Fujifilm X-Pro3 - Fiyatı ve Özellikleri

Fujifilm, X-Pro ailesinin yeni üyesi olan X-Pro3’ü duyurdu. X-Pro3, gizlenmiş LCD ekranı ile kullanıcılara analog fotoğraf makinelerini hatırlatıyor. Cihaz, retro ile son teknolojiyi bir arada görmek isteyen kullanıcıları hedefliyor.


Fujifilm’in sokak fotoğrafçılığı için geliştirilen X-Pro serisine yeni bir üye eklendi. Fujifilm X-Pro3, aynasız bir fotoğraf makinesi olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. X-Pro3, arka kısmındaki tasarımı ile kendi öncüllerinden ayrılıyor. 

Fujifilm, X-Pro2’in arka kısmındaki ekran, X-Pro3’te hareketli hale getirilmiş. X-Pro3’ün ekranı çevrilerek aşağıya doğru açılıyor. Ekran kapalı iken arka kısımda sadece fotoğraf ayarlarını gösteren küçük bir ekran bulunuyor. Fujifilm, bu ekran tasarımı ile kullanıcılarına analog fotoğraf makinelerini hatırlatmak istiyor. Fujifilm, X-Pro3’ün ekran tasarımı ile kullanıcıları, her seferinde kontrol edecekleri bir ekran yerine sahneye odaklamaya davet ediyor. 

fujifilm x-pro3

X-Pro3’ün 26 megapiksel APS-C sensörüne dört çekirdekli görüntü işlemcisi eşlik ediyor. Fujifilm’in yeni fotoğraf makinesi hem 3840 x 2160 çözünürlükte hem de 4096 x 2160 çözünürlükte 4K video, saniyede 200 megabitte 30 kareye kadar video çekebiliyor. 

X-Pro3’ün tasarımında da değişiklikler olmuş. X-Pro2’de tamamen siyah olan gövdeye titanyumdan alt ve üst plakalar eklenmiş. Bu tasarım ile X-Pro3, analog makineleri daha da fazla hatırlatır hale gelmiş.

fujifilm x-pro3

Fujilfilm’in yeni fotoğraf makinesi X-Pro3’ün standart siyah versiyonu 1.800 dolar (yaklaşık 10.450 TL), çizilmeye karşı dirençli siyah ya da gümüş renk versiyonların fiyatı ise 2.000 dolar (yaklaşık 11.600 TL) olarak belirlendi. 




Snapdragon 865'te DDR5 Desteği ve 5G Modem Olabilir
Snapdragon 865'te DDR5 Desteği ve 5G Modem Olabilir

Samsung'un gelecek yıl tanıtacağı amiral gemisi Galaxy S11'e de güç verecek olan Snapdragon 865'in hem DDR5 desteğine hem de dahili 5G modeme sahip olacağı iddia edildi. ...

Minecraft İndir: En İyi Minecraft Modları - 2019
Minecraft İndir: En İyi Minecraft Modları - 2019

Minecraft 2009’da çıkış yaptığından bu yana oyuncu kitlesini giderek genişletiyor. Oyun bu denli büyük bir başarı sağladığı için de indirme sayılarında rekorlar kırıyor. Oyunun...

Intel, Xeon E-2274G İşlemcilerini Geri Topluyor
Intel, Xeon E-2274G İşlemcilerini Geri Topluyor

Teknoloji şirketlerinin piyasaya sürdüğü ürünlerde yaşanan sorunlar, firmaların başını ağrıtabiliyor ve bu süreç, ürünlerin geri toplanmasına kadar gidebiliyor. Bunun son örneği,...