dogs oyunlarında her ne kadar çatışma mekanikleri de olsa asıl ön plana çıkan özellik bir hacker yönetiliyor olması.

Ucu bucağı olmayan bir dünyada polislerden kaçarken cep telefonundan şehir yapısını değiştirebilmek oyuncular için hayranlık uyandırıcı bir yenilik olmuştu. Şimdi de merakla beklenen Watch Dogs Legion oyunu göz önünde. Ubisoft E3 2019’da yaptığı konferansta oyunculara bir oynanış videosu gösterdi ve bu videoyla ilgili oldukça olumlu geri dönüşler aldı. Biz de çıkması merakla beklenen Watch Dogs Legion hakkında bildiklerimizi bir araya getiren bir yazı hazırlamak istedik. Dilerseniz lafı fazla uzatmadan yazımızda geçelim. Bu arada dilerseniz yayınlanan oynanış videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Çıkış tarihi

watch dogs legion

Ubisoft E3 2019’da düzenlediği konferansta gösterdiği videoların yanında oyunun çıkış tarihini de açıkladı. Oyun 6 Mart 2020 tarihinde PC, PS4, Xbox One ve Google Stadia platformlarına çıkışını yapacak.

Oyun nasıl bir ortamda geçiyor?

watch dogs legion

Günümüzün Londra’sı bile oldukça yüksek derecede gözetleme teknolojileriyle donatılmış durumda. Watch Dogs Legion’ın yer verdiği Brexit sonrası Londra içinse tam olarak bir teknoloji distopyası diyebiliriz. Oynanış videolarında da görünen dronelar iyice halkın arasına karışmış durumda. Bu dronelar şehirde gezen birer polis gibiler. Sorun çıkaran insanları tespit ediyorlar ve silahları da var. Yeni bir özel güvenlik şirketi olan Albion şehrin kontrolünü ele almış durumda. Önceki oyunlarda yer verilen teknoloji devi Blume ise işlerine arka planda devam ediyor.

Oyunun Brexit sonrası Londra’da geçmesiyle ilgili ilgi çekici bir gerçek var. Watch Dogs Legion’ı yapan ekip oyunun Londra’da geçmesine Brexit konuşmalarından çok daha önce karar vermiş. Yani Brexit gibi bir durum söz konusu değilken bile Londra’da bulunan teknoloji donanımı oyun yapımcılarının dikkatlerini çekmiş.

  • Cevap: Oyun Brexit sonrası distopya haline gelmiş Londra’da geçiyor.

Nasıl oluyor da her NPC kullanılabiliyor?

watch dogs legion

Oyunda bulunan her NPC’nin kullanılabilir olacak iddiası ilk ortaya atıldığı zaman inanmayanlar bile oldu. Ancak Watch Dogs Legion için çok iddialı bir oyun demek yanlış olmaz. Yani kısacası Ubisoft böyle bir şeyi başarabildiklerini söylüyor. Peki nasıl? Öncelikle oyunun ara sahneleri ve diyaloglar gibi, kullanılan karakteri içeren sahnelerde o sırada hangi karakter kullanılıyorsa o karakterin görüneceğini söyleyerek başlayalım. Yani oyunun bir ana karakteri olmayacak. Oyuncu o sırada kimi kullanıyorsa oyunun ana karakteri olacak diyebiliriz. Her karakterin kendine has özellikleri olacak. Sokakta gezerken bu özellikler göz önünde bulundurularak o kişiyi DedSec’e katmak mümkün olacak.

Oyunu deneme şansı olan insanlar bu özelliğin sorunsuz bir şekilde çalıştığını belirtiyorlar. Bu arada NPC’ler yalnızca istatistiklerine bakılarak DedSec üyesi yapılamayacak. Öncelikle o insanları, hayatlarını DedSec için riske atmaları konusunda ikna etmek gerekecek. Hatta oyun boyunca yaptığınız eylemlerin bile bu duruma etkisi olacak. Örneğin oyunun önceki safhalarında bir insanı öldürdünüz ve bunu DedSec’in yaptığı biliniyor. Eğer öldürdüğünüz insanın kocasın, kardeşini ya da başka bir aile üyesini ikna etmeye çalışırsanız işiniz çok zor olacak.

NPC’lerin istatistikleri kişinin geçmişiyle alakalı olarak değişecek. Örneğin bir kişi geçmişinde Albion ismi verilen güvenlik güçleri yüzünden bir yaralanma geçirdiyse, onlara karşı bir hasar avantajı olabilecek. Başka bir örnek olarak da geçmişinde 3 boyutlu sanat eserleri yaratan bir insan 3 boyutlu yazıcılarla silah yaparken daha az masraf çıkaracak.

  • Cevap: Oyunda bulunan her NPC işe alınabilecek. Ancak NPC’lerin istatistiklerini göz önünde bulundurup uygun olup olmadığına karar vermek gerekecek.

DedSec üyeleri üç sınıfa ayrılacak: İnfazcı, Ajan ve Hacker

watch dogs legion

DedSec üyesi haline getirilen her NPC’nin bir sınıfa atanması gerekecek. Her üyenin temel düzeyde dövüş ve gizlilik özellikleri olacak ancak sınıflarına göre ekstra yeteneklere sahip olacaklar.

İnfazcı sınıfı üyeleri dövüş odaklı yeteneklere sahip olacaklar. Bu sınıfa dahil kişiler silahlarına patlayıcı eklentileri yapabilecek ve yapışkanlı mayınlar döşeyebilecekler.

Ajan sınıfına üye olan karakterler daha çok gizlilik üzerine bir oynanışa sahip olacaklar. Dövüş anlamında kesici aletler tercih edecek bu sınıfın çok işe yarayacak bir yeteneği olacak. AR cloak ismi verilen bu özellik kullanıldığı zaman insanların karakteri görmemesini sağlayacak. Pek Watch Dogs serisine yakışmayan bir özellik gibi dursa da bu özelliğin mantıklı bir açıklaması var. AR cloak, her Londra vatandaşında bulunan nöral eklentiler hacklenerek insanların görüşünü değiştirmek üzerine kurulu.

Hacker sınıfı ise Watch Dogs serisine en yakışan sınıflardan biri olacak. Hackerlar da gizlilik üzerine kurulu bir oynanışa sahip olacaklar ama ajanlardan en önemli farklarından biri, droneları kontrol edebilecek olmaları. Hackerlar droneları kontrol ederek düşmanlarını alt edebilecek ve tüm bunları yaparken kimse tarafından tespit edilmeme şansları olacak.

Bu üç sınıfın yetenekleri aslında önceki oyunlarda görünen Aiden ve Marcus karakterlerinde bulunuyordu. Bu sefer her karaktere farklı yetenekler verilerek hepsine farklı bir kişilik kazandırmak mümkün olacak.

Oyundaki karakterler öldüğü zaman geri gelmeyecek

watch dogs legion

Watch Dogs Legion her ne kadar istediğiniz NPC’yi ordunuza katma şansı tanısa da bu karakterleri koruma konusunda acımasız davranıyor. Düşünmeden saldırmaya başlamak karakterleri tamamen kaybetmek anlamına gelebiliyor. Bu durumu önlemek için henüz resmi olarak onaylanmayan bir yol var. E3’te gösterilen oynanış videosunda karakter ilk yenildiği zaman teslim olma seçeneği çıkıyor. Muhtemelen eğer bu aşamada teslim olmayı seçerseniz karakteriniz tutuklu olarak yaşamaya devam ediyor. Kim bilir belki sonrasında tutuklu üyeleri geri kazanmak için bir kurtarma operasyonu yapılabiliyordur?

Oyunda 60 görevden fazlasını içeren 5 adet ana hikaye olacak

watch dogs legion

Ubisoft bunun ne demek olduğuyla ilgili net bir açıklama yapmadı. Bunun yanında Watch Dogs 2’de izlenen yol ele alındığı zaman bir tahmin yürütmek çok da zor değil. Watch Dogs 2’de kullanılan hikaye anlatım şekli, gittikçe büyüyen görevlerle bir operasyon tamamlamak üzerine kuruluydu. Watch Dogs Legion’da ana karakter bulunmadığı için, Ubisoft aynı hikaye anlatım şeklini kullanarak 5 tane operasyon anlatmayı seçmiş olabilir.

Oyunda çoklu oyuncu sistemi olacak

watch dogs legion

Ubisoft bu konuyla ilgili de çok bir açıklama yapmadı. Şirketin yaptığı tek açıklama tek oyunculu sistemin, çok oyunculu sisteme bir geçiş tahtası olacağı yönünde.

Oyunda öldürme odaklı olmayan seçenekler oldukça fazla

watch dogs legion

E3 2019’da gösterilen oynanış videosu her ne kadar savaş odaklı olsa da oyunda ölümcül olmayan birçok silah olacak. Watch Dogs 2’de bulunan ölümcül silahlar sadece bir şok tabancası ve bir paintball silahıydı. Bu oyundaysa seçenekler oldukça fazla olacak.

Peki oyunda kimseyi öldürmeden ilerlemek mümkün mü? Evet. Çoğu durumda birini öldürmeden ilerlemek mümkün olacak. Ancak bazı yerlerde oyuncuların öldürmekten başka seçeneği de olmayacak. Watch Dogs 2’de düşmanları öldürmek yerine bayıltmak mümkündü ancak Watch Dogs Legion’da kan dökmenin zorunlu olduğu yerler olacak gibi görünüyor.

 




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Ghost Recon'un Yeni Oyun Duyurusunu Canlı Olarak Takip Edin
Ghost Recon'un Yeni Oyun Duyurusunu Canlı Olarak Takip Edin

Bir kesim tarafından eleştirilse de büyük bir kesimin severek oynadığı ve beklediği Ghost Recon serisi, Ubisoft'un bugün gerçekleştirdiği bir etkinlikle yeni oyununa kavuştu. ...

OnePlus Band vs Xiaomi Mi Smart Band 5: Ayrıntılı Özellik Karşılaştırması 2021
OnePlus Band vs Xiaomi Mi Smart Band 5: Ayrıntılı Özellik Karşılaştırması 2021

                              OnePlus Bandı                                                                        Xiaomi Mi Akıllı Bant 5 ...

Yeni iPhone XR'ın Kamerası Konusunda Geliştirmeler Olacak
Yeni iPhone XR'ın Kamerası Konusunda Geliştirmeler Olacak

Söylentiye göre ieni iPhone XR'da çift lensli kamera bulunacak. Yaklaşmakta olan iPhone XI...