Google, Haritalar’dan Para Kazanmaya Başlama Amacında

Google, 1 milyar kişinin kullandığı Haritalar uygulamasından para kazanmaya başlamayı amaçlıyor. Firma, sponsorlu listeleme gibi çeşitli yeni özelliklerle uygulamadan para kazanacak.


Google’ın Haritalar servisi, bugün dünya üzerinde 1 milyardan fazla kullanıcıya sahip. Kullanıcılar, yönlerini bulmak ve gittikleri yerler hakkında bilgi almak için bu uygulamaya güveniyor.

Google ise artık bu servisinden para kazanmayı amaçlıyor. Servisi yine ücretsiz olarak sunmaya devam edecek olan teknoloji devi, daha önce arama motorunu para basan bir gelir makinesine dönüştüren yöntemi Haritalar için de kullanacak.

Artık Google Haritalar üzerinde de sponsorlu içerikler olacak. Yakın zamanda gelmesi beklenen özelliğin, sponsorlu mekanları öne çıkarması bekleniyor. Bu reklamların yoğunluğu uygulamayı nasıl etkileyecek bilinmiyor. Google aramalarında ilk sırada çıkan reklam içerikleri gibi bazı işletmeler de aramalarda öne çıkacak. Bu durumda kullanıcıların muhtemelen daha kesin aramalar yapması gerekecek. Örneğin “kahveci” yazıp aramak yerine gidilecek kahvecinin tam adını yazmak gerekecek.

Daha önce, Morgan Stanley’den analizci Biran Nowak, Google işletme yöneticisi Phillipp Schindler ile yaptığı görüşmede Google Haritaların “kendi alanındaki en az monetize edilmiş uygulama” olduğunu söylemişti. “Adeta düğmesinin açılmasını bekleyen bir özellik” diyen Nowak, uygulamadan para kazanılabilmesini sağlayacak çeşitli yöntemlerden de bahsetmişti.

Google, uygulama üzerinden kişiselleştirilmiş tavsiyeler ve reklamlar ile de para kazanabilir. Örneğin her 300 kilometrede bir benzin alıyorsanız, Google Haritalar uygulaması siz daha benzinlik aramaya başlamadan önce haritada benzin istasyonlarını işaretleyebilir ve tavsiyeler verebilir.

Google’ın yıllar içerisinde adım adım adeta İsviçre çakısına çevirdiği uygulamadan para kazanmayı hedeflemesi şaşırtıcı değil. Şirketin atacağı adımları ve üründen para kazanmak için hangi yolları izleyeceği yakında belli olacak.




Doktorlar Kadar İyi Teşhis Koyan Röntgen Yapay Zekası
Doktorlar Kadar İyi Teşhis Koyan Röntgen Yapay Zekası

Açık kaynak kodlu ücretsiz bir yapay zeka yazılımı, X ray dosyalarını doktorlar kadar iyi şekilde okuyup yorumlayabiliyor. ...

2019 Model iPhone'ların Kamera Gücünü Gösteren Rapor
2019 Model iPhone'ların Kamera Gücünü Gösteren Rapor

2019 model iPhone'lardan en az birinin üçlü kamera kurulumuna sahip olacağını biliyoruz. Peki Apple, bu üçlü kamera kurulumunda nasıl bir sensör kullanacak ve hangi özellikleri sunacak? ...

‘WhatsApp Geri Adım Attı’ Haberi Yalan! 2021
‘WhatsApp Geri Adım Attı’ Haberi Yalan! 2021

WhatsApp ile ilgili sosyal medyada başlayan ve Instagram gibi popüler başlıca sosyal medya platformlarında CNN kaynaklı ve Armoya Yüksek Teknoloji CEO & Kurucu Ortaklarından Tuncay Uludağ...