Intel Elkhart Lake, 32 Gen11 İşletim Birimine Sahip Olacak

ABD merkezli donanım üreticisi Intel’in giriş seviyesi yongası olan Elkhart Lake yongasetiyle ilgili bazı bilgiler ortaya çıktı. Giriş seviyesi bir işlemci olmasına rağmen içerisinde barındırdığı konfigürasyonlar ilgi çekmeyi başardı.


Alman bir yayın olan ComputerBase, popüler hata takip (bug-tracking) sitesi Bugzilla’da Intel’in ileride çıkartacağı Elkhart Lake yongasetinin grafik özelliklerinin listelendiğini açıkladı. Elkhart Lake (EHL), Intel’in gelecekte çıkartacağı ultra düşük güçlü işlemcileri için kullandığı bir kod ad.

Yonga üreticisinin bu donanımda Tremont mikromimarisini kullanması bekleniyor. Ayrıca Elkhart Lake, Intel’in bir diğer 14 nm’lik bir ürünü olmayacak. Şirketin, bu yongada 10 nm işlemci ağını kullanacağı tahmin ediliyor.

Giriş seviyesi bir işlemci

Intel Ice Lake

Normal şartlar altında giriş seviyesindeki işlemciler çok fazla ilgiyi üstüne çekmez. Ancak Elkhart Lake yongalar, Intel’ın Ice Lake’te de kullandığı oldukça kuvvetli Gen11 grafik çözümünü de içerisinde barındırıyor. Intel, Gen11’in bir “teraflop”luk bir performansı topladığını da iddia ediyor. Eğer ki bu iddiaları doğruysa Elkhart Lake yongalar oyun performansında beklenenin biraz üstüne çıkabilir.

Bugzilla’da yer alan hata raporunda Elkhart Lake’in üç muhtemel grafik konfigürasyonu görülüyor. Buradaki üç kurulum ise 4 x 8, 4 x 4 ve 2 x 4. Bu da toplamda 32, 16 ve 8 işletim birimi (EU) sonucunu veriyor. Kabaca bir kıyaslama yapmak gerekirse Gemini Lake (GLK) Gen9 birimini içerisinde barındırıyor bu da maksimum 18 işletim birimine çıkıyor.

Tüm bunların yanı sıra Intel’in Gemini Lake Refresh’e (GLK-R) hazırlandığı yönünde söylentiler bulunuyor. Ancak Gemini Lake Refresh’ten herhangi bir önemli geliştirme beklenmiyor. Ayrıca GLK-R’nin çıkış tarihinin 2020’nin başları olacağına dair söylentiler bulunuyor. Eğer ki bu doğruysa Elkhart Lake, 2020’nin ikinci ya da üçüncü çeyreğine ötelenebilir.




Xiaomi, 2.000 Türk Vatandaşını İşe Alacağı Haberini Duyurdu! 2021
Xiaomi, 2.000 Türk Vatandaşını İşe Alacağı Haberini Duyurdu! 2021

Xiaomi ülkemizde yapacağı imalat için endüstri 4.0‘ın tüm olanaklarından yararlanacak. Salcomp işbirliği ile hayata geçirilecek fabrika senelik 5 milyon adet telefon üretim...

Epic Games’in Valve’a Taktığı Çelmeyi  Gösteren Rapor
Epic Games’in Valve’a Taktığı Çelmeyi Gösteren Rapor

Eski bir Valve çalışanı olan Richard Geldreich, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Valve'ın oyunlardan elde ettiği 30'luk gelir paylaşımının Epic Games tarafından bir fırsata...

LG,  Kendi Yapay Zeka Yongasını Tanıttı
LG, Kendi Yapay Zeka Yongasını Tanıttı

LG, akıllı ev ürünleri için özel olarak geliştirilmiş kendi yapay zeka yongasını tanıttı. Yonga, gelişmiş makine öğrenimi için bir sinir motoruna da sahip. ...